“Leerplicht vanaf 3 jaar”: topman van GO! over de richting die onderwijs uit moet

Weer een schooljaar voorbij, en wat voor een jaar was dat. Scholieren werden als ‘generatie dom’ bestempeld. Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) probeerde tot in zijn onderbroek toe te tonen dat hij de tanker al een graadje had gekeerd. Wie we weinig hoorden, is GO!-topman Koen Pelleriaux. Nu er volop onderhandeld wordt over een nieuwe regering, vertelt hij in dit interview welke richting het onderwijsbeleid volgens hem uit moet. “Op het debat over gratis schoolmaaltijden wordt in Vlaanderen krampachtig gereageerd.” 

Meer krantenkoppen in België

Man loopt brandwonde op bij bluspoging van uitslaande brand in veranda

In de Aartrijkestraat in Torhout brak donderdag even voor 12 uur een uitslaande brand uit in een veranda, aanpalend aan een woonhuis. Een man probeerde het vuur zelf nog te blussen, maar liep daarbij een brandwonde en een rookvergiftiging op. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer bluste daarna het vuur.
The post Man loopt brandwonde op bij

Lees meer »

Mooie namen op kindertheatherfestival Pardoes

Op dinsdag 25 juni staat het jaarlijkse kindertheaterfestival Pardoes weer voor de deur. Zowel de scholen uit Ledegem als uit Moorslede kijken elk jaar erg uit naar het evenement.
The post Mooie namen op kindertheatherfestival Pardoes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie rolt criminele organisatie op in Peterbospark in Anderlecht, met banden tot in Marseille

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een criminele organisatie opgerold die vanuit het beruchte Peterbospark in Anderlecht de hele drugsmarkt in en rond Brussel in handen probeerde te krijgen. Volgens het Brusselse parket zijn er nauwe banden met drugsbendes uit Marseille. “De leden van het netwerk aarzelden niet om gewapend geweld te gebruiken, zelfs poging tot moord en kidnapping,

Lees meer »

Vandalen trappen spiegels van 11 geparkeerde wagens in Zwevegem: “Mijn auto was nog maar een maand oud”

Onbekende vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag elf geparkeerde wagens beschadigd in de Kasteelstraat in Zwevegem. Telkens werd op de zijspiegel getrapt. De politie onderzoekt de zaak. “Mijn auto was nog maar een maand oud”, aldus een van de getroffen buurtbewoners.
The post Vandalen trappen spiegels van 11 geparkeerde wagens in Zwevegem: “Mijn auto was nog

Lees meer »

Ebema uit Zutendaal levert straatstenen aan Brussel, maar schip kan uiteindelijk niet vertrekken: “Het maakt water”

Het bedrijf Ebema uit Zutendaal mag de straatstenen leveren voor de heraanleg van het Saincteletteplein in Brussel. De meer dan 250 paletten met stenen worden per schip naar Brussel gebracht, om het aantal vrachtwagens op de weg te beperken. De boot werd vanochtend geladen op de kade van het Albertkanaal in Zutendaal, maar het vertrek werd noodgedwongen uitgesteld. Het schip

Lees meer »

Bestuurders dodelijke straatrace veroordeeld tot forse celstraffen én rechtbank eist een onmiddellijke aanhouding

Een dollemansrit op de E40 eiste in december 2022 een dodelijk slachtoffer. Twee bestuurders kregen anderhalf jaar na de feiten maandagochtend hun straf te horen. De rechtbank beval de onmiddellijke aanhouding van de bestuurder van de BMW, de wagen waar Serdar Karakus als passagier het leven liet. De man kreeg ook een celstraf van vijf jaar én een zware geldboete

Lees meer »

Drugs, geweld en geld langs de Route du Soleil: hoe opgerolde drugsbende uit Peterboswijk mini-Marseille werd

De tentakels van de drugsmaffia uit Marseille reiken tot in onze hoofdstad. Dat werd gisteren duidelijk na een grootschalige operatie van de federale gerechtelijke politie, waarbij het hoofdkwartier van een drugsbende in de beruchte Peterboswijk werd ontmanteld. De bende had de ambitie om de baas van Brussel te worden, met behulp van hun ‘heilige drievuldigheid’: afrekeningen, martelingen en ontvoeringen.

Lees meer »

Tom Meeuws keert niet terug bij Vooruit Antwerpen

Voormalig Antwerps schepen Tom Meeuws keert na zijn afscheid van de politiek eerder dit jaar niet terug om deel te kunnen nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat schrijft De Morgen en het nieuws is aan Belga bevestigd. Vooruit Antwerpen moet binnenkort een beslissing nemen over wie dan wel lijsttrekker wordt.

Lees meer »