“Je kan er ook ons befaamde broodje badminton eten”: Badmintonclub Markegem viert 40-jarig bestaan met zomerbar

Bij de badmintonclub van Markegem vliegen de pluimpjes al veertig jaar over het net. Die verjaardag viert de sportvereniging het komend weekend op toepasselijke wijze met een eigen zomerbar. “Ons jongste clublid is 13 jaar, ons oudste 64 jaar. We hebben dus een goede mix.”

Het huidige bestuur van de badmintonclub, die zijn wedstrijden en oefenpartijtjes in de sporthal van Markegem speelt, bestaat uit voorzitter Mario Chantrie, secretaris Lien Roobroeck, Christ Bossuyt, Tatiana Vanhastel en Bert Dereverie. “Daarnaast kunnen we ook rekenen op enkele trouwe medewerkers die we liefkozend onze ‘pluimpjes’ noemen”, glimlacht Mario. “Het gaat om Davy Verbeure, Melissa Dedapper en Pedro Naert. Daarnaast krijgen we geregeld hulp van een tiental andere leden en daar zijn we hen uiteraard enorm dankbaar voor.”

Goede mix

De club telt vandaag 55 leden. “Dat aantal wisselde al eens door de jaren heen”, zegt Mario. “Vorig jaar waren het er nog 75, maar er zijn jaren geweest dat we maar 10 tot 25 leden hadden. Hoe dat precies komt weten we niet, maar we zijn zeker blij met ons huidige aantal, met daarin een goede mix tussen jong en oud. Over het begin van de club weten we overigens heel weinig. Vroeger werd er bijna niks genoteerd, ook geen ledengegevens. Daarom hebben we recent nog een oproep gelanceerd naar oud-leden, met de vraag om samen te komen in ons feestweekend, maar we kregen daar slechts weinig respons op. Wat we wél weten is dat de club indertijd door enkele liefhebbers van de sport is opgericht om op recreatief niveau samen te spelen. Eigenlijk was het een vriendengroep die er een club van gemaakt heeft. Competitie is nooit het uitgangspunt geweest.”

“Over het begin van de club weten we helaas heel weinig”

De jongste leden van de club zijn 13 en 14 jaar, het oudste lid is 64 jaar. “We komen wekelijks op vrijdagavond samen om van 19 tot 22 uur te spelen. Vroeger was dat pas vanaf 20.30 uur, maar we hebben de speluren wat uitgebreid. We beschikken over zeven pleinen en kunnen dus met 28 mensen tegelijk spelen. We houden jaarlijks ook vier tornooien voor onze leden en bekronen elk seizoen een clubkampioen.”

Feestweekend

Het dertigjarige bestaan van de club werd gevierd met een grote barbecue. “Sindsdien hebben we dat jaarlijks herhaald”, zegt Mario. “Ik was destijds beenhouwer in een supermarkt, vandaar. Voor ons veertigjarige bestaan stappen we daar deze keer echter van af. We vieren het jubileum op zaterdag 22 en zondag 23 juni met een feestweekend aan de achterkant van het Leieheem aan het Rosalie ’t Feltplein in Oeselgem. We bouwen er een gezellige zomerbar op. Zaterdag kan je er terecht van 13 uur tot 1 uur ‘s nachts. Je vindt er allerlei dranken, maar ook drie bieren van brouwerij De Poes uit Tielt, net als sangria en enkele mocktails. Kinderen kunnen op het speelplein ravotten en er zal een springkasteel staan. Die dag zal je om 15, 16 en 17 uur onder begeleiding van Natuurpunt ook een gratis wandeling langs de oevers van de oude Leiearm kunnen maken. Er is muziek van Brass To You, bestaande uit twee muzikanten van de lokale harmonie. Om 19 uur is er een optreden van Meermens, die kleinkunst brengt. Aansluitend tonen we de match van de Rode Duivels tegen Roemenië op groot scherm.”

(Lees verder onder de foto)

Een groepsfoto van de badmintonclub uit 1985. © gf

Op zondag opent de bar al om 10 uur de deuren. “Er is dan muziek van Dans Amora, drie muzikanten die onder leiding van de dirigent van de harmonie van Wakken spelen”, zegt Mario. “Ook Myrthe komt langs, een 19-jarige singer-songwriter uit Olsene, net als lokale vedette Yvie In’t Echt. Tussen 12 en 13 uur gaan we ook onze clubkampioenen huldigen.”

Ook de innerlijke mens wordt uiteraard versterkt. Op zaterdag is dat met braadworst, op zondag serveert de club een broodje badminton, oftewel een ovenkoek met beenhesp en groenten. “Het gaat om een klassieker die we eerder ook als serveerden in onze stand op Wakken Smelt”, besluit Mario, die eraan toevoegt dat er alvast 85 mensen ingeschreven zijn.

Meer info: www.badmintonclubmarkegem.be.

The post “Je kan er ook ons befaamde broodje badminton eten”: Badmintonclub Markegem viert 40-jarig bestaan met zomerbar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wat mag Woumen verwachten na verkiezingen van 13 oktober?

Oc Walnes was aardig volgelopen op maandag 2 september voor het eerste en enige politieke debat n.a.v. de verkiezingen voor een nieuwe Diksmuidse gemeenteraad. Ruim 120 aanwezigen – waarvan een heel groot deel fans van de diverse partijen – werden door Manu Mackelberghe, voorzitter in lopende zaken van het bewonersplatform, verwelkomd.
The post Wat mag Woumen verwachten na verkiezingen

Lees meer »

Vier arrestaties, onder wie vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand, in vermoedelijk corruptiedossier bij bouw van hotel in Tsjaad

Het federaal parket heeft vier mensen opgepakt na huiszoekingen in ons land voor vermeende betrokkenheid van corruptie bij de bouw van een hotel in Tsjaad. Dat laat het federaal parket in een persmededeling weten. Volgens de Franstalige krant ‘Le Soir’ is een van de gearresteerden Luc Bertrand, ceo van Ackermans & Van Haaren en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »

Tiener die hele gezin uitmoordde in Italië “helemaal van streek” in gevangenis: “Nu beseft hij pas echt wat hij heeft gedaan”

De 17-jarige Italiaanse jongen die afgelopen weekend zijn vader Fabio (51), moeder Daniela (48) en broertje Lorenzo (12) doodstak in hun huis in het dorpje Paderno Dugnano vlak bij Milaan, heeft in de gevangenis met zijn advocaat gesproken. Volgens de Italiaanse krant ‘Corriere della Sera’ is Riccardo C. “helemaal van streek” en beseft hij nu pas echt “wat hij gedaan

Lees meer »

Dronken bestuurder riskeert 18 maanden voor ongeval waarbij Wim (37) en Joyce (36) om het leven kwamen: “Ik heb daar een totaal verkeerde inschatting gemaakt”

Op het proces van het dodelijke ongeval in Koningshooikt, waarbij het echtpaar Joyce Van Roosbroeck (36) en Wim Janssens (37) het leven liet, heeft het Openbaar Ministerie 18 maanden cel geëist voor L.W. (36) en een rijverbod van vijf jaar. Volgens het onderzoek reed de man 138 kilometer per uur waar hij 70 mocht, en had hij 1,83 promille in

Lees meer »

“Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping

Vanaf woensdag trekken Jani Kazaltzis en James Cooke door Vlaanderen om mee de handen uit de mouwen te steken. In de eerste aflevering van ‘Jani & James doen-het-zelf’ houden ze halt bij de familie Vanhemmens van hoeve Ten Rooden Duifhuize.
The post “Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij deed sterk kalmeermiddel in thee van schoonzus”: vijftiger riskeert 6 jaar cel voor verkrachting twee hoogbejaarde vrouwen

De 57-jarige W.V.D.B. uit Herentals verscheen voor de correctionele rechtbank in Turnhout voor de verkrachting van twee vrouwen op leeftijd, onder wie zijn 80-jarige schoonzus. “Volgens de verpleegster was het al de derde keer dat het slachtoffer was gevallen of aan geheugenverlies leed, net nadat W. op bezoek was geweest”, aldus procureur Hanne Hendrickx.

Lees meer »