Gravelkampioen Gianni Vermeersch trekt voor het eerst naar de Tour de France: “Droom die uitkomt”

Gianni Vermeersch (Alpecin-Deceuninck) heeft dit seizoen al een Belgische titel op zak. Op 1 mei kroonde hij zich in Turnhout tot Belgisch kampioen gravel. “Zondag in het BK op de weg heb ik een dienende rol”, vertelde de 31-jarige West-Vlaming vrijdag.

“Het zal zeker een afvallingskoers worden. “Van de start in Sint-Lievens-Houtem tot de aankomst in Zottegem is het geen meter vlak. Dat leerde me de verkenning van vandaag. Ik zie het niet gebeuren dat de hele bende op de eindmeet afstevent. Als het een spurt wordt, zal dat met een select groepje zijn. Onze ploeg is sterk met mannen als Quinten Hermans, Jonas Rickaert en natuurlijk Jasper Philipsen. Wij hoeven van niemand schrik te hebben. Hoe lastiger, hoe beter voor ons.”

© BELGA

Volgende week maakt Vermeersch in Firenze zijn Tourdebuut. “Dat is een droom die uitkomt. Naar de Tour kijk je als kind al, het is de koers. Ik ben blij dat ik daar nu ook deel van mag uitmaken. Ik zal mijn bekende rol daar vervullen. Knechten. De gravelrit is natuurlijk iets voor mij, maar ik ga eerst eens luisteren wat de objectieven zijn van de ploeg. Zondag hebben we een ander doel. Het zou mooi zijn mocht de tricolore trui te zien zijn in de Tour de France.”

The post Gravelkampioen Gianni Vermeersch trekt voor het eerst naar de Tour de France: “Droom die uitkomt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man aangehouden voor drugs, wapens en gestolen voertuig na succesvolle actie van politiezone Grensleie

De politiezone Grensleie in Menen heeft een man gearresteerd die verdacht wordt van drugs, wapens en een gestolen voertuig. Dat gebeurde na een huiszoeking van de Gespecialiseerde Interventie Cel van de politiezone. De man werd meteen voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besloot om hem aan te houden en in voorlopige hechtenis te plaatsen in de gevangenis van Ieper.
The

Lees meer »

Team Burgemeester stelt kandidaten voor

Het huidige Liberaal 2018 trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober als Team Burgemeester, en stelde als eerste partij haar kandidaten voor. Op de lijst vinden we bekende en minder bekende namen, maar het geheel zal een ambitieuze ploeg zijn, verzekert lijsttrekker en huidig burgemeester Lieven Cobbaert (38).
The post Team Burgemeester stelt kandidaten voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bellingham en Kane redden Engeland van roemloze aftocht tegen Slovakije

Engeland zit nog in het toernooi. Meer dan een uur leken The Three Lions op weg naar huis tegen een enthousiast Slovakije, maar in minuut 95 achtte Jude Bellingham zijn moment gekomen. Met een omhaal behoedde hij de Engelsen van de nederlaag. De Slovaken waren aangeslagen en kregen na één minuut in de verlengingen de winnende treffer van Harry Kane

Lees meer »

Er komt einde aan 14 jaar conservatief bewind in Groot-Brittannië: “Het VK zal anders voelen, daar ben ik van overtuigd”, reageert expert

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels

In Écaussinnes in Henegouwen had onlangs het BK badminton voor senioren plaats. De uitgeweken Brugse Sabine Devooght behaalde in de categorie +M35 dubbel succes en is daarmee eind augustus zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.
The post Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vals aanzoek, ongeplande zwangerschap en ongeziene primeur: herbekijk hier de onthutsende seizoensfinale van ‘Familie’

Bij de start van de seizoensfinale van ‘Familie’ leek er vrijdag maar één vraag te overheersen bij de soapfans: wie worden de slachtoffers door de bom die Joris wil laten exploderen op de reünie van de Van den Bossches? Het antwoord was verrassend, maar het slotbeeld van de extra lange aflevering was dat des te meer. De kijker bleef onthutst

Lees meer »