Kurt Boone klaar voor Rally van Ieper: “Foutloos blijven”

Kurt Boone eindige zaterdag in zijn nieuwe Mistsubishi Lancer Evo IX knap vierde in de Rally van Wervik. Een opsteker van jewelste voor de autohandelaar uit Pollinkhove, die tot dusver een pechseizoen achter de rug heeft. Hij kijkt samen met copiloot Kenny Deroo dan ook met veel vertrouwen uit naar de Rally van Ieper dit weekend.

Kurt zette in 2018 zijn eerste stappen in de rallysport met een Mitsubishi Lancer Evo VI. Daarna volgde in 2019 een Mitsubishi Evo X en vervolgens bouwde hij in 2022 eigenhandig een Mitsubishi Evo X R4. Eind vorig jaar ruilde hij de Mitsubishi voor een Ford Fiesta R5. Maar de autohandelaar uit Pollinkhove beleefde nog maar weinig plezier aan die overstap. De eerste wedstrijden vielen aanvankelijk nog mee met een tweede plaats in de Hemicuda Rally in Koekelare en een derde plaats in de Rallye National du Pays du Lin in Frankrijk. Maar daarna sloeg de mechanische pechduivel toe: slechts in 1 van de 6 rally’s waarin hij dit jaar met de Ford Fiesta R5 aan de start verscheen, bereikte Kurt de eindmeet. Oude liefde roest niet en dus kocht Kurt een nieuw opgebouwde Mitsubishi Lancer Evo IX Gr.A bij Aldero rallysport.

“We hebben steeds mooie resultaten gereden met de Mitsubishi’s, vandaar de keuze nu voor een Evo IX Gr.A”, legt Kurt uit. De eerste kennismaking met de nieuwe wagen tijdens de Rally van Wervik zaterdag was met een vierde plaats algemeen een succes. “We hebben hard en foutloos gereden”, blikt Kurt tevreden terug. “We hebben ervan genoten, het was gewoon de max!”

Referenties

Ook voor de Rally van Ieper blijft de Ford Fiesta R5 op stal en start Kurt met aan zijn zijde Kenny Deroo met de Mitsubishi Lancer Evo IX Gr.A. “In Ieper staan drie Mitsubishi’s aan de start, dus we zullen wel wat referenties hebben”, zegt Kurt Boone. “Geen fouten maken, van pech gespaard blijven en het goed resultaat volgt automatisch. We kijken er alvast naar uit. Na Ieper is het nog onduidelijk welke wedstrijden ik rijd. De verhuis van mijn garagebedrijf komt eraan en dat zal veel tijd en energie vergen.”

The post Kurt Boone klaar voor Rally van Ieper: “Foutloos blijven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opbouw van festival Grensrock is begonnen in Menen: “Ook dit jaar weer gratis en dat zal zo blijven”

Menen zet zich schrap voor de 35ste editie van Grensrock. Brullende gitaren, indrukwekkende drumsolo’s en melodische klanken zullen elkaar dit weekend aflossen, op de terreinen van Park Ter Walle. Een volledige ploeg vrijwilligers is ondertussen al begonnen aan de opbouw. “Gratis? Het is de hoeksteen van het festival en zal dat ook blijven!”
The post Opbouw van festival Grensrock

Lees meer »

Vrijwilliger van dierentuin moet zich verantwoorden voor zedenfeiten: “Stiekem meisjes achtervolgd met geslachtsdeel uit broek”

N.V.H. (35) uit Mol, vrijwilliger bij Pakawi Park in Olmen, moest zich in de rechtbank verantwoorden voor aantasting van de seksuele integriteit, voyeurisme en exhibitionisme. “Slachtoffers zijn ongewild getuige van zijn eigen seksuele handelingen”, klonk het bij procureur Hanne Hendrickx. Op de gsm van N.V.H. werd onder meer een filmpje van 28 minuten gevonden, waarin te zien is hoe hij

Lees meer »

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

Monsterboete voor Fluvius? “Hou mijn hart vast als ik verbruik van twee jaar ga moeten betalen”

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »