Flexbussen van De Lijn rijden vaker leeg dan met reizigers

Bijna zes maanden na de invoering van het nieuwe vervoersplan van De Lijn, houdt de kritiek aan. De gaten die vielen in het openbaarvervoernet worden, vooral op het platteland, opgevangen door busjes op bestelling. Maar dat flexvervoer functioneert allerminst efficiënt. Dat schrijft De Tijd vrijdag op basis van cijfers die de krant opvroeg bij De Lijn. 

Meer krantenkoppen in België

BEKIJK: Natuurhulpcentrum Oudsbergen redt das uit diepe put in Bilzen

In Bilzen hebben vrijwilligers van het natuurhulpcentrum in Oudsbergen een das gered uit een diepe put. Het diertje was er per ongeluk ingevallen en kon er zelf niet meer uit. Twee meisjes hoorden de das roepen en contacteerden het natuurhulpcentrum. "Hij was niet gekwetst, dat is uitzonderlijk na zo’n diepe val", zegt Sil Janssen, voorzitter van het natuurhulpcentrum.

Lees meer »

Rommel- en kunstmarkt in Keiem op 30 juni

Op zondag 30 juni organiseert de Koninklijke Harmonie Ste.-Cecilia Keiem naar jaarlijkse gewoonte hun rommel- en kunstmarkt in het dorpscentrum van Keiem. Van ‘s morgens vroeg kan je er snuisteren tussen de kraampjes, op zoek naar verborgen schatten of unieke stukken.
The post Rommel- en kunstmarkt in Keiem op 30 juni appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Onderzoek sleepte te lang aan”: moeder (71) en zoon (53) komen weg zonder straf na jarenlang gesjoemel in hun bordelen in Moorslede en Wevelgem

Een 71-jarige vrouw uit Wevelgem en haar 53-jarige zoon uit Menen zijn voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan gesjoemel bij de uitbating van hun drie bordelen. Maar omdat het onderzoek te lang aansleepte, kregen ze geen straf meer opgelegd. Er werd wel een aanzienlijk bedrag verbeurdverklaard.
The post “Onderzoek sleepte te lang aan”: moeder (71) en zoon (53)

Lees meer »

Voor tweede keer deze maand moet politie in South Carolina afscheid nemen van heldhaftige politiehond

Voor de tweede keer deze maand is een politiekorps in de Amerikaanse staat South Carolina in diepe rouw. Opnieuw is een politiehond omgekomen tijdens een arrestatiepoging van een verdachte. Tijdens de emotionele begrafenis van politiehond Coba kreeg politiechef Mark Keel het meermaals moeilijk. “Deze K9’s zijn hondstrouw en onbevreesd”, zei hij aangeslagen. “En wij brengen ze in de meest gevaarlijke

Lees meer »

“Kies in het volgende regeerakkoord eens voor wat écht belangrijk is, in plaats van overal drie kiezels te willen verleggen”

“Met een krappe meerderheid in het Vlaams Parlement valt te vrezen dat de toekomstige regering-Diependaele zichzelf weer zal opzadelen met een uitgebreide catalogus aan maatregelen voor elk microprobleem in de samenleving”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar zo’n uitpuilend regeerakkoord stimuleert de middelmatigheid die we de afgelopen jaren zagen.”

Lees meer »

Vlaamse B&B-uitbaatster Patricia uit Curaçao zoekt liefde: “Latino’s zijn te zeer onder de indruk van een zelfstandige vrouw als ik”

“Ik heb hier alles. Behalve een goeie partner”, vertelt Patricia Brunswyck (40). De Oost-Vlaamse volgde achttien jaar geleden een sterrenchef naar Curaçao. De grote liefde vond de mama er vooralsnog niet, maar ze hoopt onder de vleugels van An Lemmens het tij te keren. “Per honderd vrijgezelle vrouwen zijn hier slechts 86 mannen.”

Lees meer »