Zomerbar De Lounge opent de deuren langs de Leie in Harelbeke

Op 21 juni opent de zomerbar ‘De Lounge, To Relax And Watch The Boatjes’ aan de Vrijdomkaai in Harelbeke. Een initiatief van kompanen Kristof Van Eekelen (42) en Laurens Vermeulen (29) van Wijnbar Vevino.

“Dit zomerconcept zorgt voor rust, ontspanning en beleving in een mooi kader langs de Leie”, luidt het bij initiatiefnemers Laurens Vermeulen en Kristof Van Eekelen. Voor de kinderen is er een springkasteel en kleine speeltuigen en later komen er meerdere al dan niet muzikale activiteiten. De bijtitel van De Lounge ‘To Relax And Watch The Boatjes’ is van de hand van Kristof. “Ik hou van een subtiele en ludieke woordspeling zo nu en dan (lacht).”

Kristof stond eerder beroepshalve in voor de technische ondersteuning van evenementen, maar schakelde vorig jaar over op horeca. Laurens genoot een opleiding slager/spekslager en kreeg de horecamicrobe al vroeg mee. “Het zit in de familie. Ik heb 15 jaar gewerkt als traiteur en werkte ook in het nachtleven”, vertelt Laurens. “Met dit zomerconcept streven we ernaar kwaliteit en sfeer aan te bieden met een drankje en een verfijnd hapje en een mooi decor.”

Tapas en wijn

De zomerbar is gelegen langs de Vrijdomkaai onder de bomen en langs de Leie, schuin tegenover de Wijnbar Vevino. “We hebben een toog van 10 meter lang met plaatsen om neer te zitten. Onze bieren worden getapt aan een speciale tap buiten. Er is ook een houten vloer. Het kader van de zomerbar werd gedaan met bamboe en groen en gemakkelijke, gestoffeerde zitmeubels met kussens”, vertelt Kristof.

“We geven ook tapas, eigenlijk meer verfijnde hapjes, en hier komt mijn ervaring als charcutier boven (lacht). Alles met speciale kruiden en aangepaste sausjes”, vertelt Laurens. “Die zullen kunnen gegeten worden in een exclusieve luxe eetcontainer op het terras zelf”, zegt Kristof die nog een tipje van de sluier oplicht. “We hebben een frisse wijn ontdekt in de kelders van Chartreux. We gaan die ook presenteren.”

Het terras is 350 vierkante meter groot en telt 150 plaatsen. “We zijn ook van plan om de komende weken enkele leuke activiteiten te organiseren voor groot en klein.” De zomerbar blijft open tot 8 september.

The post Zomerbar De Lounge opent de deuren langs de Leie in Harelbeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorpost bezet hotel Apollo in Zutendaal terwijl eerste asielzoekers zich settelen: “Families met kinderen intimideren kan absoluut niet”

In Zutendaal hebben militanten van de radicaal rechtse groep Voorpost het voormalige hotel Apollo in Zutendaal een tijdlang bezet. Ze hingen affiches en Vlaamse strijdvlaggen op en staken rookbommen en vuurpijlen af. Enkele weken geleden raakte bekend dat er in het pand zestig asielzoekers onderdak zouden krijgen. Intussen zijn er al zestien mensen ingetrokken, waaronder ook kinderen. “Deze actie is

Lees meer »

“Aan het geel heb ik niet gedacht”: Remco Evenepoel zonder kleerscheuren naar Galibier, maar onze landgenoot ziet ploeggenoot uitvallen

Remco Evenepoel heeft z’n eerste dag in de witte trui in de Tour goed en wel overleefd. In het gezelschap van Tadej Pogacar kwam hij door de grote valpartij in de finale met achterstand over de finish, maar tijdsverlies leverde hem dat niet op. Morgen volgt de eerste serieuze test op de Col du Galibier. Onze landgenoot zal het wel

Lees meer »

Jo De Marez stopt bij Club Brugge en wordt TVJO voor RC Harelbeke: “Wou mijn kinderen zien opgroeien”

RC Harelbeke heeft Jo De Marez losgeweekt bij landskampioen Club Brugge, waar hij sportief verantwoordelijke was voor de U8 tot de U12. Vanaf september zal De Marez, praktijkleerkracht in het BUSO, bij de Ratten de functie van jeugdcoördinator vervullen. “Ik wilde niet dat mijn kinderen later zouden zeggen: ‘Mijn papa was er nooit’.”
The post Jo De Marez stopt

Lees meer »

Een schuld van 3.000 miljard, een open drugsoorlog en aanstormende verkiezingen: staat een revolutie voor de deur in Frankrijk?

De Fransen moeten de komende twee weken een historische én verscheurende keuze maken. Na de nederlaag van Macron zijn politieke kamp bij de Europese verkiezingen, heeft de president nu nieuwe wetgevende verkiezingen uitgeschreven. Die zijn een soort roulette waarbij de verliezer op voorhand bekend is: Macron zelf. Wie de winnaar zal worden, moet nog blijken. Wat voorspellen de sociale problematieken

Lees meer »

Meeste bosbranden in twintig jaar in Amazonewoud tijdens eerste zes maanden van 2024

Brazilië heeft in de eerste helft van het jaar 13.489 branden geteld in het Amazonewoud. Het gaat om het hoogste cijfer in twintig jaar. Dat blijkt maandag uit gegevens van satellietbeelden. Het aantal branden in de eerste jaarhelft ligt 61 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar (8.344). Experten wijzen naar onder meer de droogte, die historische proporties aanneemt.

Lees meer »

“Ik ben altijd een volksmens gebleven”: Borsbeekse huisarts Staf Van Mechelen (80) hangt na 54 jaar stethoscoop aan de haak

“Wat ik eerst ga doen? De blaffeturen afschuren. Dat moest ik vijf jaar geleden al gedaan hebben.” Staf Van Mechelen, al 54 jaar huisarts in Borsbeek, ontvangt vandaag zijn laatste patiënten. Vanaf vrijdag gaat de 80-jarige dokter met pensioen. “Het is goed geweest.” Deze week is er op zijn kabinet een stevig potje gehuild. Niet door hemzelf, maar door zijn

Lees meer »

Garnaalfeesten lokken veel volk naar Koksijde: “Hoogtepunten zijn de verkiezing van Mieke Garnaal en het laatste optreden van Mariette Crevette”

Het lijkt wel alsof de organisatoren van de Garnaalfeesten elk jaar de lotto winnen wat het weer betreft. Ook dit jaar startten de feesten onder een zonovergoten hemel. Dat lokte al bij het ochtendkrieken een aantal sportieve wandelaars voor de paardenvisserswandeltocht. Hoogtepunt van de dag was het Belgisch Kampioenschap Garnaalpellen, de aanstelling van de kersverse Mieke Garnaal en het laatste

Lees meer »

Alweer die vrachtwagens

En weer stonden duizenden mensen in de file door een botsing met vrachtwagens. Je kunt niet al die ongevallen over dezelfde kam scheren. De oorzaken zijn divers. Maar moeten we al dat leed en al die files dan zomaar aanvaarden als een noodzakelijk kwaad?

Lees meer »