De Belgische koningin van de dans onder vuur: “Als ik die muziek hoorde, begon ik te beven van angst”

Barones Anne Teresa De Keersmaeker (64), de bekendste choreografe van ons land en wereldwijd uithangbord, komt in opspraak na verhalen van toxisch leiderschap, machtsmisbruik en vernederingen. “Ze kon je echt het gevoel geven dat je waardeloos was.”

 

Meer krantenkoppen in België

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »

Davy Vanlommel, de geïnterneerde die zich nooit zomaar bij de zaken neerlegt, dagvaardt gevangenis wegens nachtlawaai

Meer dan zeventien jaar al is Davy Vanlommel uit Mol geïnterneerd wegens stalking. “Ze willen mij hier levenslang houden”, meent hij. Niet dat Vanlommel het zichzelf gemakkelijk maakt: hij weigert residentiële behandeling en ontsnapte vorig jaar nog tijdens een begeleid penitentiair verlof. Maar anders dan veel geïnterneerden die door Justitie in de vergeetput worden geduwd, legde Vanlommel zich nooit bij

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »

De mens achter de nieuwe Britse premier Keir Starmer: “Als je het gespot van je kinderen kan overleven, is de politiek kinderspel”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Dit vindt Steven De Lelie zelf over acteurswitch voor zijn personage Bert in ‘Familie’: “Op zich jammer”

De familie Van den Bossche wordt wederom geteisterd door Bert(je), alleen heeft die na plastische chirurgie niet meer het gezicht van Steven De Lelie (47) maar van de Gentse acteur Jan Sobrie (45). ‘Jammer, want ik heb die rol heel graag gespeeld’, zegt Steven. Dat hij boven op een heleboel duistere intriges ook de opdracht gaf voor de brandstichting die

Lees meer »

Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan”

De 16-jarige Ward Desimpelaere is weer aan het koersen. Bij een val in de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo (5/5) brak de Aarselenaar zijn elleboog. Zondag trekt de pion van Gaverzicht-BE Okay-Van Mossel naar de UCI-koers Menen-Kemmel-Menen.
The post Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »