Blankenberge zet mantelzorgers in de bloemetjes

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg op 23 juni, werden in Blankenberge lokale mantelzorgers in het zonnetje gezet. “We wilden deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan en de mantelzorgers eens letterlijk in de bloemetjes zetten. Iedere Blankenbergenaar die een mantelzorger heeft, kon dit melden aan het dienstencentrum om een plantje aan zijn of haar mantelzorger te laten bezorgen. In totaal brachten vrijwilligers zo een vijftigtal plantjes bij de mantelzorgers aan huis”, zegt schepen voor Zorg & Welzijn Annie De Pauw (Vooruit).

Het lokaal bestuur bekostigde de plantjes om op die manier zijn waardering voor de mantelzorger uit te spreken. Mantelzorger ben je als je op regelmatige basis zorgt voor een partner, ouder, buur, kind of vriend. “Een mantelzorger neemt de taken over die deze mensen niet meer zelf kunnen doen wegens ziekte, handicap of ouderdom. Dat kan van alles zijn: huishoudelijke taken, verzorgende taken, administratieve ondersteuning,… Veel mensen weten niet eens dat zij mantelzorger zijn, omdat ze de betekenis van het woord niet direct kennen”, zegt schepen De Pauw.

Het lokaal bestuur wil graag zoveel mogelijk mantelzorgers bereiken, informeren en ondersteunen. “Dit initiatief is alvast een mooi begin”, aldus nog schepen De Pauw. “Op mantelzorg staat trouwens geen leeftijd. Niet alleen volwassenen of oudere mensen zorgen voor een naaste. Er zijn ook kinderen en jongeren die vol overgave en met zelfopoffering voor bijvoorbeeld hun ouders of grootouders zorgen. Zij verdienen allen onze erkenning”, klinkt het.

Wie graag meer info wil rond mantelzorg of graag betrokken wil worden bij toekomstige initiatieven voor mantelzorgers, kunnen contact opnemen met het lokaal dienstencentrum De Bollaard in de Koning Albert I- laan 112 (050 23 58 50 of [email protected]).

The post Blankenberge zet mantelzorgers in de bloemetjes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Xandee zingt nog eens bij Qmusic na gezondheidsproblemen

Goed nieuws voor fans van Sandy Boets (45), bekend als Xandee. Naar aanleiding van de Foute 728 bracht de zangeres haar hit ‘1 Life’ in de studio van Qmusic. Eind april liet Xandee al weten dat ze, ondanks haar fysieke problemen, opnieuw ging optreden. “Ik wil de problemen achter mij laten.”

Lees meer »

Céline Dion toont schrijnende strijd tegen ziekte in documentaire: “Ik slikte Valium om optredens door te komen”

“Moeten we de camera’s uitzetten?” Het zijn beklijvende beelden in de documentaire ‘I Am: Celine Dion’: de zangeres die tijdens een acute aanval van haar stiff-person-syndroom tien minuten lang spasmen moet verbijten. Maar net die rauwe realiteit wil Céline Dion (56) aan de mensen tonen, hoe hard ze voor haar leven vecht. Het levert aangrijpende televisie op, waarbij Dion alles

Lees meer »

Dit is “Manta Ray”: opvallende nieuwe Amerikaanse onderwaterdrone gespot op Google Maps

Een futuristisch uitziend prototype van een bijzondere en grote nieuwe Amerikaanse onderwaterdrone is door enkele opmerkzame mensen gespot op Google Maps, aangemeerd bij een kade van de marinebasis Port Hueneme in Californië. De satellietbeelden van de onderwaterdrone met de klinkende naam “Manta Ray” gaan viraal op sociale media. Maar wat is dit ding? En belangrijker: wat kan het?

Lees meer »

Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie”

Er is weer leven in de voormalige brouwerij Vanden Bussche. Het openingsweekend van zomerbar Bardos zit erop. Zomeren deed het er nog niet, maar aan gezelligheid ontbreekt het alvast niet. En ook de buren zijn tevreden, want er is geen overlast.
The post Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermiste Duitse toerist dood teruggevonden op Kreta

Een Duitse wandelaar die zondag op het Griekse eiland Kreta vermist was geraakt, is maandag dood teruggevonden. Dat heeft de Griekse brandweer maandag meegedeeld. Door de ongewoon vroege hittegolf die het land treft, zijn de voorbije weken al verschillende toeristen overleden in Griekenland.

Lees meer »

Bestuurders dodelijke straatrace veroordeeld tot forse celstraffen én rechtbank eist een onmiddellijke aanhouding

Een dollemansrit op de E40 eiste in december 2022 een dodelijk slachtoffer. Twee bestuurders kregen anderhalf jaar na de feiten maandagochtend hun straf te horen. De rechtbank beval de onmiddellijke aanhouding van de bestuurder van de BMW, de wagen waar Serdar Karakus als passagier het leven liet. De man kreeg ook een celstraf van vijf jaar én een zware geldboete

Lees meer »

HoLa-PoSta-zomerzoektocht mikt opnieuw op 350 deelnemers

Van 1 juli tot 30 augustus kun je opnieuw deelnemen aan de HoLa-PoSta-zoektocht, een gratis fietsspeurtocht van 38 km doorheen de gemeenten Langemark-Poelkapelle, Houthulst en Staden. “Na meer dan vijftien edities zijn we er weer in geslaagd om nieuwe trajecten in het parcours op te nemen”, zegt Jo Lottegier van Toerisme Langemark-Poelkapelle.
The post HoLa-PoSta-zomerzoektocht mikt opnieuw op 350

Lees meer »

Zuster Pascale in de bloemetjes gezet voor 100ste verjaardag in Kortrijk: “Ze blijft sterk door haar geloof”

Maandag werd Zuster Pascale, in het leven Maria Vandekerckhove, in de bloemetjes gezet voor haar 100ste verjaardag in Kortrijk. Raadslid Stephanie Demeyer overhandigde haar een bos bloemen en een mandje Kortrijkse delicatessen. De kok van WZC Sint-Vincentius zorgde voor fijne patisserie en broodpudding.
The post Zuster Pascale in de bloemetjes gezet voor 100ste verjaardag in Kortrijk: “Ze blijft sterk

Lees meer »

Arrestatiebevel tegen Sjojgoe en Gerasimov: vertrouwelingen van Poetin zijn architecten van Oekraïne-oorlog

Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag heeft opnieuw arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen Russische kopstukken. Het gaat om de Russische oud-minister van Defensie Sergej Sjojgoe en Valeri Gerasimov, de stafchef van het Russische leger. Zij worden verdacht van het leiden van aanvallen op burgerdoelen en burgers in Oekraïne. Dat is een oorlogsmisdaad.

Lees meer »

Overheid betaalt 100.000 euro aan verkeerde persoon: “Hoe is het mogelijk dat zo veel geld zo lang op die foute rekening bleef staan?”

Inga Verhaert, gemeenteraadslid voor Vooruit in Kalmthout, heeft ontdekt dat het Agentschap Opgroeien meer dan 100.000 euro uitbetaalde aan kinderopvang ’t Heidetreintje, in plaats van aan het OCMW. Het geld was bestemd voor meerdere onthaalouders, maar kwam bij één persoon terecht en bleef enkele maanden op diens rekening staan. “Hoe is dat in godsnaam mogelijk?”

Lees meer »