Barcelona verbiedt tegen eind 2028 verhuur van appartementen aan toeristen

Barcelona, een van de grootste toeristische trekpleisters van Spanje, gaat de verhuur van vakantie-appartementen verbieden. Tegen eind 2028 moeten de meer dan 10.000 appartementen met een vergunning voor vakantieverhuur, die vergunning inleveren. Burgemeester Jaume Collboni neemt die drastische beslissing om woningen en appartementen betaalbaar te houden voor inwoners. 

Meer krantenkoppen in België

Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein in Oostkamp: zomerse vibes met circustent, strand, zomerbar en podium

Op het evenementenplein achter Oostcampus is de aftrap gegeven voor een bruisende zomer in Oostkamp. Net zoals de vorige jaren is het plein omgetoverd tot een sfeervolle en gezellige ontmoetingsplaats met een strand, circustent, zomerbar en een podium. Tot en met 14 juli is er bijna dagelijks iets te beleven.
The post Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein

Lees meer »

Efteling voegt nieuw sprookje toe aan Sprookjesbos

De Efteling pakt in het voorjaar van 2025 uit met een nieuw sprookje in het bekende Sprookjesbos. De Prinses op de Erwt zal er vanaf dan haar intrek nemen, aldus het Nederlandse attractiepark maandag. Vanaf volgend jaar telt het Sprookjesbos dus niet langer 30, maar 31 sprookjes.

Lees meer »

“Ja, ik heb botox, fillers en borstimplantaten. Is dat zo vreemd?” Anouk Matton wil misvatting over uiterlijk rechtzetten

“Ik was amper in de reeks te zien en toch denken mensen dat ik een abonnement heb op plastische chirurgie.” Anouk Matton (31) was het boegbeeld van ‘Chasing Beauty’, de documentairereeks over cosmetische ingrepen. Maar dat was tegen wil en dank: het programma deed de kijker geloven dat Matton meer werk heeft laten doen dan effectief het geval is, zegt

Lees meer »

“Ik was me zo aan het concentreren dat het mij was ontgaan”: Fien schrijft geschiedenis met recordscore in ‘Blokken’

Ze speelt zo snel dat je de blokjes amper ziet vallen en zelfs Ben Crabbé wist niet wat hij zag. Kandidaat Fien Amant (26) vestigde dinsdag een waanzinnig record in ‘Blokken’ door in de tweede ronde maar liefst 600 punten te scoren. Wij spraken met de Aalsterse quizzer, die opvallend nuchter blijft bij haar prestatie. Ze blikt ook vooruit op

Lees meer »

Na de 3 afgekeurde goals van Lukaku heeft Jan Mulder het helemaal gehad met de VAR: “Liever zo’n rondbuikige scheids die je verrot kan schelden”

Kun je eigenlijk nog wel ongeremd juichen na een goal? Het is een vraag die steeds meer voetbalsupporters zich stellen nu er op het EK voetbal in Duitsland telkens weer een ‘VAR check’ volgt op een doelpunt. “Het is zogenaamd eerlijker. Onzin, het is afschuwelijk”: HLN-voetbalanalist Jan Mulder houdt een vurig pleidooi tegen de VAR.

Lees meer »

IN KAART Ontdek hier alle 214 zomerbars en strandbars in West-Vlaanderen

Maar liefst 129 West-Vlaamse zomerbars en 85 strandbars zullen de komende zomermaanden dorstige bezoekers met open armen ontvangen. In vergelijking met vorige zomer kwamen er 49 nieuwe pop-ups bij, 17 bars besloten dan weer geen vervolg te breien aan hun huidige concept.
The post IN KAART Ontdek hier alle 214 zomerbars en strandbars in West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jenna beweert dat ze uit vliegtuig gezet werd omdat ze stewardess met verkeerd gender aansprak: “Maar er kwam nog wel meer uit je mond”

Een vrouw uit Austin (Texas) beweert dat zij uit het vliegtuig gezet werd omdat ze een stewardess per ongeluk met het verkeerde gender aansprak. “Zij identificeert zich als vrouw, maar ik zei ‘Dank u, mijnheer’. Meer heb ik niet misdaan.” Het gesprek dat Jenna Longoria had met een verantwoordelijke van United Airlines laat echter uitschijnen dat ook andere factoren een

Lees meer »

Het warmste huis van Oostende, waar Leen (54) thuisloze jongeren opvangt

“Negen slaapkamers. Ik wist niet wat ik ermee moest doen. En toen kreeg ik een idee.” Pleegmoeder Leen De Bie (54) stelt haar rijhuis in het centrum van Oostende open voor meerderjarige jongeren en vluchtelingen die het thuis niet zo gemakkelijk hebben. Momenteel verblijven Gideon (21), Bright (24) en Oumar (21) in het ‘warmste huis van Oostende’. “Nee, nieuwkomers krijgen

Lees meer »

Gemeentebelangen stelt laatste twee kandidaten voor

Net voor de zomer stelde Gemeentebelangen zijn laatste twee kandidaten voor voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Heuvelland. Geert Vandeputte en Cédric Geelhand de Merxem dingen mee naar een plaatsje in de gemeenteraad.
The post Gemeentebelangen stelt laatste twee kandidaten voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bieke plaatst eigen flitscamera na de dood van zoon Geoffrey (15): “Denk aan je kinderen als je het gaspedaal induwt”

Bieke D’Haese plaatste voor het eerst een geknutselde flitscamera tijdens de voorbije Rally van Ieper. Ze verloor haar 15-jarige zoon Geoffrey door te hoge snelheid in het verkeer. “Het is lang geleden, maar voor een moeder blijft dat altijd dichtbij.”
The post Bieke plaatst eigen flitscamera na de dood van zoon Geoffrey (15): “Denk aan je kinderen als je

Lees meer »

Onthaalmoeder (45) uit Waregem die vijf maanden oude baby dooreen schudde moet anderhalf jaar naar de gevangenis

De Waregemse kinderverzorgster G.S. (45) is ook in beroep veroordeeld tot 18 maanden cel voor het dooreenschudden van een vijf maanden oude baby. “Het is voor het hof duidelijk dat de beklaagde A. bewust hardhandig heeft geschud.”
The post Onthaalmoeder (45) uit Waregem die vijf maanden oude baby dooreen schudde moet anderhalf jaar naar de gevangenis appeared first on

Lees meer »

? “Het mooiste vandaag zou zijn als Evenepoel het afmaakt in Bologna”

Na lang aftellen is de Tour gisteren begonnen met een loodzware etappe richting Rimini. Ook vandaag krijgt het peloton op Italiaanse bodem een bijzonder pittige rit voorgeschoteld, met twee keer de beklimming van de San Luca. Krijgen we een eerste keer vuurwerk tussen de klassementsmannen? Wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikt vooruit.

Lees meer »