3 doden en 19 gewonden bij Russische aanval op Charkiv

Bij Russische aanvallen op Charkiv, een Oekraïense stad in het noordoosten van het land, zijn 3 doden en 19 gewonden gevallen. Er zijn zeker 4 explosies gehoord. Afgelopen nacht voerde Rusland ook grootschalige drone-aanvallen uit op Oekraïense energiecentrales in het zuiden en westen van het land, daarbij vielen 2 gewonden. 

Meer krantenkoppen in België

Vooruit masseren, miljarden zoeken en het communautaire: deze obstakels moet Bart De Wever (N-VA) nog opruimen voor hij premier kan worden

Met een opvallend milde informateursnota in de hand vroeg én kreeg Bart De Wever van koning Filip zijn promotie tot ‘preformateur’. In het rapport bewandelt De Wever een moeilijk evenwicht om zijn vijf gedoodverfde coalitiepartners aan boord te houden. Als zijn eerste opdracht was om gemeenschappelijke grond onder de voeten te vinden, dan wacht hem nu de moeilijke taak om

Lees meer »

Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren dit waardevolle huis”

Precies 75 jaar geleden overleed de Oostendse architect Charles Pil. Om hem te herdenken reist een unieke tentoonstelling met beeld en woord door vijf steden en gemeenten, met start in Oudenburg, die een link hebben met de architect. “In onze stad tekende hij zes gebouwen”, aldus cultuurfunctionaris Wouter Dhaeze.
The post Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren

Lees meer »

1.090 kinderen sporten ziel uit het lijf tijdens WSO-jeugdsportdag

Maandag had de Westhoeksportoverleg of WSO-jeugdsportdag plaats op de Poperingse sportzone Don Bosco. Er waren 1.090 kinderen van 41 verschillende scholen van de tien verschillende gemeentes aanwezig. De deelnemende gemeentes zijn Ieper, Poperinge, Veurne, Vleteren, Lo-Reninge, Alveringem, Heuvelland, Langemark-Poelkapelle, Mesen en Zonnebeke.
The post 1.090 kinderen sporten ziel uit het lijf tijdens WSO-jeugdsportdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belcroom veroordeeld tot geldboete van 40.000 euro door vervuiling waterlopen na brand

Metaalverwerkend bedrijf Belcroom is veroordeeld tot een geldboete van 40.000 euro, waarvan de helft effectief. Na een zware brand kwam vervuild bluswater in de naburige waterlopen terecht. Volgens de rechter nam het bedrijf onvoldoende voorzorgsmaatregelen om deze milieuverontreiniging te voorkomen.
The post Belcroom veroordeeld tot geldboete van 40.000 euro door vervuiling waterlopen na brand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens Gault&Millau Wine Awards: “Dit zal ongetwijfeld mensen naar ons domein in Kruiseke brengen”

Vergeet de Bourgogne en de Champagnestreek. Wie topwijnen wil scoren, hoeft daarvoor geen uren meer in de wagen te zitten. Wijndomein Ravenstein wist tijdens de Gault&Millau Wine Awards niet minder dan twee titels te bemachtigen. “We zijn het enige Vlaamse wijndomein dat twee awards wist te winnen”, klinkt het trots.
The post Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens

Lees meer »

Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China

De Belgische basketbalvrouwen hebben vrijdag in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk hun eerste oefenwedstrijd voor de Spelen winnend afgesloten. Tegen vicewereldkampioen China werd het 78-63 (rust: 40-29).
The post Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jody Van Geert kleedt de helft van bekend Vlaanderen: “Ik luisterde non-stop naar ‘Mamasé’ tot inspiratie voor K3-jurkje kwam”

Dat de juiste outfit voor een artiest het verschil kan maken, weet stylist Jody Van Geert (44) als geen ander. Hij is het brein achter de legendarische looks van prinses Delphine, het iconische regenboogjurkje van K3 én de stofjassen van Katrien Devos in ‘De Kotmadam’. Tijdens een stylingsessie vertelt Jody aan ‘Dag Allemaal’ hoe hij het telkens weer klaarspeelt om

Lees meer »

10 jaar na gelukstreffer legt fotograaf iconische handshake tussen Lukaku en De Bruyne opnieuw vast: “Voelde het deze keer wel aankomen” 

10 jaar na de iconische handshake tussen Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne op het WK in Brazilië, hebben de 2 Rode Duivels met dezelfde groet hun overwinning tegen Roemenië gevierd. Fotograaf Bruno Fahy legde de iconische foto vast in 2014, gisteren deed hij het opnieuw. "10 jaar geleden was het een gelukstreffer, nu voelde ik het wel aankomen", klinkt

Lees meer »