COLUMN. “Europa kijkt verbaasd en bezorgd naar wat lijkt op een historische vergissing van Macron”

De Genkse politicoloog Fouad Gandoul geeft zijn kijk op het politieke en sociaalmaatschappelijke leven.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Onweerstaanbare dwang’ én dus vrijspraak voor juwelier Moens die overvaller doodschoot: “Zes jaar, dat weegt op een mens. Ik sta te trillen op mijn benen”

“Hier zijn geen winnaars, alleen maar verliezers.” Een triomftocht maakt hij er niet van. Juwelier Filip Moens (56) schoot in 2018 een vluchtende overvaller dood, maar wel nadat die hem en z’n familie tegen de grond had gewerkt met een aanvalswapen en een half miljoen euro aan juwelen had gestolen. Na een juridische lijdensweg van zes jaar verliet hij dinsdag

Lees meer »

Enkele dagen na babyborrel overleed baby J. in crèche, nu zijn zaakvoerster en twee medewerkers schuldig bevonden: “Gebrek aan voorzorg en voorzichtigheid”

De Mechelse correctionele rechtbank heeft de zaakvoerster en twee kinderverzorgers van kindercrèche Het Peuterpaleisje in Puurs (Puurs-Sint-Amands) schuldig bevonden aan de onvrijwillige dood van een drie maanden oude baby. Het kindje lag bijna twintig minuten op zijn buikje, waardoor het geen lucht meer kreeg en uiteindelijk enkele dagen later stierf.

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Voor hun kleinkinderen zijn ze helden”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »

Goed geoliede Oostendse toerismemachine klaar voor drukke zomer

Met de start van de zomervakantie vervelt Oostende weer tot één groot openluchtevenement. Dat vergt heel wat afspraken en organisatie, maar Toerisme Oostende en de stadsdiensten staan klaar om twee maanden lang vele duizenden bezoekers te ontvangen, hopelijk onder een stralende zon.
The post Goed geoliede Oostendse toerismemachine klaar voor drukke zomer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Generaal opgepakt na poging tot staatsgreep in Bolivia

De militairen die zich woensdag in Bolivia verzameld hadden bij het presidentieel paleis in La Paz en er door president Luis Arce van beschuldigd werden een staatsgreep te willen plegen, zijn weer vertrokken. Dat deden ze nadat president Luis Arce nieuwe militaire leiders had benoemd te midden van wat regionale leiders hebben veroordeeld als een poging tot staatsgreep.

Lees meer »

Na drie jaar dan toch uitbaters voor Carrefour Express op Burg in Torhout

Het was de bedoeling om in het voorjaar van 2021 een Carrefour Express op de Burg te openen, maar het liep even anders. De warenhuisketen heeft ruim drie jaar geduldig moeten zoeken naar zelfstandige franchisehouders om de zaak uit te baten. Die zijn nu eindelijk gevonden.
The post Na drie jaar dan toch uitbaters voor Carrefour Express op Burg

Lees meer »