Brouwerij Betsy voegt twee nieuwe Betsy’s aan haar gamma toe: “mengeling van onze amer en enkele geheime ingrediënten”

Zaakvoerder Jurgen Detavernier van Brouwerij Betsy stelde zaterdag de Rosse Betsy en de Betsy Picon voor: een fris zomerbiertje en een echte stevige picon maison.

De geestelijke vader Jurgen Detavernier van microbrouwerij Betsy startte ooit met de Blonde Betsy en voegde de afgelopen jaren onder meer een tripel, brunette, kriek en een robuuste quadrupel van 12° aan zijn gamma toe. Met zijn Betsy gin, advocaat en jenever sloeg Jurgen intussen ook de sterke drankenweg in.

Rosse Bestsy en Betsy Picon

Op zaterdag 22 juni was het dus weer zover. Een hele dag lang kon in de Betsy brouwerij (Duinenstraat 47) worden geproefd van de Rosse Betsy en Betsy Picon, de jongste telgen in het Betsy-gamma.

Rosse Betsy is een bitter zomerbiertje met een alcoholpercentage van 6.2 %. Het werd deze winter ontwikkeld in Betsy’s Proefbrouwerij na een poll onder de Betsy fans.

“De Betsy Picon is een mengeling van onze eigen amer (op basis van sinaasappel, kina, gentiaan en karamel), droge witte wijn en enkele geheime ingrediënten. Het resulteert in een volle picon maison met een alcoholgehalte van 25.5 %”, legt Jurgen vakkundig uit.

Amuseroute

Brouwerij Betsy organiseert deze zomer ook opnieuw zijn Amuseroute. Van 1 juli tot 31 augustus voert de naar keuze wandel- of fietstocht (respectievelijk 8 en 14 km) je langs drie haltes, waar van (Betsy)lekkers kan genoten.

Deelnemen kost 14 euro. Deelnameformulieren kunnen verkregen bij de dienst Toerisme.

The post Brouwerij Betsy voegt twee nieuwe Betsy’s aan haar gamma toe: “mengeling van onze amer en enkele geheime ingrediënten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Chaos op luchthaven van Manchester na elektriciteitspanne

Het vliegverkeer op de luchthaven van Manchester, op het vlak van aantal passagiers de derde van Groot-Brittannië, verloopt zondag sterk verstoord na een elektriciteitspanne. Het euvel is intussen verholpen, maar van terminal 1 en 2 vertrekken er geen vluchten, zo heeft de luchthaven laten weten.

Lees meer »

Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem”

Op de allerlaatste dag van het schooljaar werd meester Geert getrakteerd op een opvallend afscheid. De kinderen van basisschool Kaspar in Rekkem vormden een erehaag en hadden zich daarbij gehuld in zijn favoriete schoeisel.
The post Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Garnaalfeesten lokken veel volk naar Koksijde: “Hoogtepunten zijn de verkiezing van Mieke Garnaal en het laatste optreden van Mariette Crevette”

Het lijkt wel alsof de organisatoren van de Garnaalfeesten elk jaar de lotto winnen wat het weer betreft. Ook dit jaar startten de feesten onder een zonovergoten hemel. Dat lokte al bij het ochtendkrieken een aantal sportieve wandelaars voor de paardenvisserswandeltocht. Hoogtepunt van de dag was het Belgisch Kampioenschap Garnaalpellen, de aanstelling van de kersverse Mieke Garnaal en het laatste

Lees meer »

KIJK. Kerstman op vakantie in Disneyland Paris

De zomer is nog maar net begonnen, maar nu al duikt de eerste kerstman op. Al is hij uiteraard nog niet aan het werk, maar geniet hij – samen met twee elfjes – van een dagje zomerse vakantiepret in Disneyland Paris. De kerstman gilt de longen uit zijn lijf in de attracties, danst mee tijdens de parade en knuffelt Mickey

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: Hélène d’Udekem d’Acoz staat op prestigieus festival van Avignon

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoogaangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. “Ik wilde alleen maar mijn angsten overwinnen en nu sta ik op een podium.”

Lees meer »

Ex-ICT’er van Brugs ziekenhuis naar rechter nadat hij ‘pikante’ beelden zoekt op computers van vrouwelijke collega’s: “Vertrouwen enorm geschonden”

Een 42-jarige man uit Zedelgem die lange tijd als ICT’er werkte in het Brugse AZ Sint-Jan moet voor de strafrechter verschijnen onder andere omdat hij de computers van zijn vrouwelijke collega’s hackte ‘om leuke privéfoto’s’ te kunnen stelen. Dat heeft de raadkamer in Veurne vandaag beslist. De man verschijnt wellicht in het najaar voor de strafrechter. “Wij stellen ons burgerlijke

Lees meer »

Nieuwe algemeen directeur van hogeschool VIVES is Kathy Dewitte: “Wil me ten volle inzetten voor deze dynamische en ondernemende hogeschool”

Kathy Dewitte komt aan het hoofd van hogeschool VIVES met meer dan 18.500 studenten, 1700 personeelsleden in zes studiegebieden biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs en sociaal-agogisch werk en dat op 5 campussen in West-Vlaanderen (Roeselare, Kortrijk, Brugge, Oostende, Torhout).
The post Nieuwe algemeen directeur van hogeschool VIVES is Kathy Dewitte: “Wil me ten volle

Lees meer »

Aantal gevallen van stalking blijft jaar na jaar stijgen

Het aantal criminele feiten is in 2023 nagenoeg stabiel gebleven in vergelijking met het jaar voordien. Wel zijn er enkele opmerkelijke verschuivingen. Zo nam het aantal woninginbraken en gevallen van internetfraude af. Daartegenover staat dat er meer feiten waren van zakkenrollerij en grijpdiefstallen. Ook het aantal gevallen van stalking bleef toenemen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de federale politie.

Lees meer »

“Ken je mij niet meer?”: Hartverwarmende reünie tussen taxichauffeur en oude jeugdvriend gaat de wereld rond

Uber-chauffeur Danny uit de Amerikaanse staat Texas brengt dagelijks tientallen klanten van de ene naar de andere locatie. Maar in januari werd hij aangenaam verrast door één van hen. Hij voerde een beleefde conversatie met zijn klant John, toen hij plots werd onderbroken. “Man, ik ken jou”, zei de man. “Ken je mij niet meer?” Danny beleefde vervolgens een heuglijk

Lees meer »

Eerste resultaten van Vlaamse toetsen bekend: leerlingen hebben vooral problemen met wiskunde, te weinig toppresteerders

Leerlingen uit het vierde leerjaar in het basisonderwijs en het tweede jaar in het secundair hebben vooral problemen met wiskunde en met name wiskundige problemen oplossen. Ook het aantal toppresteerders in beide jaren ligt laag. Dat blijkt maandag uit de eerste resultaten van de Vlaamse toetsen. Voor Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bewijzen de resultaten “dat we in

Lees meer »

Voor het eerst neemt klassiek bellen met gsm af

De traditionele sms’jes zijn al langer op de terugweg, en nu is ook het klassieke bellen met de gsm op zijn retour. Het mobiele spraakvolume is in 2023 voor het eerst gedaald, met 3,7 procent naar 20,86 miljard minuten. Dat meldt het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie BIPT.

Lees meer »

Tanguy Ottomer stelt zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor: “Nostalgische kijk op mijn jeugd”

In het majestueuze decor van de Magrittezaal in het Knokse Casino stelde de Antwerpse auteur en stadsgids Tanguy Ottomer zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor. Het nostalgische boek brengt je terug naar de hoogdagen van de badplaats, toen wereldsterren en kunstenaars als Niki de Saint Phalle en Keith Haring er flaneerden. “In mijn kinder- en jeugdjaren kwam ik ieder weekend

Lees meer »