Rus, Oekraïner en Armeniër in Duitsland opgepakt voor spionage

Drie mannen, een Rus, een Oekraïner en een Armeniër, zijn in de Duitse stad Frankfurt opgepakt op verdenking van spionage voor rekening van een buitenlandse mogendheid. Dat meldt het Duitse federaal parket.

 

Meer krantenkoppen in België

Ouders van Philippos (20) die door groep jonge mannen werd doodgeslagen in Duitsland, kapot van verdriet: “Hij is in koelen bloede vermoord”

Het tragische lot van de 20-jarige Philippos T. heeft heel Duitsland geschokt. Hij overleed dinsdag aan zijn verwondingen nadat hij was geslagen en geschopt door een groep jonge mannen in een park in Bad Oeynhausen nabij Bielefeld. De pijn en het verdriet van de ouders is ondraaglijk. “Philippos was de beste jongen van de wereld”, vertelde zijn vader tijdens een

Lees meer »

Het eerste grote gesprek met juwelier die overvaller doodschoot en nu vrijgesproken werd: “Ik dacht aan opgeven. Maar de mensen zeiden dat ik dat niet mocht pikken”

Meer dan zes jaar heeft hij er op moeten wachten, maar juwelier Filip Moens (56) uit Oostakker is over de hele lijn vrijgesproken voor het doodschieten van een vluchtende overvaller. “Toch is er geen enkele reden om feest te vieren”, zegt Moens in een uitgebreid gesprek aan HLN. “Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn.”

Lees meer »

Carl Devos scherp over fouten bij verkiezingen: “Dit is zeer slecht voor het vertrouwen in de politiek”

Dat bij de verkiezingen minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen, kan gevolgen hebben voor de zetelverdeling. Kan dat ook tot nieuwe verkiezingen leiden? Welke partijen weten zich benadeeld? En welke lessen vallen hieruit te trekken? Politicoloog Carl Devos (UGent) kent de antwoorden: “Dit zou tot grote ongerustheid moeten leiden.”

Lees meer »

Hij leek een succesvolle advocaat met dure auto’s, vastgoed en een jacht. Toen kwam de waarheid aan het licht

Een joviale dorpsadvocaat uit Merksem, waar de gewone werkmens aanklopte voor huurgeschillen, echtscheidingen of erfeniskwesties. Meester Marc Gadisseur (65) genoot een onberispelijke reputatie, tot hij in 2019 ontmaskerd werd als een meedogenloze oplichter. Hij lichtte zijn cliënten op voor meer dan 12 miljoen euro, om zijn honger naar luxe te stillen.

Lees meer »

Bouwsector pareert kritiek op renovatieplicht met nieuw idee: “Dit zal huizen écht goedkoper maken”

De renovatieplicht ligt onder vuur. Veel mensen maken zich zorgen dat het de prijs van huizen de hoogte injaagt. “Klopt niet!”, zweert de bouwsector. Ze zitten verveeld met de negatieve perceptie en lanceren een nieuw idee voor de volgende Vlaamse regering. “Eén dat ervoor zal zorgen dat huizen goedkoper worden.” Zal dat ook effectief gebeuren? Wij legden Caroline Deiteren, topvrouw

Lees meer »

Arrestatiebevel tegen Sjojgoe en Gerasimov: vertrouwelingen van Poetin zijn architecten van Oekraïne-oorlog

Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag heeft opnieuw arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen Russische kopstukken. Het gaat om de Russische oud-minister van Defensie Sergej Sjojgoe en Valeri Gerasimov, de stafchef van het Russische leger. Zij worden verdacht van het leiden van aanvallen op burgerdoelen en burgers in Oekraïne. Dat is een oorlogsmisdaad.

Lees meer »

Onrust flakkert weer op in Nieuw-Caledonië

In de nacht van zondag op maandag is het opnieuw onrustig geweest in Nieuw-Caledonië. Er waren confrontaties tussen de ordediensten en separatisten, hebben de plaatselijke autoriteiten vandaag bekend gemaakt. Zondag werden zeven opgepakte activisten uit het Franse overzeese gebied voor vervolging naar Frankrijk gestuurd, onder wie protestleider Christian Tein.

Lees meer »

Kim Clijsters (41) zit al vroeg in de perimenopauze. Gynaecoloog: “Bij 1 procent van de vrouwen zelfs nóg vroeger”

Gewezen toptennisster Kim Clijsters zit in de perimenopauze en deelt dat in een ongewoon intiem filmpje op sociale media. Opmerkelijk is haar leeftijd: Clijsters is nog maar 41. Maar wat is de perimenopauze nu juist en waarom treft het Clijsters op die leeftijd al? Twee gynaecologen geven extra uitleg: “41 is inderdaad jong, maar het komt wel vaker voor.”

Lees meer »

Frankrijk heeft met Maignan een ‘bunker‘, maar Duivels rekenen op Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

KIJK. Nederlandse urbexer bezoekt spooksteden in droogste woestijn op aarde

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »