De Haan wordt hele zomer lang het decor voor zoektochten Gezinssport Vlaanderen

De Haan wordt deze zomer dé place to be voor speurneuzen: Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, biedt er de hele zomer lang avontuur en plezier met vier unieke zoektochten voor jong en oud. Wandel- en fietsliefhebbers, geocache fanaten, ze komen allemaal aan hun trekken.

De zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen zijn inmiddels een vaste waarde: vorig jaar in Oudenaarde namen maar liefst 4.000 gezinnen deel. Met de vier zomerzoektochten in De Haan, van 1 juli tot en met 30 september, hoopt de sportorganisatie dit te overtreffen. “Na meer dan 20 jaar is het succes van de zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen geen geheim meer: verrassende vragen langs een lusvormig parcours laten je De Haan met andere ogen bekijken, met leuke extraatjes voor bezienswaardigheden én een prachtige prijzenpot”, zegt schepen van Toerisme Marleen De Soete, die vol verwachting uitkijkt naar de start.

Vier zoektochten

Zowel wandel- en fietsliefhebbers, geocache fanaten als kleine speurneuzen komen deze zomer aan hun trekken in De Haan. “We stippelden vier zoektochten uit: een wandelzoektocht van 4 km, een aparte zoektocht voor de kinderen van eveneens 4 km, een fietszoektocht van 30 km en een geocachezoektocht. De wandelzoektocht leidt je langs de mooiste plekjes en verborgen schatten van De Haan, de fietszoektocht brengt je langs een gevarieerd landschap van weidegrond en duinbossen maar ook over de zeedijk. Speciaal voor de kinderen, werd een interactieve kinderzoektocht uitgestippeld met fotovragen en ludieke opdrachten. En voor wie graag met GPS en coördinaten aan de slag gaat, hebben we een specifieke geocachezoektocht uitgewerkt”, zegt Elisa Vandewiele van Gezinssport. De prijzenpot is een extra motivatie om deel te nemen.

Voor meer info en inschrijvingen: gezinssportvlaanderen.be/zomerzoektochten.

The post De Haan wordt hele zomer lang het decor voor zoektochten Gezinssport Vlaanderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky in Brussel – Rusland meldt aanvallen op Oekraïense vliegvelden waar westerse vliegtuigen zullen opereren

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky is donderdag in Brussel aangekomen om er drie veiligheidsakkoorden te ondertekenen, waaronder een met de Europese Unie. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Buurtbewoners en familieleden reageren verslagen na schietpartij in Sint-Gillis: “Het ene moment drink je een koffie op een terras. Het volgende schieten ze je neer”

Bij een schietpartij op een terras van een café afgelopen nacht in Sint-Gillis bij Brussel zijn minstens twee mensen omgekomen. Twee anderen zijn gewond en vechten voor hun leven. Hoewel de zaak veel weg heeft van een drugsafrekening, lijken de slachtoffers op het verkeerde moment op de verkeerde plaats geweest te zijn.

Lees meer »