Didier zingt ‘Breng die rozen naar Sandra’ van Jimmy Frey: “Ik heb geen spijt van The Voice Senior”

Met ‘Breng die rozen naar Sandra’ wil de Zwevegemse zanger Didier een vergeten pareltje van de Nederlandstalige muziek opnieuw in herinnering brengen. Didier zelf is al jaren actief als zanger en is nog altijd een veelgevraagd muzikant. “In september heb ik al 15 optredens op de planning staan”, zegt hij met enige trots. Dan viert hij ook op feestelijke wijze zijn 65ste verjaardag.

Didier Waelkens begon in 1989 zijn zangcarrière. “Ik was een beetje een laatbloeier. Hoewel ik graag zong, ben ik pas op mijn dertigste echt naar buiten gekomen. Dit was ook een beetje door de vele soundmixwedstrijden die er toen georganiseerd werden. Ik deed daar uiteraard aan mee en heb zelfs nog het Belgisch Kampioenschap gewonnen”, begint hij.

Alles verliep goed, maar toch besloot Didier er na 10 jaar een punt achter te zetten. “Zeker niet omdat ik er geen zin meer in had. De vele optredens begonnen wat door te wegen en het viel niet meer te combineren met mijn dagtaak. Ik werkte toen als wever in een ploegensysteem.”

‘The Voice Senior’

De komst van het televisieprogramma ‘The Voice Senior’ deed hem weer verlangen naar het podium. “Ik was eigenlijk vastbesloten om niet deel te nemen, maar op oudejaarsavond hebben vrienden mij kunnen overhalen. Op nieuwjaarsdag heb ik mij dan ingeschreven en in juni waren de eerste opnames.”

Spijt van zijn deelname heeft hij zeker niet gehad. “Sam Gooris was mijn coach, dus werd het een leuke ervaring. Ik kreeg ook nog extra zangles en werd uiteindelijk tweede in de einduitslag, dus ben ik zeker blij dat ik heb meegedaan.”

Jimmy Frey

Didier was blijkbaar ook door het publiek geliefd, want de aanvragen voor optredens kwamen vlot binnen. “De uitzendingen waren op het eind van het jaar en in maart begon de coronacrisis. Alles viel stil. Ook de optredens. Maar goed, dit is verleden tijd.”

Ondertussen is Didier al aan zijn vijfde single toe na de coronaperiode. En deze keer brengt hij een eerbetoon aan Jimmy Frey. “Jimmy was lange tijd mijn idool. Ik vond dat het liedje een beetje in de vergeethoek was geraakt en besloot het te coveren, weliswaar met een modern arrangement. Op 21 juni is de release ervan. We hebben uiteraard aan Jimmy Frey gevraagd of we dat wel mochten coveren en hij ging ten volle akkoord. Meer nog, hij was blij dat zijn liedje niet vergeten was.”

Ook Didier zelf heeft er een goed gevoel bij en hij besloot het nummer ook op cd uit te brengen. “De singleverkoop is sterk verminderd. Het is nu allemaal ‘downloaden’. Ik heb toch besloten om terug een cd-single uit te brengen omdat ik nu vooral op het podium sta bij Okra-afdelingen of in rusthuizen. Die mensen zijn niet zo vertrouwd met dat downloadgedoe”, knipoogt hij.

Verjaardagsbal

Aan optredens heeft Didier zeker geen gebrek. “Bijna wekelijks sta ik wel ergens op de planken. September spant de kroon, want dan hebben we er al vijftien op de planning staan.”

Bij nagenoeg alle Okra- of Samana-afdelingen in de regio, mocht Didier al zingen. “Dat zijn altijd heel plezante optredens. Om te beginnen is het al een dankbaar publiek. Wel heb ik mijn genre wat aangepast. Zong ik vroeger vooral crooners, dan zijn het nu meer Nederlandstalige meezingers. Ik hoop nu dat mijn nieuwe single succes zal hebben, zodat Jimmy Frey terug in de picture staat.”

Een optreden waar hij dit jaar vooral naar uitkijkt, is zijn verjaardagsbal in september. “Ik word er dan 65. Vandaar dat we tweemaal een bal hebben, op vrijdag 6 en zaterdag 7 september in feestzaal De Gilde in Stasegem. Voor de fans: de zaterdag is al uitverkocht.”

Op zijn verjaardagsbal zal Didier optreden met een 13-koppige bigband met de naam ‘Muziekske Dust’.

Didier ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. “Ik wil nog zo lang het kan, zingen. Eens de stem niet meer mee wil, is het meteen gedaan. Ik dacht ook dat het aantal optredens ging minderen, maar de jongste weken ben ik ook vaak aan het werk in Antwerpen en het Brusselse. Ik heb er zeker nog zin in”, besluit hij.

Info: [email protected].

The post Didier zingt ‘Breng die rozen naar Sandra’ van Jimmy Frey: “Ik heb geen spijt van The Voice Senior” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Federaal parket wil niemand vervolgen na Operatie Kelk: “Opnieuw grote klap voor slachtoffers”

Als het van het federaal parket afhangt, zal geen enkel kopstuk van de kerk zich voor de rechtbank moeten verantwoorden na Operatie Kelk, het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk. Volgens de eindvordering van het parket zijn de meeste zaken intussen verjaard. Bovendien zijn verschillende verdachten intussen overleden, of ze werden al eens berecht en kunnen dus niet opnieuw

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: Hélène d’Udekem d’Acoz staat op prestigieus festival van Avignon

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoogaangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. “Ik wilde alleen maar mijn angsten overwinnen en nu sta ik op een podium.”

Lees meer »

Armoedevereniging Wieder verhuist na achttien jaar naar de Oostmeers in Brugge

Na 18 jaar van warmte, verbinding en gezamenlijke strijd tegen armoede, verlaat vzw Wieder noodgedwongen haar vertrouwde locatie aan Rozendal 3 in Brugge. “Het nieuwe onderkomen, gelegen aan Oostmeers 105, markeert niet alleen een fysieke verhuizing, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk in onze missie om structurele armoede aan te pakken”, zegt coördinator Pascale Cockhuyt.
The post

Lees meer »

Parket vraagt autopsie nadat vrouw (24) uit Minderhout plots is overleden nadat ze ziekenhuis mag verlaten na verkeersongeval in Baarle-Nassau

Het parket vraagt een autopsie nadat er een tweede slachtoffer uit Minderhout (Hoogstraten) is overleden na een ongeval in Baarle-Nassau, in Nederland. De 24-jarige vrouw mocht zondagochtend het ziekenhuis verlaten. Kort daarna is ze plots in elkaar gezakt en overleden. De precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Bij het ongeval stierf ook een 41-jarige vrouw uit Minderhout.

Lees meer »

Koningin Paola en haar moeizame zoektocht naar geluk: “Ze voelde zich gevangen in een harnas”

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

KIJK. “Hij pakte hem bij zijn hoofd en begon te slaan”: Amerikaanse agent valt tiener aan tijdens kinderfeestje

In Galveston, Texas, is een kinderfeestje volledig uit de hand gelopen. Een agent in burger kwam poolshoogte nemen omdat er zoveel mensen bij het zwembad van een appartementencomplex waren, waar het feestje plaatsvond. Vervolgens ontstond er een hevige discussie, waarna de agent een tiener aanviel. Een moeder kon het hele incident filmen. De politie is een onderzoek gestart.

Lees meer »