“Er ligt wel 2 kilometer aan bierleidingen onder festivalweide”: AB InBev toont hoe je 55.000 mensen non-stop koud bier kunt schenken

Hoe voorzie je 55.000 mensen probleemloos en zonder haperen van bier? Op die vraag heeft AB InBev een antwoord gevonden. Al een decennium lang zorgen zij ervoor dat de festivalgangers op Graspop geen moment droog komen te staan. Maar achter dat schijnbaar eenvoudige concept gaat een gargantuaanse organisatie schuil. Met kilometers leidingen, honderden vaten en miljoenen herbruikbare bekers. “En het 0,0 bier is aan een serieuze opmarks bezig.” 

Meer krantenkoppen in België

Vinkenkampioenschap van de Mandel

Op zondag 9 juni mocht de Izegemse vinkenmaatschappij de Jonge Vinkeniers het jaarlijkse kampioenschap van de Mandel organiseren.
The post Vinkenkampioenschap van de Mandel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oppositie en meerderheid klitten samen in Spiere-Helkijn: “Bij geen concurrentie wordt door één van ons tweede lijst opgestart”

In Spiere-Helkijn doet er zich de komende gemeenteraadsverkiezingen een interessante machtswissel voor. Dirk Walraet geeft na 36 jaar burgemeesterschap zijn sjerp door. Aan wie? Als de kaarten blijven liggen zoals ze nu zijn geschud, gegarandeerd aan iemand uit Pro8587, een coalitiepartij van de meerderheid en de oppositie. Momenteel de enige in het partijlandschap van Spiere-Helkijn.
The post Oppositie en

Lees meer »

Vriendin slachtoffer geschokt nadat voetbalavond ontaardt in steekpartij met geweerschoten: “Nooit gedacht dat hier zoiets kon gebeuren”

Enkele uithalen met een groot mes en geweerschoten. De familie van het gewonde slachtoffer uit een Roemeense familie en de buren van het Prinsenpad in Rijkevorsel kunnen maar niet begrijpen hoe een ontspannen voetbalavond zo is kunnen ontsporen. “We hadden nooit gedacht dat hier zoiets erg kon gebeuren”, zegt de vriendin van de 22-jarige jongen die werd gestoken met een

Lees meer »

Ludo Van Campenhout (N-VA) keert terug na zijn alcoholverslaving: “Ik dronk een glas, dan misschien twee. De week erna vier, tot het te veel werd”

Ludo Van Campenhout (N-VA) viel in 2020 opnieuw in de klauwen van alcohol: “Einde van zijn politieke carrière”, klonk het toen. Afkicken was de voorbije jaren geen ‘fleutsje van ne sengt’, om het op z’n Antwerps te zeggen. Maar voilà: in oktober is hij opnieuw verkiesbaar in het Antwerpse district. “Ik zal mij moeten bewijzen. Maar dat is al heel

Lees meer »

Füllkrug redt groepswinst van flauw Duitsland

Met de Duitsers ben je nooit klaar. Dat voetbalcliché hieldt de Mannschaft zondagavond nog maar eens in stand tegen Zwitserland. Een mak Duitsland stevende lang af op een nederlaag, maar een kopbal van de ingevallen Niclas Füllkrug redde het Duitse vel in de 92ste minuut.

Lees meer »

OC De Vonke in Heule pakt uit met kinderfestival ‘Boink4’

Op zaterdag 29 juni kunnen de kinderen terug ‘boinken’. Na drie succesvolle jaren organiseert de OC-raad van het ontmoetingscentrum De Vonke voor de vierde maal het springkastelenfestival Boink. Liefst 22 springkastelen in al zijn vormen palmen de Heulse Kasteelstraat, het evenementenplein en een deel van het park in. “Het blijft een goed concept dat we blijven behouden”, zegt Nic Cattebeke

Lees meer »

Saoedi-Arabië meldt 1.301 doden tijdens hadj

Er zijn 1.301 pelgrims overleden tijdens de hadj, de jaarlijkse bedevaart van moslims naar Mekka in Saoedi-Arabië, die plaatsvond in een verzengende hitte. Dat maakte het officiële Saoedische persagentschap zondag bekend. De meerderheid van de slachtoffers (83 procent) had volgens het persbureau geen toelating om deel te nemen aan het evenement.

Lees meer »