Bevreemdende interventie voor brandweer: “Man na vier uur uit defecte rolstoel gered”

Een 64-jarige man die al vier uur vastzat in een defecte elektrische rolstoel moest donderdagavond uiteindelijk door zes brandweermannen gered worden in Kortemark. Eerder had een technieker de rolstoel niet aan de praat gekregen. “Het was een bevreemdende interventie maar we zijn wel opgelucht dat we die man toch konden helpen”, zegt brandweerkapitein Gino Crombez.

 

Meer krantenkoppen in België

Voetganger (36) dag na aanrijding in Genk overleden

Op de Hoevenzavellaan in Genk zijn woensdagnacht twee voetgangers aangereden. De 36-jarige man en 42-jarige vrouw werden in allerijl naar de ziekenhuizen van Hasselt en Genk overgebracht. De lokale politie van zone CARMA meldt dat de man intussen overleden is.

Lees meer »

Nieuwkomer HORIZON heeft lijsten voor verkiezingen in Komen-Waasten helemaal klaar

Met nog enkele maanden te gaan, tot aan de gemeenteraadsverkiezingen, lijkt het politieke landschap zich stilaan te gaan vormen. Ook in Komen-Waasten laten de partijen in hun kaarten kijken. Nieuwkomer HORIZON pakte uit met twee volledige lijsten. “Hoog tijd dat we opnieuw echt aan politiek gaan doen!”
The post Nieuwkomer HORIZON heeft lijsten voor verkiezingen in Komen-Waasten helemaal klaar

Lees meer »

Hongaarse spits Barnabas Varga houdt ‘slechts’ gebroken kaak en hersenschudding over aan akelige botsing

Akelig moment in Schotland – Hongarije. Bij een Hongaarse vrije trap clashte spits Barnabás Varga (29) in een luchtduel zwaar met de Schotse doelman Gunn in de Stuttgart Arena. Varga ging tegen de grond en toen hij buiten bewustzijn bleek te zijn, werd een beschermende cel rond de speler gebouwd. Gelukkig zijn de berichten rond Varga positief. “De toestand is

Lees meer »

Zuster Pascale in de bloemetjes gezet voor 100ste verjaardag in Kortrijk: “Ze blijft sterk door haar geloof”

Maandag werd Zuster Pascale, in het leven Maria Vandekerckhove, in de bloemetjes gezet voor haar 100ste verjaardag in Kortrijk. Raadslid Stephanie Demeyer overhandigde haar een bos bloemen en een mandje Kortrijkse delicatessen. De kok van WZC Sint-Vincentius zorgde voor fijne patisserie en broodpudding.
The post Zuster Pascale in de bloemetjes gezet voor 100ste verjaardag in Kortrijk: “Ze blijft sterk

Lees meer »