OPROEP. Behaalde jij geen diploma van het middelbaar onderwijs, maar bekleed je nu een hoge functie?

Bijna één op de vier jongeren in de stad Antwerpen verlaat de middelbare school zonder diploma. Dat stelt Voka Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland vast op basis van cijfers van het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming. “Na alle inspanningen van de afgelopen tien jaar zijn we terug bij af”, zegt gedelegeerd bestuurder Luc Luwel.

 

Meer krantenkoppen in België

Torhout wil project Digibanken tot medio 2026 verlengen

In juni 2022 heeft het Torhoutse stadsbestuur ingetekend op het project Digibanken, een subsidie-initiatief van de Vlaamse Overheid om digitale uitsluiting aan te pakken. Dat project zou eind 2024 normaal gezien aflopen, maar de stad wil het graag verlengd zien tot medio 2026.
The post Torhout wil project Digibanken tot medio 2026 verlengen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erwin en Fannie serveren Amerikaanse burgers in Edewalle, maar ook de frieten moeten top zijn: “En geen ‘slunsen’ die zwemmen in ‘t vet”

In oktober vorig jaar ruilden Benny Vergote en Veerle Vanderheeren hun vertrouwde frietstekje in Kortemark voor het zonnige Malta. De frituur werd overgenomen door Erwin Devriendt en zijn echtgenote Fannie Vanhee. Erwin is een friturist die de kwaliteit in zijn zaak hoog wil houden en al snel zijn draai vond in het piepkleine Edewalle.
The post Erwin en Fannie

Lees meer »

KIJK. Nieuwe beelden tonen moment waarop clustermunitie inslaat op vol strand in Sebastopol en iedereen wegstuift

Er zijn nieuwe beelden opgedoken die tonen hoe clustermunitie inslaat op een strand vol toeristen in Sebastopol, een populaire badplaats op de door Rusland bezette Krim. De aanval vond zondag plaats en eiste het leven aan zeker vijf mensen. Volgens de Russische autoriteiten werd hij uitgevoerd door Oekraïne met ATACMS, ballistische raketten van Amerikaanse makelij.

Lees meer »

De eerste echte concurrent van Bart De Wever (N-VA) in Antwerpen is bekend. En dat kan de federale formatie door elkaar schudden

De Belgische politiek zit vol verrassingen. Want twee weken na de verkiezingen weten we al hoe vier van de zes Belgische regeringen er de komende vijf jaar zullen uitzien. Ook de kaarten voor Bart De Wever (N-VA) om premier te worden liggen beter dan iemand voor 9 juni had durven voorspellen. Maar om dat ook effectief te worden, schuilt er

Lees meer »

Na haar ontslag bij ‘Thuis’ duikt actrice Muriel Bats voor het eerst op in seizoensfinale van ‘Familie’

Tussen alle spannende momenten tijdens de seizoensfinale van ‘Familie’ dook ook een nieuw personage op: tante Georgine. Zij wordt vertolkt door actrice Muriel Bats (56), die eerder ook meespeelde in ‘Thuis’. Opmerkelijk, ook haar nichtje Samira in de VTM-reeks, gespeeld door Belinda Voorspoels, maakte enkele jaren geleden de overstap van ‘Thuis’ naar ‘Familie’.

Lees meer »