Flexbussen van De Lijn rijden vaker leeg dan met reizigers

Bijna zes maanden na de invoering van het nieuwe vervoersplan van De Lijn, houdt de kritiek aan. De gaten die vielen in het openbaarvervoernet worden, voor­al op het platteland, opgevangen door busjes op bestelling. Maar dat flexvervoer functioneert allerminst efficiënt.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik heb mijn kleindochter al vijftien jaar niet meer gezien”: mama van Yasmine over het verdriet en verlies dat haar blijft kwellen

Voor Walter (86) en Anita Rens (83) is het vandaag geen dag als alle andere. Het is precies 15 jaar geleden dat hun jongste dochter Hilde, zoals zangeres Yasmine echt heette, uit het leven stapte. De tijd heelt beslist niet alle wonden. “Over Hilde praten blijft erg emotioneel. Ik ben daar dan dagen niet goed van”, laat Anita ons weten.

Lees meer »

Ook Europees parket bekijkt dossier over mogelijk oneigenlijk gebruik Europees geld door Tom Vandendriessche (Vlaams Belang)

De Europese openbare aanklager (EPPO) bekijkt het dossier rond het mogelijk oneigenlijk gebruik van Europees geld door Vlaams Belang-Europarlementslid Tom Vandendriessche. Volgens onze informatie zal EPPO naar alle waarschijnlijkheid een onderzoek starten. Medewerkers zouden met Europees geld betaald zijn om opdrachten voor Vlaams Belang uit te voeren die niets met Europa te maken hebben.

Lees meer »

Dit is “Manta Ray”: opvallende nieuwe Amerikaanse onderwaterdrone gespot op Google Maps

Een futuristisch uitziend prototype van een bijzondere en grote nieuwe Amerikaanse onderwaterdrone is door enkele opmerkzame mensen gespot op Google Maps, aangemeerd bij een kade van de marinebasis Port Hueneme in Californië. De satellietbeelden van de onderwaterdrone met de klinkende naam “Manta Ray” gaan viraal op sociale media. Maar wat is dit ding? En belangrijker: wat kan het?

Lees meer »

Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum

Dagcentrum Mandelrust in de Weststraat bestaat 25 jaar. Dat is al een kwarteeuw van toegewijde zorg, steun en onvergetelijke momenten. Die mijlpaal vierden ze niet alleen om terug te kijken op de vele successen en mooie herinneringen, maar ook om vooruit te kijken naar een veelbelovende toekomst.
The post Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum appeared first on

Lees meer »

De nieuwe wereldorde: staat Poetin wel zo alleen als we denken?

De Russische president Vladimir Poetin was de afgelopen week niet alleen in Noord-Korea, maar ook in Vietnam. Wat had hij daar te zoeken? Staat dat land ook achter hem? Of wou hij dat daar juist verkrijgen? Wij gingen na hoe de wereldwijde verhoudingen liggen en brachten in kaart wie Poetins vrienden en vijanden zijn. Dat is al lang geen kwestie

Lees meer »