Dames met beperking schitteren tijdens modeshow met tweedehandskledij bij Mivalti’s Corner: “Duurzaamheid koppelen aan inclusie”

Bij Mivalti’s Corner in Tielt, het satellietwinkeltje van centrum voor personen met een beperking Mivalti, kan je sinds kort een ruime collectie tweedehandskledij vinden. Om dat nieuwe aanbod in de verf te zetten, werd er donderdagavond een modeshow georganiseerd. Al waren de sterren van de avond toch zonder twijfel de mannequins zelf.

Mivalti’s Corner opende in september 2022 de deuren in het voormalige pand van lederwaren Romano in de Kortrijkstraat. Nog meer dan bij het vroegere Mivaltientje ligt de focus op ontmoeting en inclusie. Zo kon je er niet alleen kunst en keramiek uit de ateliers van de voorziening in de Gruuthusestraat vinden, er is ook een bar waar je kunt genieten van een drankje of een gebakje genieten. Gaandeweg werd het aanbod bijgestuurd. Keramiek is er voor alle duidelijkheid nog steeds te koop, terwijl het voedingsatelier van Mivalti nog steeds instaat voor de bar en de hapjes. Nieuw is dat zowat de hele achterkant van de concept store nu ingenomen wordt door rekken vol tweedehands dameskleding.

Van A tot Z

“Het idee voor ons textielatelier ontstond zowat vier maanden geleden tijdens een brainstormsessie rond nieuwe activiteiten voor de dagbesteding”, legt Chloë Poppe van Mivalti’s Corner uit. “Alles begint uiteraard met de cliënten zelf. Toen we het aan hen voorlegden, was er meteen veel enthousiasme. Ook de directie stond meteen achter het idee. Dus we lanceerden een oproep om tweedehandskledij binnen te brengen. Tegelijk zijn we ook een samenwerking gestart met (tweedehands)zaken uit de regio, zoals Yzerfashion en Portee by Depoortere. Een deel van hun overschot komt bij ons terecht. Op deze manier dragen we niet alleen een steentje bij aan meer duurzaamheid, maar ook aan meer inclusie.”

“We betrekken de gasten bij alles van A tot Z”, gaat haar collega Nele Haerynck verder. “We maken samen een selectie uit het aanbod, controleren op mankementjes, hangen de prijskaartjes en geven de kleren dan een plaatsje in de winkel. Wie kleding binnen brengt, kan trouwens kiezen of ze een deel van de winst aan Mivalti schenken of dat zelf wensen te innen. Tijdens de openingsuren van de winkel mag iedereen kledij binnen brengen, maar belangrijk is wel dat die echt nog in goede staat is. Nog belangrijk te vermelden is dat we seizoensgebonden werken, dus herfst- en winterkledij is – ondanks het huidige weer – hier pas welkom vanaf september. Feit is dat de mond-aan-mondreclame goed z’n werk doet en de interesse is nu eigenlijk al groter dan we hadden durven hopen.”

Modeshow

Donderdag vierde Mivalti’s Corner dat succes door de rode loper uit te rollen in de winkel voor een Late Night Shopping, mét modeshow. Daarbij kropen drie cliënten met een beperking en vier medewerkers van Mivalti in de huid van mannequin. Op enkele stevige beats maakten de dames verschillende passages over de catwalk, telkens terwijl ze een andere outfit showden.

Veruit het meest zwierige model was Mieke Popelier, die het syndroom van Down heeft. Ze stal de show en genoot zichtbaar van de aandacht van het publiek. Ook de 24-jarige Kimberley, die al drie jaar naar de dagbesteding van Mivalti komt, stapte als volleerd model over de catwalk. “Of ik last had van zenuwen? Nee hoor. Ik heb gisteren al stiekem eventjes geoefend.”

Eigenwaarde

Afsluiten doen we met enkele toepasselijke woorden die directeur Jan Steel sprak bij de opening van Mivalti’s Corner. “De kans om als organisatie iets te betekenen in de belangrijkste winkelstraat van Tielt is van onschatbare waarde. Niet omdat het iets moet opbrengen, maar wel omdat we hiermee de eigenwaarde van alle betrokkenen verhogen. Iedereen die hier binnen stapt of hier een steentje aan bijdraagt, draagt ook bij aan een inclusievere, warmere samenleving.” (SV)

The post Dames met beperking schitteren tijdens modeshow met tweedehandskledij bij Mivalti’s Corner: “Duurzaamheid koppelen aan inclusie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »

Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe uitbaters van B&B Quarter House: van McDonald’s naar paardenpension

Quarter House, de B&B met paardenpension in Moerkerke, heeft nieuwe uitbaters. Vanessa Huughe (50) en Kris Bogaerts (45) zwaaien nu de plak op het domein. “Als grote paardenliefhebbers kenden we het domein al en toen we de kans kregen de uitbating over te nemen, hebben we toegehapt”, zegt Vanessa.
The post Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe

Lees meer »

Frankrijk heeft ‘bunker’ Maignan, maar de Rode Duivels hebben Koen Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Brugge gaststad van WK YOU.FO

De nieuwe, misschien toekomstige olympische sport YOU.FO probeert in ons land voet aan de grond te krijgen. Het is een kruising tussen lacrosse en ultimate frisbee. Wie er kennis wil mee maken kan zondag 30 juni naar ’t Zand in Brugge. Daar wordt het wereldkampioenschap georganiseerd.
The post Brugge gaststad van WK YOU.FO appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »

“Mijn boodschap? Grijp je kans om geschiedenis te schrijven!”: Marc Degryse vindt dat Rode Duivels er vol in moeten geloven

Binnen minder dan twee uur start Frankrijk-België en onze analist Marc Degryse neemt in een nieuwe ‘Deviltime’-Q&A’ nog even de tijd om vragen van de HLN-lezers te beantwoorden. Welke indruk maakt bondscoach Domenico Tedesco tijdens het toernooi op hem? Welke spelers zou hij aanduiden om een strafschop te nemen in een eventuele penaltyreeks? En welke Rode Duivels zijn tot nu

Lees meer »

EXCLUSIEF. Reuzengrote vol-au-vent en Bart De Wever als special guest: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde en ondernemer, Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid enkele details: “We hebben een hele grote vol-au-vent-koek laten maken in plaats van een bruidstaart, en Bart De Wever liet ons op

Lees meer »