Nieuwkomer HORIZON heeft lijsten voor verkiezingen in Komen-Waasten helemaal klaar

Met nog enkele maanden te gaan, tot aan de gemeenteraadsverkiezingen, lijkt het politieke landschap zich stilaan te gaan vormen. Ook in Komen-Waasten laten de partijen in hun kaarten kijken. Nieuwkomer HORIZON pakte uit met twee volledige lijsten. “Hoog tijd dat we opnieuw echt aan politiek gaan doen!”

De komst van HORIZON, op het politieke front van de grensgemeente, werd ettelijke maanden geleden reeds aangekondigd. Toch bleven ze tot vandaag zich profileren als een politieke beweging en niet zozeer een partij. “We wilden onszelf pas profileren als we eenmaal complete lijsten hadden. Die zijn er vandaag!”

Frédéric Hallez, frontman van de nieuwe strekking, is er dan ook van overtuigd dat ze met HORIZON mee het verschil kunnen maken. “Op zowel de lijst voor de gemeenteraad als die voor het OCMW, zal ik als lijsttrekker naar voren komen. Het gaat hier om een beslissing die door onze volledige achterban werd genomen. Zelf ambieer ik geen enkele post, al is het een evidentie dat ik vooral voor rust wil zorgen binnen de rangen van het OCMW. Als huidig voorzitter word ik bijna dagelijks geconfronteerd met de bekommernissen van onze medewerkers. Door duidelijk te maken dat ik de lijsten zal trekken, wil ik iedereen geruststellen.”

De derde plaats op de lijst is voorbehouden voor David Werquin. De man is op dit moment actief als gemeenteraadslid voor PS, maar stapt bij de komende verkiezingen mee in het verhaal van HORIZON. Op de tweede plaats verschijnt Sylvie Demeersseman, waarmee de partij meteen een pak ervaring binnenhaalt.

De keuze van personen op de lijst is niet geheel toevallig. Een van de pilaren van de partij is het verenigingsleven, dat opnieuw een stimulans moet krijgen. “De verenigingen en de vrijwilligers? Ze zijn de motor van onze gemeente. De afgelopen jaren werden die echter kapot bespaard, en ten voordele van wat? Prestigeprojecten die compleet overbodig zijn. We moeten in Komen-Waasten opnieuw beginnen met echte politiek, voor de mensen door de mensen. Iedereen is het gekibbel binnen het gemeentehuis meer dan beu.”

The post Nieuwkomer HORIZON heeft lijsten voor verkiezingen in Komen-Waasten helemaal klaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vinkenkampioenschap van de Mandel

Op zondag 9 juni mocht de Izegemse vinkenmaatschappij de Jonge Vinkeniers het jaarlijkse kampioenschap van de Mandel organiseren.
The post Vinkenkampioenschap van de Mandel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een schuld van 3.000 miljard, een open drugsoorlog en aanstormende verkiezingen: staat een revolutie voor de deur in Frankrijk?

De Fransen moeten de komende twee weken een historische én verscheurende keuze maken. Na de nederlaag van Macron zijn politieke kamp bij de Europese verkiezingen, heeft de president nu nieuwe wetgevende verkiezingen uitgeschreven. Die zijn een soort roulette waarbij de verliezer op voorhand bekend is: Macron zelf. Wie de winnaar zal worden, moet nog blijken. Wat voorspellen de sociale problematieken

Lees meer »

“Gevaar voor tornado’s, hagel en zware regenval”: vrees voor extreem slecht weer tijdens Duitsland-Denemarken zaterdagavond

Duitsland speelt als thuisland de tweede achtste finale op dit EK voetbal in Dortmund, waar zware onweders worden voorspeld. Het is nog af te wachten in welke mate het gaat regenen of zelfs hagelen, maar apocalyptische beelden zagen we in het Signal Iduna Park al op de eerste speeldag voor Turkije – Georgië. Duitsland plaatste zich als groepswinnaar in de

Lees meer »

Blankenbergse vishandelaar pronkt met zeldzame albino kreeft: “Kans van één op een miljoen”

Vishandel Simonne in Blankenberge pakt uit met een ‘specialleke’: een knaloranje albino kreeft. Volgens zaakvoerder Norman Schiltz een uiterst zeldzaam fenomeen. “De kans is één op een miljoen.” Het dier kreeg intussen ook een naam.
The post Blankenbergse vishandelaar pronkt met zeldzame albino kreeft: “Kans van één op een miljoen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe Taylor Swift werd meegesleurd in vete tussen prins William en prins Harry: “Ze heeft Meghan Markle afgewimpeld”

Prins William verraste het Britse volk door een ‘casual’ selfie met internationale popster Taylor Swift te delen op zijn sociale media. Hij woonde haar concert bij samen met zijn twee oudste kinderen, en danste erop los. Vanuit het kamp van Harry en Meghan wordt er met de ogen gerold: “William probeert hen te kopiëren”, klinkt het. Maar daar gaat niet

Lees meer »

Supporter mee voor de Belgen op het Polenplein

Nadat het overdag al erg druk was in het stadscentrum voor de Roeselaarse batjes, troepten ’s avonds heel wat supporters van de Rode Duivels samen op het Polenplein.
The post Supporter mee voor de Belgen op het Polenplein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sander Loones stelt kandidaten voor die hem aan de burgemeesterssjerp van Koksijde moeten helpen

Sander Loones (N-VA) pakte zondagmiddag op het strand van Oostduinkerke uit met zijn kandidatenlijst voor de lokale verkiezingen in oktober. Hij bevestigt nog maar eens dat hij de burgemeesterssjerp van Koksijde-Oostduinkerke ambieert, maar dat het ook zijn taak is om eerst West-Vlaanderen op de kaart te zetten in Brussel.
The post Sander Loones stelt kandidaten voor die hem aan

Lees meer »

Jan Bakelants interviewt Patrick Lefevere over het Tourdebuut van Evenepoel: “Als hij slagen krijgt, gaat hij ze moeten incasseren en doorgaan”

Hij wordt er straks 70 en zegt van zichzelf dat hij ‘fin de carrière’ is, maar daar is niks van te merken. Jan Bakelants vroeg Patrick Lefevere de pieren uit de neus over het grote Tourdebuut van Remco Evenepoel: de sterke man van Soudal Quick-Step ging geen vraag uit de weg. “In 2025 zijn er geen excuses meer. Kom je

Lees meer »

Gapersfeesten op komst:“Wie wordt Gaperke 2024?”

Op vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni is het weer tijd voor de jaarlijkse Gapersfeesten in Anzegem. Het plein aan het Torrebos zal binnenkort weer gevuld zijn met sfeer en muziek.
The post Gapersfeesten op komst:“Wie wordt Gaperke 2024?” appeared first on KW.be.

Lees meer »