Meteen na de vondst van Laura’s lichaam, reisden ze halsoverkop terug naar ons land: vader en zoon opgepakt na drama op Tenerife

De Belgische politie en de Spaanse Guardia Civil hebben donderdag drie verdachten opgepakt voor de moord op Laura Trappeniers (66) en de verdwijning van haar man Marc Olbrechts (71) op Tenerife. Het zou gaan om een vader, zijn zoon en nog een derde persoon. Een “financieel geschil” zou aan de basis liggen van het misdrijf.

 

Meer krantenkoppen in België

Babette (10) bezorgt alle kinderen van Oostende een geweldige namiddag met Beachfestival: “Popcorn voor iedereen!”

De tienjarige Babette mocht haar droom waarmaken en een heus Beachfestival voor alle kinderen van Oostende organiseren. Het sportstrand werd op 27 juni het decor voor een heuse festival waar meer dan duizend tien-, elf- en twaalfjarigen hun eerste festivalervaring beleefden. “Alle 19 basisscholen zijn aanwezig. Ongelooflijk wat een droom van een kind teweeg kan brengen.”
The post Babette

Lees meer »

IN BEELD – Bekende Vlamingen waren te gast op première ‘Sneeuwwitje’ in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne

Wil je Manu Van Acker zien schitteren als de lakei? Of ben je benieuwd of de prins én prinses elkaar zullen kussen? Misschien beoordeel je graag de acteerprestatie van Karen Damen of Ruth Beeckmans? Indien je daarop telkens met een ‘ja’ reageert, dan moet je zeker tickets bestellen voor de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland De Panne.
The post IN

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos: “Deze formatie is uiterst ongewoon: precies wat nodig is”

“De euforie over de formaties ruimt plaats voor realisme. Er zijn – momenteel – geen andere coalities mogelijk, dat wil niet zeggen dat ze daarom onmogelijk zijn”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Door de uiteenliggende standpunten van de betrokken partijen, blijkt de federale formatie allesbehalve een sinecure te zijn. Want hoe ongewoon is deze formatie nu juist? En wie is

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Beruchte tafelschuimer met voorliefde voor zware streekbieren daagt opnieuw niet op voor nieuw proces

Beruchte tafelschuimer Bart V. (46) uit Kortrijk daagde niet op voor een nieuw proces wegens flessentrekkerij in Kortrijk. Voor vier onbetaalde rekeningen in Kortrijk en Gent riskeert hij zes maanden celstraf en een boete van 4.000 euro.
The post Beruchte tafelschuimer met voorliefde voor zware streekbieren daagt opnieuw niet op voor nieuw proces appeared first on KW.be.

Lees meer »

Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop op podiumplaats in mijn leeftijdsgroep”

De triatleten uit Knokke-Heist steken in bloedvorm. Het voorbije weekend was Tom Defoort het sterkst op de volledige afstand in de Openlakes Champagne. De week ervoor kwalificeerde Bieke Trenson zich in de Ironman van Nice voor het WK in september in diezelfde stad. En ze is ambitieus.
The post Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Morgen politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken morgen naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: “Ik wilde mijn angsten overwinnen”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

Wervik sluit grensovergang tijdens en na wedstrijd van Rode Duivels tegen Frankrijk: “Vernielingen ten allen tijd vermijden

Burgemeester van Wervik Youro Casier (Vooruit) laat niks aan het toeval over. Zo komt er op de grensbrug opnieuw een container. Dit naar aanleiding van de wedstrijd van onze Rode Duivels tegen Frankrijk in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland komende maandag. Ook tijdens het WK in 2018 werd dit gedaan bij de wedstrijd tussen België en

Lees meer »