Voor tweede keer deze maand moet politie in South Carolina afscheid nemen van heldhaftige politiehond

Voor de tweede keer deze maand is een politiekorps in de Amerikaanse staat South Carolina in diepe rouw. Opnieuw is een politiehond omgekomen tijdens een arrestatiepoging van een verdachte. Tijdens de emotionele begrafenis van politiehond Coba kreeg politiechef Mark Keel het meermaals moeilijk. “Deze K9’s zijn hondstrouw en onbevreesd”, zei hij aangeslagen. “En wij brengen ze in de meest gevaarlijke situaties.” 

Meer krantenkoppen in België

Assange pleit schuldig aan spionage in ruil voor vrijlating

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft een akkoord getroffen met het Amerikaanse gerecht, zo blijkt uit gerechtelijke documenten. Volgens het akkoord zal Assange schuldig pleiten aan het schenden van de Amerikaanse spionagewetgeving, en komt er in ruil een einde aan zijn opsluiting in het Verenigd Koninkrijk en kan hij naar Australië terugkeren. Dat melden Amerikaanse aanklagers aan Reuters.

Lees meer »

Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen

Wildernis, het verborgen speeleiland in het Gebroeders Van Raemdonckpark, wordt voorzien van een volledig nieuwe infrastructuur. Dat gebeurt niet enkel voor de kinderen, maar ook door de kinderen tijdens het Wildernis Bouwfestival, startend op 26 augustus.
The post Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeven jaar cel voor moordpoging op liefdesrivaal

Het hof van beroep in Gent heeft Kevin H. (42) opnieuw veroordeeld tot zeven jaar cel. Hij probeerde op 18 februari 2022 zijn liefdesrivaal te vermoorden. Het hof besliste wel dat Kevin H. niet onmiddellijk naar de gevangenis moet.
The post Zeven jaar cel voor moordpoging op liefdesrivaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

VRT Canvas zendt vanavond “beste film aller tijden” uit en nieuwe docu over regisseur Chantal Akerman

Chantal Akerman, een van de grote Belgische regisseurs, staat vanavond centraal op VRT Canvas. De nieuwe documentaire ‘Chantal Akerman – Altijd onderweg’ laat je kennismaken met enkele hoogtepunten uit haar carrière. En meteen daarna volgt ‘Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles’, haar film die in 2022 door het British Film Institute (BFI) tot "beste film aller tijden" werd

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

HELP TEDESCO. Wie moet geschorste Lukebakio vervangen? Kies hier uw basiself voor België-Oekraïne

Na de 2-0-zege tegen Roemenië wacht de Rode Duivels woensdag tegen Oekraïne (18u) hun derde EK-wedstrijd. Met welke elf moet Tedesco van start gaan in Stuttgart? Blijven Vertonghen, Theate en Tielemans in jouw basiself? Opgelet: Lukebakio, de vierde wissel die onze bondscoach doorvoerde tegen de Roemenen, kan wegens een gele schorsing niet meespelen. Breng uw stem uit in onderstaande tool.

Lees meer »

Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven De Morgen en De Standaard donderdag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

Lees meer »

Neen, deze kosten kan je niet ingeven in je belastingaangifte

Voor verschillende uitgaven kan je een belastingvermindering krijgen wanneer je ze invult in je aangifte. Denk maar een pensioensparen, kinderopvang, dienstencheques of giften. Toch zijn er ook heel wat kosten waarvoor de fiscus niet tussenkomt. Het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2 krijgt veel vragen van luisteraars over wat ze al dan niet mogen inbrengen in hun belastingaangifte. Voor deze kosten hoef

Lees meer »