Ann Fransen, het nieuwe hoofd van het federaal parket: “Ik heb nooit een glazen plafond ervaren binnen de magistratuur”

Zeventien jaar lang behandelde Ann Fransen in alle discretie de zwaarste terreurdossiers, sinds april is ze federaal procureur. En de eerste vrouw in die functie. “Na terrorisme is spionage dé uitdaging voor het federaal parket.”

 

Meer krantenkoppen in België

Maar liefst vijf oude bekenden in seizoensfinale ‘Familie’: “Als ik één ding besef, is het dat ik hier nooit had mogen stoppen”

In de finaleweek van ‘Familie’ vervullen vijf oude bekenden ‘de grootste droom van de bomma’. Onder andere (zatte) Rita, gespeeld door Jacky Lafon, maakt haar rentree in de soap voor een reünie met de familie Van de Bossche. Onze reporter volgde de emotionele draaidagen vanop de eerste rij. “We kwamen maar niet overeen over de verhaallijn”, aldus Jacky Lafon.

Lees meer »

Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Freinetschool De Bonte Specht langs de Honzebroekstraat in Roeselare heet voortaan freinet Fiora. “Met de nieuwe naam en een nog mooiere en groenere site willen we de school extra in de kijker zetten”, aldus directrice Bieke Casteleyn.
The post Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Lees meer »

Minister Vandenbroucke verlengt beperkingen voor Ozempic

Artsen en apothekers moeten minstens tot februari volgend jaar het geneesmiddel Ozempic voorbehouden voor patiënten met diabetes type 2 of een te hoog BMI. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist, nu is gebleken dat de beperkte beschikbaarheid van het medicijn nog zeker tot dan zal aanhouden.

Lees meer »

Henriette (76) van bekend buurtwinkeltje is ereburger van Koolkerke: “Ze verdient dit na een leven hard werken inzet voor de gemeenschap”

Zondagavond werd de 76-jarige Henriette Ameloot uitgeroepen tot ereburger van Koolkerke bij Brugge. Henriette baatte er maar liefst 55 jaar een buurtwinkeltje uit, waarover twee jaar geleden een documentaire werd gedraaid.
The post Henriette (76) van bekend buurtwinkeltje is ereburger van Koolkerke: “Ze verdient dit na een leven hard werken inzet voor de gemeenschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weerbericht: zonnig en tot 25 graden

De dag begint maandag overal zonnig, al kan er hier en daar nog een mistbank aanwezig zijn. In de loop van de dag ontwikkelen zich stapelwolken, die afwisselen met mooie opklaringen. Aan zee blijft het zonniger.

Lees meer »

Recordaantal daklozen in Londen

Er leefden tussen maart 2023 en maart dit jaar bijna 12.000 daklozen in Londen. Dat blijkt uit de jongste telling van Homeless Link. Het gaat om een nieuw record. De vereniging roept de volgende regering op om actief in te grijpen. Het aantal daklozen ligt nu 19 procent hoger dan vorig jaar en zelfs 58 procent hoger dan tien jaar

Lees meer »

KV Kortrijk leent Nathan Huygevelde van Union Sint-Gillis

KV Kortrijk neemt Nathan Huygevelde op huurbasis over van vicekampioen en bekerwinnaar Union Sint-Gillis. In de overeenkomst is een aankoopoptie opgenomen, zo bevestigen de Kerels woensdag.
The post KV Kortrijk leent Nathan Huygevelde van Union Sint-Gillis appeared first on KW.be.

Lees meer »