Jos D’Haese en Peter Mertens (PVDA): “Jammer dat De Wever zo goed is, maar dat zal hij ook van ons zeggen”

De plaats van afspraak voor dit interview was voor PVDA’ers Peter Mertens, federaal lijsttrekker, en Jos D’Haese, eerste op de Vlaamse lijst, niet moeilijk te bepalen: restaurant De Rode 7 op het Sint-Jansplein in Antwerpen. Hier stelden ze in januari hun lijsten voor, hier vierden ze hun overwinning in Antwerpen. Met 22,9 procent van de stemmen zijn ze de tweede grootste partij van ’t stad geworden: “Natuurlijk willen we besturen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Seizoensfinale van ‘Familie’ is grote reünie van oude bekenden: “Stiekem zou ik Rita graag nog eens zien hervallen”

In de finaleweek van ‘Familie’ vervullen vijf oude bekenden ‘de grootste droom van de bomma’. Onder andere (zatte) Rita, gespeeld door Jacky Lafon, maakt haar rentree in de soap voor een reünie met de familie Van de Bossche. Onze reporter volgde de emotionele draaidagen vanop de eerste rij. “We kwamen maar niet overeen over de verhaallijn”, aldus Jacky Lafon.

Lees meer »

Grootste mannelijke hond ter wereld sterft op driejarige leeftijd

Hij werd genoemd naar het hoofdpersonage van ‘Home Alone’, Kevin. De Duitse dog uit het Amerikaanse West Des Moines in de staat Iowa was de grootste mannelijke hond ter wereld. Maar nu is hij niet meer. Het dier stierf onverwacht op driejarige leeftijd, slechts enkele maanden na de vorige recordhouder.

Lees meer »

Confrontaties tussen Duitse betogers en politie nabij AfD-conferentie in Essen

In de stad Essen, in het westen van Duitsland, zijn betogers slaags geraakt met politieagenten nabij de jaarlijkse partijconventie van het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD). De betogers probeerden de start van de tweedaagse conventie tegen te houden door de toegangswegen te blokkeren en partijafgevaardigden de weg te versperren. Volgens de Duitse media zouden 80.000 tot 100.000 mensen meebetogen tegen

Lees meer »

Tot eind deze week stralende zon, maar hou die paraplu nog even blij

Eindelijk zomer, dat hebben we de afgelopen dagen allemaal wel eens gedacht. Eindelijk steeg het kwik flink boven de 20 graden en bleef de regen even weg. Volgens weerman Nicolas Roose kunnen we nog tot eind deze week genieten van dit zomerse weer, vanaf volgende week is de kans weer groot dat er af en toe een regendruppel of drie

Lees meer »

Herstellingswerken aan Moulin Rouge begonnen

De Moulin Rouge, het wereldberoemde cabaret-theater in Parijs, krijgt zijn iconische wieken terug. In april vielen de wieken van de rode molen bovenop het gebouw plotseling naar beneden, maar maandag zijn de herstelwerkzaamheden begonnen.

Lees meer »

Socialistisch ziekenfonds pleit voor betere terugbetaling van medicatie tegen ADHD: “Mensen vallen uit de boot”

Het socialistisch ziekenfonds Solidaris pleit ervoor om medicatie tegen ADHD beter terug te betalen. Nu worden alleen de meest gebruikte geneesmiddelen deels terugbetaald door de ziekteverzekering, maar daardoor krijgen patiënten niet altijd het medicijn voorgeschreven dat voor hen het best werkt en de minste bijwerkingen veroorzaakt. Kiezen ze toch voor een niet-terugbetaald geneesmiddel, dan kunnen de kosten oplopen.

Lees meer »

“Geloof echt nog in de liefde”: Ann Lemmens speelt cupido voor Erika en Patricia in ‘B&B Zoekt Lief’

Ann Lemmens speelt opnieuw Cupido in het nieuwste seizoen van ‘B&B Zoekt Lief’. Schieten haar pijlen raak voor projectmanager Patricia uit Curaçao en olijfboerin Erika uit Italië? “Ik geloof nog echt in de liefde. In een soulmate, een man met wie ik de rest van mijn leven wil doorbrengen.”
The post “Geloof echt nog in de liefde”: Ann Lemmens

Lees meer »

Vooruit Zwevegem stelt als eerste volledige lijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Dit heeft ons bloed, zweet en tranen gekost”

Na een kandidatendag kon Vooruit Zwevegem haar 29 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstellen. “Een volledige lijst kunnen voorstellen? Nooit gedacht dat dit ons zou lukken toen we in de zomer van 2022 opnieuw de draad hebben opgepikt met Vooruit in Zwevegem, het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost”, begon lijsttrekker Mieke Eggermont.
The post Vooruit Zwevegem stelt als

Lees meer »

“Goed dat er een kader is, hopelijk wordt er nu ook gecontroleerd”: erkende fokkers blij met EU-minimumnormen voor fokken van honden en katten

Er komen eerst EU-brede minimumnormen voor het fokken en verhandelen van honden en katten. Vlaanderen heeft het EU-voorzitterschap aangegrepen om dierenwelzijn op de agenda te zetten en dat loont. Na maanden werk achter de schermen hebben is er een akkoord. Zo komen er voor het eerst onder andere duidelijke afspraken over chippen en een verbod op onder meer inteelt en

Lees meer »