Neuville, Boonen en Wauters geven ‘power’ aan Louis (13): “Zoveel gezichten die hem steunen, hij vindt het super”

Deze Rally van Ieper mist een jonge fan: Louis Wicke (13) uit Poperinge is onverwacht opgenomen in het ziekenhuis in Gent na de diagnose van een zeldzame ziekte. Vanuit de Westhoek geeft tweelingbroer Lucas hem nu extra ‘power’, met hulp van enkele ronkende namen en motoren.

Power for Louis. Deze slogan prijkt plots op de wagens van Tom Boonen, Freddy Loix en andere piloten tijdens de Rally van Ieper die momenteel wordt gereden in de Westhoek. Ook rallysterren als Thierry Neuville en Patrick Snijers poseren graag met de slogan. Louis is een jongen van dertien uit Poperinge. “Hij en zijn tweelingbroer Lucas zijn altijd zot geweest van alles met een motor”, vertelt vader Mathieu Wicke. “Ze zijn dus ook fan van de rally en hebben thuis een rallysimulator staan met stuur en pedalen.”

Zeldzame ziekte

De tweelingbroers kijken telkens uit naar de vele rallywagens en bekende piloten die jaarlijks naar hun streek afzakken, maar Louis kan er nu onverwacht niet bij zijn. “Hij is opgenomen in UZ Gent. Er werd een zeldzame vorm van lymfeklierkanker bij hem vastgesteld”, aldus Mathieu. “Hij wordt enkele weken opgenomen in het ziekenhuis. Daarna moet hij tot vier keer per week vanuit Poperinge op en af naar de dagkliniek van UZ Gent voor zijn chemotherapie.”

Fysiek kan Louis niet bij de rally zijn, maar hij is er wel in gedachten. “Met dank aan zijn broer Lucas, familie, vrienden en lokale rallypiloten die beelden doorsturen naar Louis. Het gaat vaak om foto’s van de slogan ‘Power for Louis’ op rallywagens of in de handen van piloten. Zoveel bekende en minder bekende gezichten die hem steunen, hij vindt dat natuurlijk super. Het is heel lief wat die mensen allemaal doen.”

BV’s

Een van de drijvende krachten achter ‘Power for Louis’ is rallypiloot Filip Pyck (54) uit Poperinge. “Ik ben al bijna 30 jaar rallypiloot en neem nu voor de 28ste keer deel aan de rally in mijn streek”, stelt Filip. “Louis is een schoolvriend van mijn dochter. Die jongen is al jaren een fan en hij vond het spijtig dat hij er niet bij kon zijn. We plakten ‘Power for Louis’ op onze wagen. Intussen zie ik de slogan passeren op tal van andere wagens. Ik ben dankbaar dat iedereen meedoet, zelfs BV’s als Tom Boonen, Koen Wauters en Thierry Neuville.”

“We kregen heel wat beelden door van Filip Pyck, Francois Geerlandt en hun partners. Mijn vrouw Joke, grote zus Michelle (16), kleine zus Marie (4) en ik willen iedereen heel hard bedanken voor het groot plezier dat ze Louis bezorgen”, benadrukt Mathieu. “Louis vindt het erg jammer dat hij er niet kan bij zijn, maar hij bekijkt de foto’s en filmpjes. Daarnaast krijgt hij honderden steunberichtjes, posters en rallystickers uit de jaren 1990. Het geneest hem niet, maar hij voelt dat iedereen meeleeft en dat geeft kracht. Aan hem en aan ons gezin.”

Finland

“Lucas blijft de rally volgen en beelden nemen voor zijn broer”, zegt Mathieu. “Airsoftshop, onze winkel in Poperinge, is momenteel gesloten. Ik had verlof gepland voor deze dagen, omdat mijn zonen zo graag eens met hun papa naar de rally wilden. Nu blijf ik dicht bij Louis in het ziekenhuis. Onze werknemer beheert wel nog de webshop. De dokters spreken nu over een behandelingstraject van twee jaar. Eens Louis genezen is, gaan we zeker naar een grote rally. Hij wil iets in de sneeuw. Finland bijvoorbeeld.” (TP)

The post Neuville, Boonen en Wauters geven ‘power’ aan Louis (13): “Zoveel gezichten die hem steunen, hij vindt het super” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gemeente De Panne sluit deal met Plopsaland: “Zij betalen minder belastingen en we moeten hen per jaar minder geven voor het gebruik van het zwembad”

De gemeente De Panne betaalt sinds 2011 ongeveer 750.000 euro per jaar aan Plopsa voor het gebruik van het zwembad Plopsaqua. De gemeente op zijn beurt trok de belasting op vertoningen en vermakelijkheden op waardoor Plopsa niet 95.000, maar 450.000 euro moest betalen voor zijn pretpark en zwembad in De Panne. Daarop trok Plopsa naar de Raad van State. Nu

Lees meer »

Dan toch verkiezingen in Vleteren: Vleteren Actief dient op de valreep lijst in

Vleteren Actief, dat nu met vier zetels in de minderheid zit in de gemeenteraad, diende in allerlaatste instantie toch een lijst in. Gewezen veldwachter Paul Vandendriessche, de laatste veldwachter te paard in Vleteren, en de laatste in heel België, wordt lijsttrekker. Opvallend: van de vier huidige mandatarissen, staat alleen nog Kristof Dejonckheere op de lijst. Ook Nathalie Parret was de

Lees meer »

“Puur omdat ik een vrouw ben”: populaire Alisha Lehmann ziet met eigen ogen hoe vriend pakken meer verdient bij dezelfde club

Er moet Alisha Lehmann (25) iets van het hart. De misschien wel populairste voetbalster van het moment verdient miljoenen als influencer, en net dat bezorgt haar een wrang gevoel. Want het staat in schril contrast met wat ze krijgt als speelster. Zeker als ze het vergelijkt met wat haar vriend Douglas Luiz (26) verdient, die ook bij Juventus speelt. “Ik

Lees meer »

Seriemoordenaar Staf “Vampier van Muizen” Van Eyken mag gevangenis dag verlaten van minister: “Hij is en blijft zelf ook een mens”

Staf Van Eyken (73) – beter bekend als de ‘Vampier van Muizen’ – mocht maandag de gevangenis voor het eerst in acht jaar verlaten. Dat besliste minister van Justitie Paul Van Tigchelt. Van Eyken vermoordde en verkrachtte in de jaren 70 drie vrouwen en zit al 53 jaar in de gevangenis. Toch mocht hij de begrafenis van een vriend bijwonen,

Lees meer »

Renault Twingo gestolen op Menensesteenweg in Wervik, ook twee inbraken in auto’s

Op de Menensesteenweg in Wervik werd in de buurt van zetelfabriek Confortluxe een grijze Renault Twingo gestolen. In de Motestraat is ’s nachts ingebroken in de Porsche van zelfstandig dakwerker Matts Staessen. Naast sigaretten is ook 50 euro gestolen. De dader maakte waarschijnlijk gebruik van een afstandsbediening die alles uitschakelt, ook het alarm. Gelukkig is er geen schade.
The

Lees meer »

Vlaams formateur Diependaele (N-VA) wil morgen samenzitten met CD&V en Vooruit

Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) heeft de drie partijen die onderhandelen over een Vlaamse regering (N-VA, Vooruit en CD&V) donderdag uitgenodigd voor een overleg in de centrale werkgroep, met de drie partijen samen dus. CD&V en Vooruit hebben telefonisch ook aangegeven dat ze daartoe bereid zijn. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

Wie is Laura Loomer (31), de extreemrechtse complotdenker die samen met Trump reist?

Laura Loomer vergezelde Donald Trump woensdag tijdens een herdenkingsplechtigheid van de wrede aanslagen van 9/11 in New York en zat dinsdag op zijn vliegtuig naar Philadelphia, waar het presidentiële debat plaatsvond met Kamala Harris. Daar maakte Trump geen al te beste beurt, onder meer door zijn uitspraak dat migranten in Ohio katten zouden eten. Een verzinsel dat hij bij Laura

Lees meer »