Ana en George openen Carrefour Express langs de Noordstraat in Roeselare

De gloednieuwe Carrefour Express langs de Noordstraat in Roeselare opent volgende week woensdag de deuren. Voor uitbaatster Ana Munteanu is het openen van een eigen winkel een droom die uitkomt. “Na een proefdag in Delhaize wist ik onmiddellijk dat ik binnen deze sector iets wilde doen”, zegt ze.

Bewoners van het Noordhof en omgeving tellen af naar volgende week woensdag. Dan gaat de nieuwe Carrefour Express open. Ana Munteanu (44) zal die samen met haar man George Munteanu (49) runnen. “We wonen sinds 2016 in Houthulst”, aldus de Roemeense. De drie kinderen van het gezin Munteanu lopen school in Roeselare. “Nadat ik vroeger in Roemenië een administratieve job uitoefende, startte ik in België als poetshulp. Ik zocht echter naar iets anders en vond dankzij een proefdag in de Delhaize in Staden de job van mijn leven.”

Ervaring

Ana schoolde zich de voorbije jaren bij en volgde verschillende cursussen. “Via het CVO leerde ik beter Nederlands praten, maar ik volgde bijvoorbeeld ook een cursus Winkelmanagement”, zegt Ana. “Ik droomde ervan om mijn eigen kleine warenhuis uit te baten.” Die droom wordt vanaf woensdag werkelijkheid. In het najaar van 2023 merkte Ana een vacature op voor de nieuwe Carrefour Express langs de Noordstraat in Roeselare. “De voorbije jaren werkte ik onder andere in de Delhaize van Torhout en Staden. Ook bij AD Delhaize in Roeselare deed ik ervaring op binnen deze sector.”Bij haar vorige jobs mocht Ana onder andere rekken aanvullen en poetsen. “Ik besef dat ik nu veel meer verantwoordelijkheid zal moeten dragen, maar dat is net hetgeen wat ik wil.”

Elke dag open

De Carrefour Express zal aanvankelijk 7 op 7 open zijn en dat van 7 tot 20 uur. “Binnenkort kijken we welke dag we zullen sluiten.” Ana gelooft dat de nieuwe winkel een groot succes kan zijn. “Dit is een uitstekende locatie pal in het centrum van de stad. We zijn een klein warenhuis, maar hebben van alles wel iets. De ideale buurtwinkel.”

The post Ana en George openen Carrefour Express langs de Noordstraat in Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky in Brussel – Rusland meldt aanvallen op Oekraïense vliegvelden waar westerse vliegtuigen gestationeerd moeten worden

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky is donderdag in Brussel aangekomen om er drie veiligheidsakkoorden te ondertekenen. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »

Benefietconcert in de Sint-Pieterskerk in Tielt voor huizenproject in Oeganda

Op maandag 1 juli kan je in de Sint-Pieterskerk in Tielt terecht voor een bijzonder benefietconcert. ‘Een reis door de tijd’ wordt georganiseerd door Harmonie van Hoop. De opbrengst wordt geschonken aan priester-missionaris Sander Kesseler, die momenteel werkzaam is in Oeganda. “We hebben financiële hulp nodig om huizen opnieuw op te bouwen. De steun kan echt het verschil maken.”

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

KIJK. Man met bivakmuts en rugzak op stadiondak veroorzaakt opschudding tijdens Duitsland-Denemarken

Opschudding tijdens de match Duitsland-Denemarken zaterdagavond: een man was tijdens de wedstrijd op het dak van het EK-stadion in Dortmund geklommen. Rond 23.20 uur verschenen leden van het speciale interventieteam SEK in de catacomben. Pas na het laatste fluitsignaal werd de 21-jarige man gearresteerd. Volgens ‘Bild’ zou hij daar 53 minuten hebben doorgebracht.

Lees meer »