HLN TRANSFERLIVE. Welke beslissing neemt Gents toptalent Mokio? – Marie Detruyer verhuist naar Inter

De transfermolen draait op volle toeren. Jan Vertonghen schuift de beslissing over een extra seizoen bij Anderlecht nog even voor zich uit, terwijl Antwerp al volop bezig is aan zijn huiswerk. In deze liveblog mist u niets van alle transfernieuws! 

Meer krantenkoppen in België

Vandaag verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van ‘VTM NIEUWS’ blikt vooruit op de

Lees meer »

Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al, een echt boegbeeld”

Na een loopbaan van 40 jaar als parketmagistraat en rechter is door de Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtelijk personeel op de laatste dag van het gerechtelijk jaar afscheid genomen van Guido Casier (70) uit Heule (Kortrijk). “Een boegbeeld”, klonk het unisono.
The post Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al,

Lees meer »

Belcroom veroordeeld tot geldboete van 40.000 euro door vervuiling waterlopen na brand

Metaalverwerkend bedrijf Belcroom is veroordeeld tot een geldboete van 40.000 euro, waarvan de helft effectief. Na een zware brand kwam vervuild bluswater in de naburige waterlopen terecht. Volgens de rechter nam het bedrijf onvoldoende voorzorgsmaatregelen om deze milieuverontreiniging te voorkomen.
The post Belcroom veroordeeld tot geldboete van 40.000 euro door vervuiling waterlopen na brand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Griekse kapitein blijft aangehouden voor brandstichting op eiland

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »

Politie rijdt met dronken automobilist langs bij krachtbalvereniging vooraleer hem in cel te stoppen: “De politie, uw vriend”

Hij schold hen uit voor ‘kankerflikken’. Maar toch kreeg een 22-jarige automobilist na een ongeval in Roeselare van de agenten eerst nog de kans om zijn ploegmaats van de krachtbal te verwittigen dat hij niet op de wedstrijd zou geraken. Daarna ging het richting cel. Een relaas van enkele uren waar de jongeman zelf zich niets meer van herinnert…

Lees meer »

Boete, rijverbod en proeven voor automobiliste met 2 promille in slaap achter stuur: “Je was murw door de alcohol, heel gevaarlijk”

Stilstaand, met draaiende motor maar met haar hoofd op de passagiersstoel in slaap. In die toestand kon een 33-jarige automobiliste uit Bavikhove (Harelbeke) in Kuurne door agenten aangetroffen worden. Ze bleek dronken en had bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben. “Je was murw door de alcohol”, kreeg ze alvast een stevige uitbrander van de politierechter.
The

Lees meer »