“Waarschijnlijk vergiftigd”: Familiehond Ona (5) sterft na doodsstrijd

Ona is de vijfjarige golden retriever van de familie Pauwels in de Kamutstraat in Harelbeke. Tijdens de nacht van vrijdag is ze heel onverwachts overleden aan vergiftiging.

“Vrijdagavond rond 20.30 uur liet ik Ona, samen met ons andere hondje Lou, nog eventjes naar buiten. Na ongeveer een kwartiertje kwamen ze weer naar binnen omdat het behoorlijk hard aan het regenen was. Die avond viel ik voor de televisie in slaap. Rond 23 uur heeft Lou mij wakker gemaakt door in de zetel te springen. Ik ging bij Ona kijken. Ze had braakneigingen en was aan het janken. Ik had al snel door dat er iets mis was”, vertelt Gilles Pauwels.

“Ze lag op haar zij op de grond, helemaal aan het schudden, waarschijnlijk een epilepsie-aanval. Daarna heb ik snel mijn vrouw wakker gemaakt en rond 20.30 uur de dierenarts gebeld. Die heeft vocht en zuurstof toegediend en antibiotica en cortisone voorgeschreven. Ona is bij de dierenarts gebleven en wij zijn weer naar huis gegaan”, legt Gilles uit.

Rattenvergif in de tuin

Zaterdagochtend belden Gilles en zijn familie naar de dierenarts, met de hoop op goed nieuws. “Hij vertelde ons dat Ona rond 2 uur die nacht al overleden was. Uit de autopsie blijkt dat ze vergiftigd was. De dierenarts vermoedt door rattengif, maar is het niet zeker. Het moet iets heel sterks geweest zijn, want op zo’n 5 uur tijd was ze overleden”, vertelt Gilles. Gilles, zijn vrouw Kelly en zoontje Maurice vermoeden dat er iets in de tuin moet gelegen hebben. Hun tuin is afgesloten, maar achteraan is er een fiets- en wandelpad. “Van daaruit kan het zijn dat er iemand iets in onze tuin gegooid geeft, maar dat kunnen we niet zeker zijn”, zegt Gilles.

“Het overlijden van Ona valt ons zwaar. Ze was een hele vrolijke hond, die ons elke dag al kwispelend kwam begroeten als we thuis kwamen van ons werk. Zelfs bij onbekenden was ze blij. Ons andere hondje Lou, een king charles cavalier, loopt een beetje verloren.” Gilles zal zaterdag een klacht indienen tegen onbekenden, waar hij zijn verhaal kan doen in de hoop dat er naar de situatie gekeken wordt. “Wij wonen in een doodlopende wijk, waar bijna iedereen een hond heeft. Een aantal jaren geleden was er een gelijkaardig geval. Het kan toeval zijn, maar dat weten we niet zeker. Het is vooral de onwetendheid die aan ons knaagt”, besluit hij.

The post “Waarschijnlijk vergiftigd”: Familiehond Ona (5) sterft na doodsstrijd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kopstuk terroristische organisatie riskeert tot 18 jaar cel voor geplande aanslag in Antwerpen: “Ze wilden zo veel mogelijk slachtoffers maken”

Een groep Tsjetsenen maakten in het voorjaar van 2023 concrete plannen om een aanslag te plegen in Antwerpen. Een 26-jarige man uit Menen, volgens het federaal parket het kopstuk, riskeert 18 jaar cel. “Men wilde op gecoördineerde wijze op publieke plaatsen zo veel mogelijk slachtoffers maken”, zei de federaal procureur.

Lees meer »

Oranje mist op het EK een De Bruyne en een Lukaku

In de wedstrijd tegen Frankrijk bleek dat Oranje aanvallend tekortschiet. Op het middenveld ontbreekt een dirigent en voorin geeft aanvalsleider Memphis Depay niet thuis. “Er zijn genoeg redenen om heel rustig met twee beentjes op de grond te staan”

Lees meer »

Vijfde baby aan gevolgen kinkhoest overleden in Nederland

In Nederland is opnieuw een baby overleden aan kinkhoest. Voor zover bekend heeft de ziekte dit jaar nu aan vijf baby’s in Nederland het leven gekost, zo is woensdag meegedeeld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse tegenhanger van Sciensano.

Lees meer »

KIJK. ‘Sporza’-journalist Peter Vandenbempt en Gert Verheyen steken de draak met blote vrouwenbenen-incident van Ruben Van Gucht

Sportjournalist Ruben Van Gucht (37) zorgde afgelopen zaterdag voor een hilarisch moment. Tijdens een live-gesprek tussen Ruben Van Gucht en Anja Daems op Radio 2 verschenen er plots blote vrouwenbenen op een bed in beeld. Ook collega Peter Vandenbempt, bekend van Sporza, en voormalig Rode Duivel Gert Verheyen hebben dit niet onopgemerkt gelaten. Ze maken nu in een nieuwe video

Lees meer »

Automobilist (21) uit Oostende krijgt celstraf nadat hij voetganger vuistslag geeft: “Pas toen zoontje wilde filmen, vertrok hij”

Een 21-jarige Oostendenaar verloor vorige zomer zijn zelfbeheersing tijdens een autorit en deelde daarbij een vuistslag uit. Daarvoor krijgt hij nu vier maanden cel.
The post Automobilist (21) uit Oostende krijgt celstraf nadat hij voetganger vuistslag geeft: “Pas toen zoontje wilde filmen, vertrok hij” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Internationaal aanhoudingsbevel tegen Syrische president Assad is geldig en blijft van kracht, zegt Franse rechtbank

Het internationale aanhoudingsbevel tegen de Syrische president Bashar Al-Assad is geldig en blijft van kracht. Dat heeft een Franse rechtbank in beroep beslist. Het bevel was uitgevaardigd door een Franse onderzoeksrechter in november vorig jaar, voor de betrokkenheid van Assad bij oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid tijdens de burgeroorlog in Syrië.

Lees meer »

Grootste mannelijke hond ter wereld sterft op driejarige leeftijd

Hij werd genoemd naar het hoofdpersonage van ‘Home Alone’, Kevin. De Duitse dog uit het Amerikaanse West Des Moines in de staat Iowa was de grootste mannelijke hond ter wereld. Maar nu is hij niet meer. Het dier stierf onverwacht op driejarige leeftijd, slechts enkele maanden na de vorige recordhouder.

Lees meer »