Voetganger (36) dag na aanrijding in Genk overleden

Op de Hoevenzavellaan in Genk zijn woensdagnacht twee voetgangers aangereden. De 36-jarige man en 42-jarige vrouw werden in allerijl naar de ziekenhuizen van Hasselt en Genk overgebracht. De lokale politie van zone CARMA meldt dat de man intussen overleden is. 

Meer krantenkoppen in België

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (0-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – Club leidt met 0-1.

Lees meer »

Hilde en Ivan openen hun gloednieuwe Spar-winkel in Wenduine: “Openingsweekend vieren we samen met de klant”

Op donderdag 27 juni heropent de Spar in de Kerkstraat in Wenduine bij De Haan na een totale vernieuwing met veel aandacht voor duurzaamheid. Aan het roer staan Hilde Leenknegt (51) en Ivan Kuyle (53), een ondernemend koppel met ruim 25 jaar ervaring als supermarktuitbaters. “We kijken er alvast naar uit om onze klanten te mogen ontvangen in onze spiksplinternieuwe

Lees meer »

Meer dan 15 doden bij gelijktijdige aanvallen op synagoge, kerken en checkpoint van politie in Russische deelrepubliek Dagestan: wat we weten

In de Russische deelrepubliek Dagestan, in de Kaukasus, zijn meer dan vijftien politieagenten omgekomen bij een reeks gelijktijdige aanvallen door gewapende mannen op een synagoge, twee orthodoxe kerken en een checkpoint van de politie. Ook verschillende burgers, onder wie een orthodoxe priester, kwamen om. Zes van de daders werden gedood bij vuurgevechten. De klopjacht op de andere voortvluchtige daders is

Lees meer »

Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende

Woensdagavond, 26 juni, liep er bij Politie Oostende een melding binnen van een grijpdiefstal, waarbij twee verdachten (18 en 19 jaar) een gouden ketting losrukten bij het slachtoffer (52). Dat meldt het parket van West-Vlaanderen en Politie Oostende.
The post Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee jaar cel voor gewapende overval op nachtwinkel

Een 43-jarige man uit Oudenburg is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot twee jaar effectieve gevangenisstraf voor een gewapende overval. Bjorn I. maakte de inhoud van de kassa buit in een nachtwinkel in Zandvoorde.
The post Twee jaar cel voor gewapende overval op nachtwinkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aartsbisschoppen schuldig aan discriminatie nadat ze zus van Chris Dusauchoit niet laten deelnemen aan diakenopleiding: “Dit is historisch”

De burgerlijke rechtbank in Mechelen heeft zich vanmiddag uitgesproken over de zaak van Veer Dusauchoit (62), zus van Chris Dusauchoit, tegen de Kerk. De vrouw uit Herent wilde een opleiding tot diaken volgen, maar werd tot twee keer toe geweigerd door aartsbisschoppen Jozef De Kesel en Luc Terlinden. “Discriminatie”, vindt de rechtbank nu, die ook benadrukt dat het met deze

Lees meer »

Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend euro aan renovatiemateriaal!”

Fantastisch nieuws uit vrije basisschool De Verrekijker in de Hoogstraat. De school heeft de wedstrijd Klushelden van Brico gewonnen, mag voor 10.000 euro aan werkmateriaal gaan kopen, en kan zo een verouderd paviljoen op de speelplaats renoveren. “Dit is een enorme meevaller”, zegt directeur Lynn Stekelorum.
The post Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (1-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – er staat op dit moment

Lees meer »

Aantal meldingen van kindermishandeling vorig jaar opnieuw gestegen

Vorig jaar ontving het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling (VK) meer dan 7.500 meldingen van geweld tegen of misbruik van kinderen. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). Dat is een stijging van 7 procent. De organisaties vragen de volgende Vlaamse regering meer te investeren in preventie en hulpverlening.

Lees meer »

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Meunier op applaus onthaald bij terugkeer op trainingsveld, Witsel blijft opnieuw binnen

In hun laatste en beslissende groepswedstrijd nemen de Rode Duivels het op tegen Oekraïne. De Belgen hebben minstens één punt nodig om zich te plaatsen voor de achtste finale. Op de dag voor de partij staat bondscoach Domenico Tedesco samen met Amadou Onana de pers te woord. Maar eerst trainen de Belgen voor hun vertrek naar Stuttgart nog in Ludwigsburg.

Lees meer »

Opbouw van festival Grensrock is begonnen in Menen: “Ook dit jaar weer gratis en dat zal zo blijven”

Menen zet zich schrap voor de 35ste editie van Grensrock. Brullende gitaren, indrukwekkende drumsolo’s en melodische klanken zullen elkaar dit weekend aflossen, op de terreinen van Park Ter Walle. Een volledige ploeg vrijwilligers is ondertussen al begonnen aan de opbouw. “Gratis? Het is de hoeksteen van het festival en zal dat ook blijven!”
The post Opbouw van festival Grensrock

Lees meer »

Bistro Van Gogh ziet concertgangers van Rammstein graag komen: “Het zijn heel productieve dagen voor ons”

De Torhoutsesteenweg werd ter hoogte van de Duinkerkseweg donderdag vanaf 16 uur afgesloten voor het concert van Rammstein. Bistro Van Gogh is daardoor niet meer bereikbaar voor klanten, maar daar had de zaak geen last van. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, plaatsten ze buiten een barbecue en verkopen ze hotdogs, braadworsten en drankjes aan de vele

Lees meer »