Scheepvaartverkeer gestremd op Kanaal Bossuit-Kortrijk in Moen

Het scheepvaartverkeer zal onbepaalde tijd gestremd zijn op het kanaal Bossuit-Kortrijk. Dit na een ongeval in de sluis van Moen (Zwevegem).

Vrijdag in de vooravond voer een schip op het kanaal Bossuit-Kortrijk de sluis van Moen in. Daarbij liep het grondig verkeerd en kwam het schip tegen de zogenaamde ‘drempel’ van de sluis terecht. De klap was zo hevig dat de schip een flinke deuk aan de romp opliep en niet meer verder kan.

“Het is een schip van ruim 100 meter lang dat geladen is met grondstoffen. Het liep bij de aanvaring onderaan het schip ernstige schade op. We bekijken nu met specialisten van o.a. de brandweer, hoe we dit schip kunnen wegkrijgen. We moeten hierbij omzichtig te werk gaan, want de kans bestaat dat het in twee stukken breekt”, zegt Geert Weymeis van De Vlaamse Waterweg die nog niet kon zeggen hoelang het schip zal blijven liggen.

Er werd ook gevreesd dat er olie of mazout zou lekken. De brandweer legde preventief een dam aan. Het kanaal Bossuit-Kortrijk is immers waterwingebied.

Doordat het schip in de sluis ligt, blijft het scheepvaartverkeer gestremd. Een tweetal schepen kunnen daardoor niet verder varen.

The post Scheepvaartverkeer gestremd op Kanaal Bossuit-Kortrijk in Moen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Ik was volledig in fout”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De vrouw viel daarbij met haar 5-jarige kleinzoon in het water. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

Noodtoestand in Zuid-Korea door extreem weinig geboortes: “Niet genoeg naar vrouwen geluisterd”

Zuid-Korea heeft de noodtoestand uitgeroepen omdat het geboortecijfer zo laag is dat de president zich zorgen maakt over het voortbestaan van het land. Bij dat noodplan horen (nog maar eens) maatregelen om het aantal geboortes op te krikken. Maar of die iets zullen uithalen, is maar de vraag. "Vrouwen zeggen dat er onvoldoende naar hen geluisterd is", zegt freelance journalist

Lees meer »

Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert

Het is een traditie geworden: ook dit jaar strijkt op de eerste woensdag van juli het literatuurfestival KANTeLing neer in en rond Kasteel Beauvoorde. Twee literaire grootheden staan dit jaar centraal: Guido Gezelle en Lucebert, respectievelijk 125 jaar geleden gestorven en 100 jaar geleden geboren.
The post Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert appeared first on

Lees meer »