Bevreemdende interventie voor brandweer in Kortemark: “Man na vier uur uit defecte rolstoel gered”

Een 64-jarige man die al vier uur vastzat in een defecte elektrische rolstoel moest donderdagavond uiteindelijk door zes brandweermannen gered worden in Kortemark. Eerder had een technicus de rolstoel niet aan de praat gekregen. “Het was een bevreemdende interventie, maar we zijn wel opgelucht dat we die man toch konden helpen”, zegt brandweerkapitein Gino Crombez.

De oproep bij de hulpdiensten liep donderdagavond om 19.25 uur binnen. Een broer van een 64-jarige man uit Kortemark had ten einde raad naar de 112 gebeld. De 64-jarige man, die alleenstaand is en aan een elektrische rolstoel gekluisterd zit, zat als sinds 16 uur vast in die rolstoel. Het ding weigerde immers alle dienst en de man is niet in staat zijn rolstoel zelf te verlaten. Hij is bovendien zwaarlijvig en ook zijn broer kon hem niet helpen.

Vier uur vast

“Eerst had de man nog een technicus van de VAB opgebeld”, zegt brandweerkapitein van post Diksmuide. “Die doen immers niet alleen aan pechverhelping, maar komen ook in dit soort situaties tussen. Die technicus kwam uit Nazareth, maar hij kon de defecte rolstoel niet herstellen. Daarna werd de 112 gebeld en die belden ons op om even langs te gaan. Het was een bevreemdende en vrij schrijnende situatie. Die man zat al sinds 16 uur, al drieënhalf uur voor onze komst, vast in dezelfde positie in die rolstoel. Hij was vrij zwaarlijvig en daarom liet ik een extra ploeg van post Kortemark komen om te helpen. We zetten de remmen los en konden hem net voor 20 uur met zes man voorzichtig uit de rolstoel halen en in zijn bed leggen. Een van de brandweermannen was gelukkig ook ambulancier en die deed een medische check-up van de man. Hij stelde het gelukkig goed en leed geen pijn. We gaven wel aan de broer mee om snel de thuisverpleegkundige en de huisarts te verwittigen en te zorgen dat de man zo snel mogelijk een nieuwe rolstoel kan krijgen. Een vreemde interventie, maar we zijn wel blij dat we die man dan toch hebben kunnen helpen.” (JH)

The post Bevreemdende interventie voor brandweer in Kortemark: “Man na vier uur uit defecte rolstoel gered” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

3,5 euro voor een pintje en amper een snack onder de 10 euro: overleven op een festivalweide is niet goedkoop

Wie deze zomer één of meerdere festivals bezoekt, heeft maar beter een spaarpotje aangelegd het afgelopen jaar. Naast de steeds duurder wordende tickets wordt ook eten en drinken op de festivalweide stilaan een luxueuze uitgave die niet voor iedereen even evident is. Van gemiddeld 3,5 euro voor een (hopelijk frisse) cola tot 13 euro voor een potje pasta. Cateraar Guy

Lees meer »

Bewoners Wingene en Ruiselede gaan in gesprek tijdens ‘Bespreekb(a)ar’: “Iedereen actief betrekken bij onze toekomst”

CD&V Wingene-Zwevezele-Ruiselede en RKD organiseren op dinsdag 2 juli om 20 uur een ontmoetingsmoment ‘Bespreekb(a)ar’ voor inwoners in zaal Sport en Spel (Tieltstraat 46 A) in Ruiselede.
The post Bewoners Wingene en Ruiselede gaan in gesprek tijdens ‘Bespreekb(a)ar’: “Iedereen actief betrekken bij onze toekomst” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uitrusten op Ibiza, de liefde vieren op een zonnig eiland of met de kindjes naar zee: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 1)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Camille Dhont, Julie Vermeire en Eric Goens verklappen hun ultieme vakantietips. “De eerste dagen kan ik niet meer dan een paar regels lezen voor ik in slaap val.”

Lees meer »

Agenten die valse moordbekentenis afdwongen, gaan vrijuit

Twee agenten van de politiezone Grensleie die zelf voor de rechter stonden op beschuldiging van valsheid in geschrifte gaan vrijuit. Het onderzoek naar de feiten heeft volgens de rechtbank te lang geduurd. De twee zouden in april 2011 een zwakbegaafde man gedwongen hebben een moord te bekennen die hij niet had gepleegd en daarover het proces-verbaal niet correct opgesteld hebben.<br

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Remco Evenepoel in het hooggebergte: is 8,5% zijn breekpunt? En waar is hij levensgevaarlijk voor zijn concurrenten?

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Wij analyseerden alvast alle bergetappes die Evenepoel reed sinds hij prof werd. Vandaag deel 1: wat zeggen de

Lees meer »