In Mbappé’s voorstad hebben de jongeren zijn oproep om te stemmen gehoord, maar “dat betekent niet dat we moeten luisteren”

In de straten van Bondy wijst niets op nakende verkiezingen. Voetbalster Mbappé riep zijn jonge landgenoten op om te gaan stemmen, maar “hij is vast gestuurd door zijn vriend Macron”.

 

Meer krantenkoppen in België

Mark Rutte officieel benoemd tot nieuwe NAVO-baas

Uittredend Nederlands premier Mark Rutte is officieel benoemd als de volgende secretaris-generaal van de NAVO. De Nederlander volgt op 1 oktober Jens Stoltenberg op aan het hoofd van het westerse militaire bondgenootschap, laat de NAVO weten.

Lees meer »

TOURSELECTIES. “We leggen hem geen verwachtingen op”: De Lie debuteert in Tour – Stuyven en Declercq bij Lidl-Trek

Volgende week zaterdag (29 juni) gaat de Tour de France van start. Verschillende ploegen hebben intussen bevestigd met welke renners ze, zonder ongelukken, aan de start zullen staan in Firenze. Zo bevestigde Visma-Lease a Bike dat Wout van Aert en Jonas Vingegaard van de partij zullen zijn. Ook Tadej Pogacar kent zijn ploegmaats. Ontdek de selecties hieronder!

Lees meer »

Negentien doden bij gelijktijdige aanvallen op synagoge, kerken en checkpoint van politie in Russische deelrepubliek Dagestan: wat we weten

In de Russische deelrepubliek Dagestan, in de Kaukasus, zijn negentien mensen omgekomen bij een reeks gelijktijdige aanvallen door gewapende mannen op een synagoge, twee orthodoxe kerken en een checkpoint van de politie. Onder de slachtoffers zaten vijftien politieagenten. Ook vier burgers, onder wie een orthodoxe priester, kwamen om. Zes van de daders werden gedood bij vuurgevechten.

Lees meer »

Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Genieten van een frisse pint, een glaasje rosé of een mocktail kan weer in de 215 zomerbars die onze provincie telt. Om die allemaal te bezoeken tijdens de zomervakantie, moet je er meer dan drie per dag doen. Onbegonnen werk, dus stellen wij vijf opvallende nieuwkomers voor. Proost!
The post Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Lees meer »

“Linkerhelft van haar lichaam is nog steeds verlamd”: Portugese Bruggeling (54) krijgt vier jaar cel voor partnergeweld

Een Portugese Bruggeling is voor de correctionele rechtbank veroordeeld tot een celstraf van vier jaar, waarvan een jaar met uitstel. De 54-jarige man greep zijn toenmalige echtgenote bij de keel en duwde haar met het hoofd tegen een muur. Het slachtoffer kreeg een paar uur na de feiten een beroerte. De linkerkant van haar lichaam is sindsdien verlamd.
The

Lees meer »

Mooie namen voor 56ste Vedettencriterium in Staden

Op kermisdinsdag 25 juni organiseert wielerclub Recht Voor Allen voor de 56ste keer het ‘Vedettencriterium’. De organisatie zoekt een opvolger voor Julien Vermote, de winnaar van 2023, die dit jaar opnieuw een profcontract kon versieren en ploegmaat werd van Wout van Aert.
The post Mooie namen voor 56ste Vedettencriterium in Staden appeared first on KW.be.

Lees meer »