Luide knal doet ramen trillen op Corsica en Toscaanse eilanden, wellicht was ruimtesteen de oorzaak

De luide knal die gisteren te horen was op de eilanden Corsica en Elba, in de Middellandse Zee, is waarschijnlijk veroorzaakt door een stuk ruimtesteen. Eerst werd gedacht aan een aardbeving of een straaljager. 

Meer krantenkoppen in België

De 7 werken van preformateur Bart De Wever (N-VA): welke obstakels liggen er nog op zijn pad?

Met een opvallend milde informateursnota in de hand vroeg én kreeg Bart De Wever van koning Filip zijn promotie tot ‘preformateur’. In het rapport bewandelt De Wever een moeilijk evenwicht om zijn vijf gedoodverfde coalitiepartners aan boord te houden. Als zijn eerste opdracht was om gemeenschappelijke grond onder de voeten te vinden, dan wacht hem nu de moeilijke taak om

Lees meer »

Kim Clijsters (41) zit al vroeg in de perimenopauze. Gynaecoloog: “Bij 1 procent van de vrouwen zelfs nóg vroeger”

Gewezen toptennisster Kim Clijsters zit in de perimenopauze en deelt dat in een ongewoon intiem filmpje op sociale media. Opmerkelijk is haar leeftijd: Clijsters is nog maar 41. Maar wat is de perimenopauze nu juist en waarom treft het Clijsters op die leeftijd al? Twee gynaecologen geven extra uitleg: “41 is inderdaad jong, maar het komt wel vaker voor.”

Lees meer »

‘Boos’-presentator zwaar onder vuur in Nederland: “Hij is een pestkop”

Veel kijkers van ‘Boos’ zijn kritisch op de meest recente aflevering van het online programma. Via sociale media laten ze weten dat ze vinden dat presentator en maker Tim Hofman – bij ons vooral bekend van zijn klokkenluider-aflevering over ‘The Voice of Holland’ – zich in de aflevering gedraagt als ‘een pestkop’. Ook noemen ze het ‘journalistiek ondermaats’. De makers

Lees meer »

Grote banken in de Verenigde Staten doorstaan stresstest van centrale bank

De grootste Amerikaanse banken zijn volgens de Federal Reserve nog steeds bestand tegen een zware economische en financiële crisis. De centrale bank van de Verenigde Staten maakte de resultaten van de jaarlijkse stresstest woensdag bekend. De verliezen die de kredietverstrekkers zouden lijden waren bij de test dit jaar wel groter dan vorig jaar, verklaarde vicevoorzitter voor bankentoezicht Michael Barr.

Lees meer »

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Garagist Michel kreeg tientallen misnoegde klanten over de vloer, maar kon daar niets aan doen: “Eén vrouw barstte in huilen uit”

“Eén vrouw barstte in huilen uit.” Garagist Michel uit Lubbeek heeft de laatste maanden al tientallen mensen moeten teleurstellen. Allen waren ze naar zijn garage afgezakt om een wagen op te pikken die ze online hadden besteld, maar uiteindelijk bleek er geen auto klaar te staan. “Oplichters misbruiken ons adres”, aldus Michel.

Lees meer »

Drugs, geweld en geld langs de Route du Soleil: hoe opgerolde drugsbende uit Brusselse Peterboswijk mini-Marseille werd

De tentakels van de drugsmaffia uit Marseille reiken tot in onze hoofdstad. Dat werd gisteren duidelijk na een grootschalige operatie van de federale gerechtelijke politie, waarbij het hoofdkwartier van een drugsbende in de beruchte Peterboswijk werd ontmanteld. De bende had de ambitie om de baas van Brussel te worden, met behulp van hun ‘heilige drievuldigheid’: afrekeningen, martelingen en ontvoeringen.

Lees meer »