Provincie keurt plannen goed voor fietssnelweg tussen Kortrijk, Harelbeke en Waregem

De provincie West-Vlaanderen heeft een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) opgemaakt voor de aanleg van een fietssnelweg tussen de stations van Kortrijk, Harelbeke en Waregem. Donderdag keurde de provincieraad het ontwerp-PRUP goed. Vrijdag ondertekenden de drie gemeenten en de provincie een samenwerkingsovereenkomst.

Het is de bedoeling dat er een fietssnelweg komt tussen de stations van Kortrijk, Harelbeke en Waregem. Naast het PRUP werd intussen ook een samenwerkingsovereenkomst, een uitvoeringsnota en een onteigeningsplan opgemaakt. “In de samenwerkingsovereenkomst worden afspraken vastgelegd die zorgen voor zowel een inhoudelijk als financieel engagement om het project tot een goed einde te brengen”, klinkt het. In de uitvoeringsnota staat een overzicht van alle projecten langs het volledige traject en het onteigeningsplan moet ervoor zorgen dat de fietssnelweg vlot gerealiseerd kan worden.

Van 9 september tot en met 8 november 2024 organiseert de provincie een openbaar onderzoek. Tijdens die periode vinden verschillende infomomenten plaats waar omwonenden extra informatie kunnen krijgen over de plannen. Verder kan iedereen opmerkingen of bezwaren indienen. Na het openbaar onderzoek worden alle opmerkingen en bezwaren behandeld en wordt het PRUP definitief vastgesteld. De volledige procedure zou moeten worden afgerond in het voorjaar van 2025.

The post Provincie keurt plannen goed voor fietssnelweg tussen Kortrijk, Harelbeke en Waregem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meester Filiep (63) aan laatste schooldag toe in ‘t Polderhart: “Afscheid van een natuurtalent”

‘t Polderhart in Zuienkerke verliest straks een monument: meester Filiep trekt er vrijdag na 34 toegewijde schooljaren voor het laatst de deur van het de ‘Plukjesklas’ achter zich dicht. Zijn schoolcarrière was een roeping. “Het heeft mij op alle vlakken ontzettend verrijkt.”
The post Meester Filiep (63) aan laatste schooldag toe in ‘t Polderhart: “Afscheid van een natuurtalent” appeared

Lees meer »

San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem

Bij de gemeente Pittem werd onlangs San Maes in dienst genomen als buurtwerker digitale inclusie. Zij zal Pittem- en Egemnaren, die zich vaak in een kwetsbare situatie bevinden en die botsen op digitale drempels in het dagelijkse leven, begeleiden.
The post San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik ben de tel stilaan kwijtgeraakt”: voorzitter van SK Nieuwkerke na zoveelste inbraak in tijdelijke kantine

SK Nieuwkerke kreeg in de nacht van woensdag op donderdag weer ongewenst bezoek. In de chalet, die dienst doet als tijdelijke kantine, werden chips, soep en sportdrank gestolen. Het was niet de eerste keer dat de club uit tweede provinciale slachtoffer werd van een inbraak. “De materiële schade is groot, met twee kapotte ruiten en een beschadigde deur”, zucht voorzitter

Lees meer »

KIJK. Jessica Biel steunt echtgenoot Justin Timberlake tijdens optreden in New York, een week na zijn arrestatie

Actrice Jessica Biel (42) en Justin Timberlake (43) hebben ludieke filmpjes gedeeld op hun sociale media. Vorige week kwam de zanger nog in het oog van een mediastorm terecht nadat hij werd gearresteerd voor rijden onder invloed. Maar het koppel doet hun uiterste best om het positief te houden tijdens zijn ‘Forget Tomorrow World Tour’. Zo zien we Jessica dansen

Lees meer »

Dames van SK Reningelst mikken op top vijf

Na een zesde plaats vorig seizoen willen de dames van SK Reningelst minstens even goed doen in eerste provinciale. Er komen vier nieuwe speelsters bij.
The post Dames van SK Reningelst mikken op top vijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen boven voor mama van Tristan uit Passendale

Een 7-jarige jongen van een school uit Antwerpen is gisteren verdronken in een zwemvijver van recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten tijdens een schooluitstap. Het ongeval roept pijnlijke herinneringen op aan Tristan Siegmund uit Passendale die begin juli 2017 verdronk in een recreatievijver in het Nederlandse Chaam.
The post Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen

Lees meer »

Vader en zoon fietsen naar de Eiffeltoren ten voordele van TeGek?! “Vorig jaar tekenden zo’n 120 mensen in op onze ontbijtactie”

Tour de Baguette is de naam van het project dat Piet Santy (net 40 geworden) en zoon Fenne (11) uit Rollegem hebben uitgetekend. Ze koppelen het aan een goed doel, door Fenne gekozen. Als beloning wacht hen een warm gevoel, de Olympische Spelen en… gaan ze op zoek naar het lekkerste stokbrood van Frankrijk.
The post Vader en zoon

Lees meer »

Partijlid roept Canadese premier Trudeau op om stap opzij te zetten, na teleurstellend verkiezingsresultaat in Toronto

Het Canadese parlementslid Wayne Long van de liberale partij heeft zijn premier Justin Trudeau in een e-mail aan andere partijleden laten weten dat het "tijd is voor verandering". Volgens Long kan de premier niet aanblijven, nadat de liberalen een tussentijdse verkiezing in de stad Toronto hadden verloren. Trudeau laat weten dat hij naar de frustraties van de bevolking luistert, maar

Lees meer »