Geef je mening over toekomst openluchtzwembad tijdens participatiemoment op 25 juni

Op dinsdag 25 juni krijgen de inwoners van Ieper opnieuw de kans om actief deel te nemen aan het tweede participatiemoment omtrent de herinrichting van het voormalige openluchtzwembad.

Op 8 en 9 september 2023 kreeg iedereen de kans om aanwezig te zijn op het eerste participatiemoment over de herinrichting van het voormalige openluchtzwembad. Er werden toen twee ontwerpvarianten getoond en toegelicht met de nadruk op ontharding en vergroening en met behoud van bomen met erfgoed- of ecologische waarde.

De aanwezigen gaven mee welke zaken goed waren in beide voorstellen en welke aanpassingen nodig waren.

Bovendien werd eind 2023 een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd waarbij waardevolle informatie over de ondergrondse delen van de Vaubanvestingmuur werd aangereikt. Ook de randvoorwaarden vanuit de Vlaamse Milieumaatschappij (waterbeheerder) en het Agentschap Onroerend Erfgoed werden scherpgesteld.

20 jaar leegstand

“Na ruim 20 jaar leegstand zijn we eindelijk toe aan een passende invulling van de openluchtzwembadsite”, zegt Philip Bolle, schepen van Patrimonium (Vooruit). “Het wordt een nieuwe pleisterplaats voor inwoners en bezoekers, maar daarnaast is het verhaal van de waterafvoer minstens even belangrijk. Dankzij een nieuwe open waterverbinding tussen de Kasteelgracht en de Wieltjesgracht zal de stad voor altijd beschermd zijn tegen dreigende wateroverlast. In tijden van klimaatverandering is dit een hele geruststelling.”

Oude Kapelle

Met deze input is verder aan de slag gegaan en heeft ontwerpbureau Omgeving het ontwerp uitgetekend. Tijdens het tweede participatiemoment op dinsdag 25 juni zal dit toegelicht worden. Iedereen is welkom om 18.30 uur in d’Oude Kapelle, Lange Torhoutstraat 29. Die avond wordt het definitief ontwerp gepresenteerd en nadien is er ruimte voor discussie. Inschrijven kan tot en met 24 juni via de website www.ieper.be/2de-participatiemoment-openluchtzwembad. (API)

Na dit participatiemoment krijgen bewoners en adviesraden nog de tijd tot maandag 15 juli om opmerkingen over het ontwerp door te geven via mail: [email protected].

The post Geef je mening over toekomst openluchtzwembad tijdens participatiemoment op 25 juni is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »

KIJK. Jonatan Medart ontmoet wereldster Katy Perry: “Meteen een geheimhoudingsverklaring onder mijn neus”

Jonatan Medart (24) werd door muzieklabel Universal Music Belgium uitgenodigd voor de exclusieve luistersessie van Katy Perry (39). De influencer was sprakeloos toen hij oog in oog stond met de wereldster. “Hallo, leuk je te ontmoeten”, was het enige wat hij kon zeggen. Over de nieuwe muziek van Perry mag Medart niets vertellen, behalve dat de 8 nummers die hij

Lees meer »

Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld

Stad Brugge investeert in de vervanging van de veldverlichting van sportcomplex Gulden Kamer en de krachtbalterreinen in Lissewege. De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED-verlichting.
The post Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israëlisch leger beveelt massa-evacuatie Khan Younis, 250.000 Palestijnen moeten (opnieuw) vluchten

Het Israëlisch leger heeft een massa-evacuatiebevel uitgevaardigd voor de Palestijnen in Khan Younis, de op 1 na grootste stad in Gaza. Volgens de VN wordt meer dan kwart miljoen mensen getroffen. Sinds de start van de oorlog hebben de Palestijnen zich al talloze keren gedwongen moeten verplaatsen. "De meesten zijn pas teruggekeerd of net van Rafah naar Khan Younis gevlucht

Lees meer »

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »