Graspop in Dessel, waar ook West-Vlamingen thuis zijn: “Regen? Dat is typisch voor een festival zeker?”

Gisteren begon de eerste van de vier dagen van Graspop in Dessel. ’t Begon met regen, maar gelukkig niet zo’n zware regen zoals ze hadden voorspeld.

De weide ligt er wel drassig bij, maar de organisatie spaarde kosten, noch moeite en bracht stro, stenen en boomschors aan op de drukke paden. De Metal Dome en de Marquee zaten stampvol, en pas daarna stond de weide vol bij de grote namen op de twee hoofdpodia. De camping is helaas een modderpoel geworden, toch verpest het de sfeer allesbehalve bij de festivalgangers. Alle vier de dagen zijn uitverkocht. De headliners op donderdag waren Tool, Alice Cooper en Machinehead.

Op donderdag kwamen we Stefanie Ramboer & Evi Jonckheere uit Eernegem (Ichtegem) tegen. Ze waren hier ook in 2016 toen het slecht weer was. “Maar toen was het nog slechter hoor”, lachen ze. Vandaag willen ze vooral Tool, Alice Cooper en Machinehead zien. Ze vinden ‘s nachts de Classic Rock Café eveneens een aanrader. Sinds 2010 komen ze naar Graspop. Enkel vorig jaar niet omdat Evi pas bevallen was. “Graspop is een warm festival, ondanks de regen, iedereen helpt elkaar en de sfeer is heel goed.” Ondanks de gesloten parking staan ze maar op 2 km van het terrein, dankzij de bewoners van Dessel.

Aline en Beverly © Sandro

Aline Alleman (Torhout) en Beverly Vanpavenaege (Roeselare) kwamen na de middag toe op Graspop en lachten omdat ze de mannen hadden thuisgelaten. Aline is er twee dagen en voor Beverly is het eerste keer op Graspop. Zij is er enkel vandaag. Ze komen speciaal voor Tool. De regen deert hen niet. “Dat is typisch voor een festival zeker?” lachen ze. (PADI & Sandro)

The post Graspop in Dessel, waar ook West-Vlamingen thuis zijn: “Regen? Dat is typisch voor een festival zeker?” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Monte Marcella het geheime wapen voor onze Belgische olympische atleten (en straks kun jij het resort ook afhuren)

Sint-Eloois-Winkel (Ledegem) wordt in juli het sportmekka voor Olympische atleten. De gemeente heeft zich eerder dit jaar ontpopt als de nieuwe topbestemming voor sporters die zich voorbereiden door middel van hoogteprikkels. In samenwerking met het BOIC, zal Monte Marcella een exclusief trainingskamp zijn voor Belgische Olympische atleten die zich klaarstomen voor de Spelen van Parijs 2024. En straks kun je

Lees meer »

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

Waterplezier op en langs de Leie voor het hele gezin

Op zondag 30 juni vindt Leieleute plaats aan de Lauwebrug in Wevelgem. Je beleeft er een fijne zomerdag met tal van leuke (gezins)activiteiten op en langs de Leie. Vanaf 9.30 uur is het mogelijk om te starten met een kajak-, sup- of pedalotocht richting Menen. Vanaf 11 uur zijn er doorlopend gratis kinderactiviteiten zoals een
The post Waterplezier op

Lees meer »