Al zeker 15.000 Belgische supporters zakken af naar Keulen voor cruciale wedstrijd tegen Roemenië

Het is zaterdag van moeten voor de Rode Duivels. En de steun komt van méér supporters dan tegen Slovakije. In Frankfurt waren ze nog met 10.000, in Keulen worden er 15.000 Belgische fans verwacht.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG NEDERLAND-OOSTENRIJK. Malen voorlopig de gebeten hond: na z’n owngoal laat hij nu de gelijkmaker liggen

Onze noorderburen kijken in hun laatste groepswedstrijd Oostenrijk in de ogen. Nederland is intussen zeker van een plekje in de achtste finales van het EK. Maar Oranje wil zich ongetwijfeld kronen tot groepswinnaar, daarvoor rekent het alvast op aanvaller Memphis Depay. “Zonder een goede Memphis zal het moeilijk zijn om ver te komen”, vertelde Koeman op de persconferentie.

Lees meer »

Urenlang geen luchtverkeer in Genève door overstromingen

Het luchtruim in de omgeving van de Zwitserse stad Genève is woensdagochtend vroeg heropend na een sluiting van ruim twee uur. De Zwitserse luchtvaartnavigatiedienst in Genève, Skyguide, was overgegaan tot een tijdelijke sluiting nadat een zware onweersbui dinsdagavond overstromingen in de kelder van het controlecentrum van Skyguide had veroorzaakt.

Lees meer »

Vandalen trappen spiegels van 11 geparkeerde wagens in Zwevegem: “Mijn auto was nog maar een maand oud”

Onbekende vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag elf geparkeerde wagens beschadigd in de Kasteelstraat in Zwevegem. Telkens werd op de zijspiegel getrapt. De politie onderzoekt de zaak. “Mijn auto was nog maar een maand oud”, aldus een van de getroffen buurtbewoners.
The post Vandalen trappen spiegels van 11 geparkeerde wagens in Zwevegem: “Mijn auto was nog

Lees meer »

‘Horrorkabinet Oranje’ afgemaakt in Nederlandse pers: “Een drama. Nog nooit gezien in heel m’n leven”

En of de opdoffer van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk (2-3) op het EK voetbal hard binnenkwam bij onze noorderburen. In de media wordt Oranje helemaal met de grond gelijk gemaakt. Naast bondscoach Koeman krijgt vooral PSV’er Joey Veerman er wel erg hard van langs. “De ‘Paling-Pirlo’ maakte er weer een persiflage op een topvoetballer van.”

Lees meer »

Koppel plant aanslag op Joodse buurt en homobar in Antwerpen: “Hij wilde oorlogswapens kopen… en babbelde met de undercoveragent”

De Joodse buurt en een homobar in Antwerpen. Daar hoopte een Tsjetsjeense man uit Menen, samen met z’n vrouw, terreur te zaaien. Abubakar S. (26), Liza M. (34) en drie anderen verschijnen vandaag voor de correctionele rechtbank in Brugge. “Toen bleek dat de geradicaliseerde Tsjetsjeen meer deed dan alleen IS-filmpjes bekijken, gingen alle alarmbellen af.”

Lees meer »

Onrust flakkert weer op in Nieuw-Caledonië

In de nacht van zondag op maandag is het opnieuw onrustig geweest in Nieuw-Caledonië. Er waren confrontaties tussen de ordediensten en separatisten, hebben de plaatselijke autoriteiten vandaag bekend gemaakt. Zondag werden zeven opgepakte activisten uit het Franse overzeese gebied voor vervolging naar Frankrijk gestuurd, onder wie protestleider Christian Tein.

Lees meer »

Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld: “Het wordt veel meer dan een bib”

Het voorlopige, eerste ontwerp voor de nieuwe bibliotheek en het dagverzorgingscentrum werd bekendgemaakt. Voor de bibliotheek werd rekening gehouden met de input van het huidige personeel en de leden van de bibraad. De uitbreiding van het wzc omvat 20 woonzorgkamers, de nieuwbouw van een centrum voor dagverzorging en zeven assistentieflats.
The post Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld:

Lees meer »

Avansa en Thûs Poperinge werken samen voor Kokerellerie: “Samen koken en eten, dat verbindt mensen van overal”

Vzw Thûs Poperinge gaat in september van start met een nieuw project, Kokerellerie. Dit doen ze in samenwerking met Avansa. Kokerellerie is mogelijk door de financiële steun van de Koning Boudewijnstichting (KBS) via de projectoproep ‘Buurten op den buiten’. Hiervoor krijgen ze 5.000 euro.
The post Avansa en Thûs Poperinge werken samen voor Kokerellerie: “Samen koken en eten, dat

Lees meer »