‘Onlinebank Revolut acht zich ruim 40 miljard dollar waard’

13:44 De Britse onlinebank Revolut werkt aan een kapitaaloperatie die haar een waardering moet geven van ruim 40 miljard dollar. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times. 

Meer krantenkoppen in België

Europa wil spotgoedkope Chinese webwinkels als Shein, AliExpress en Temu zwaarder belasten

De Europese Commissie wil de douanevrijstelling voor e-commercepakketjes van minder dan 150 euro schrappen. Dit plan richt zich vooral op Chinese webwinkels zoals Shein, Temu en AliExpress, die met hun spotgoedkope en gesubsidieerde producten concurreren met Europese bedrijven. Op dit moment zijn de pakjes van minder dan 150 euro uit landen buiten de Europese Unie vrijgesteld van douanebelastingen. De Commissie

Lees meer »

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »

Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar

Net voor de oefenwedstrijd van de Belgian Cats in de Lange Munte ontving Pauline Bayart een aandenken als Belofte van het jaar. Als speelster van Waregem en Young Cat kreeg ze een erezitje op de match van de Cats tegen China, geflankeerd door haar trotse ouders.
The post Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar appeared first

Lees meer »

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

Volgens de exitpolls wint de Britse oppositiepartij Labour de Britse parlementsverkiezingen met overwicht. De partij van Keir Starmer zou maar liefst 410 van de 650 zetels in het parlement kunnen claimen. De Tories van premier Rishi Sunak volgen op ruime afstand en zakken weg tot 131 zitjes. De Liberal Democrats gaan van 11 naar 61 zetels. Reform UK, de nieuwe

Lees meer »

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veerle Verwee bergt boekentas op

Op de laatste schooldag nam juf Veerle Verwee afscheid van de Kappaertschool in Zwevegem en het onderwijs.
The post Veerle Verwee bergt boekentas op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen overlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun overlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enqûete: helft wil Tedesco zien vertrekken, een derde vindt dat Lukaku best stopt bij nationale ploeg

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Bijna één op de drie vindt ook dat Lukaku best stopt bij de nationale ploeg, terwijl 80% van mening

Lees meer »

“Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet

In de Sint-Jacobuskerk in Lichtervelde werd afscheid genomen van Gilbert Desmet. De voormalige profwielrenner overleed op 93-jarige leeftijd. Hij was de oudste nog levende Belgische geletruiwinnaar van de Ronde van Frankrijk, maar overleed op zondag 30 juni.
The post “Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Reis omboeken of annuleren in geval van bosbranden? “Geen terugbetaling als je niet vertrekt omdat je je niet veilig zou voelen”

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »