Grote stroomonderbrekingen in westelijke Balkan, wellicht door hittegolf

Verschillende landen van de westelijke Balkan hebben te maken met grote stroomonderbrekingen. “Er was een plotselinge toename in het verbruik door de hoge temperaturen.”

 

Meer krantenkoppen in België

“PVDA heeft een nieuw goudhaantje en bij N-VA zijn ze er niet gerust in”

Niet de timide kwantumfysicus Ben van Duppen maar Vlaanderens populairste TikTok-politicus Jos D’Haese zal de PVDA-lijst in de stad Antwerpen trekken. “We zijn dé uitdager van N-VA en Bart De Wever”, zegt het 31-jarige Vlaams Parlementslid. Met twee electorale magneten beloven de nakende gemeenteraadsverkiezingen in de Scheldestad spannender dan ooit te worden.

Lees meer »

Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 74-jarige man uit Zerkegem met een maand verlengd op verdenking van moord. Noël D. gaf toe dat hij met een hamer op het hoofd van zijn 74-jarige echtgenote sloeg.
The post Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buurthuis Venning heft eindelijk zekerheid over nieuwe locatie, op slechts 200 meter: “We zijn heel tevreden”

Er is een nieuwe locatie gevonden voor het buurthuis in wijk Venning. De huidige locatie in de Damastweverstraat kon niet behouden worden door het aflopen van de huur van het gebouw van de oude Deelfabriek. Even paniek bij de vrijwilligers, want tot voor kort was er geen alternatief. Tot nu.
The post Buurthuis Venning heft eindelijk zekerheid over nieuwe

Lees meer »

Rechts-nationalist Mickoski nieuwe premier van Noord-Macedonië

Het Noord-Macedonische parlement heeft de voorzitter van de rechts-nationalistische partij VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, tot nieuwe premier verkozen. Volgens de nieuwssite ‘vesti.mk’ kozen 77 parlementsleden voor Mickoski, 22 anderen tegen hem. Nog eens 21 andere volksvertegenwoordigers onthielden zich van stemming.

Lees meer »

Ben jij een hobbytuinier met een hart voor de natuur? Word Tuinranger

Op vandaag telt Kortrijk 10 tuinrangers die op een jaar tijd maar liefst 155 tuinbezoeken aflegden en adviezen opmaakten om inwoners te helpen hun tuin om te toveren tot een groen en biodivers paradijs. Op 9 juli organiseert de stad een infomoment voor nieuwe tuinrangers om het team extra te versterken.
The post Ben jij een hobbytuinier met een

Lees meer »

Groep samenwerkende onthaalouders uit Kalmthout krijgt onterecht 100.000 euro aan subsidies: groot bedrag al uitgegeven

100 000 euro Vlaams overheidsgeld dat was bestemd voor het OCMW van Kalmthout is “per ongeluk” op de bankrekening terecht gekomen van een groep van samenwerkende onthaalouders uit de gemeente. Dat ontdekte gemeenteraadslid Inga Verhaert onlangs. De onthaalouders stortten zowat 70 000 euro vrijwel meteen terug, maar de rest van het geld werd al uitgegeven.

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Afvalbergen in Brusselse Brabantwijk leggen problemen met drugs en geweld bloot: “Het afval stinkt uren in de wind, maar drugs zijn het echte vuil”

In de Brabantwijk stapelt het afval zich al meer dan een week op nadat Net Brussel, het gewestelijke agentschap voor openbare netheid, had beslist om de schoonmaak voor onbepaalde duur op te schorten door herhaaldelijke agressie tegen werknemers. VRT NWS sprak met verschillende bewoners uit de wijk, zij klagen het toenemend drugsgeweld aan. "Tuurlijk moet het afval weg, maar dat

Lees meer »