Wijkcomité viert 30 jaar Mariapark: “We zien dat onze activiteiten mensen blijven aantrekken”

Aansluitend aan de inhuldiging van het Hannecartbos viert het gemeentebestuur en het wijkcomité Mariapark de dertigste verjaardag van de wijk. Dat feest gaat gepaard met een drankje en twee muzikale optredens op de terreinen van Top Vakantie in de Piet Verhaertstraat.

Ward Samyn (voorzitter van het wijkcomité) en Rik Boens (pionier van het eerste uur) blikken terug naar de prille beginjaren: “In café Canard Bizarre zaten we met zijn vieren te dromen van een vereniging die mensen dichter bij elkaar zou kunnen brengen. Daar werden de zaadjes geplant voor de oprichting van het wijkcomité, met Marc Sirjacobs als eerste voorzitter en ikzelf (Ward Samyn) als ondervoorzitter. We waren toen 30 jaar jonger. Als we destijds thuiskwamen na het werk, zagen we niemand meer uit de buurt. Daar bracht het wijkcomité verandering in. Maar er waren ook uitdagingen. Zo was er toen geen riolering en stond de wijk na elke fikse regenbui onder water. Wij hebben ervoor geijverd dat de gemeente de rioleringswerken sneller aanpakte.”

Ook de activiteiten zijn in de loop der jaren veranderd. “Vroeger organiseerden we meer activiteiten; nu focussen we op grote evenementen zoals de nieuwjaarsdrink en het Avondje Mariapark. Dat zijn niet zomaar feestbijeenkomsten, het zijn bijzondere momenten waarop oude en nieuwe bewoners samenkomen. Dat is ook de kerngedachte van ons comité: mensen samenbrengen! Een memorabel moment was onder meer het optreden van ’t Westvlams Gemiengeld Vintekoor, dat een nummer over het Mariapark maakte!”

toekomst

Het wijkcomité ziet de toekomst rooskleurig tegemoet: “We zijn zelfbedruipend, met de meeste inkomsten uit onze drankenverkoop, en we zien dat onze activiteiten mensen blijven aantrekken”, klinkt het.

Afspraak op zaterdag 15 juni vanaf 19 uur, terreinen Top Vakantie, Piet Verhaertstraat Koksijde. Het gemeentebestuur trakteert met een drankje. Aansluitend is er een optreden van Sixpack met nummers uit de jaren ‘80 en ‘90 en Lot (artiestennaam voor singer-songwriter Charlotte Blomme).

Bevestig je komst via www.koksijde.be/hannecartbos-mariapark of bel naar 058 53 30 30.

The post Wijkcomité viert 30 jaar Mariapark: “We zien dat onze activiteiten mensen blijven aantrekken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lokaal bestuur van De Panne erkent negen nieuwe ereverblijvers in de gemeente

Op de Dag van de Tweedeverblijver kregen negen nieuwe ereverblijvers 2024 een officiële erkenning van het lokaal bestuur, inclusief een pin en lokale bierbox. De Panne lanceerde dit initiatief omdat de gemeente trots is op haar langdurige band met tweedeverblijvers en vakantiegangers.
The post Lokaal bestuur van De Panne erkent negen nieuwe ereverblijvers in de gemeente appeared first on

Lees meer »

Kolo Muani zet Fransen vanop de stip op voorsprong, Duivels belonen zichzelf niet voor sterke openingsfase

Na het 2-2-gelijkspel in Italië krijgen de Rode Duivels vanavond Frankrijk over de vloer in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. Na een uitstekende openingsfase kregen de Belgen een strafschop. Tielemans nam zijn verantwoordelijkheid, maar schoot over het doel. Niet veel later knalde Kolo Muani zijn elfmeter er wel in. Kunnen de Duivels hun achterstand goedmaken?

Lees meer »

Nu ook een lokale Fietsersbond in Poperinge

Op initiatief van De Fietsbieb van Poperinge en bezieler Marc Devos, werd een opstartbijeenkomst georganiseerd voor het installeren van een Fietsersbond in de Hoppestad.
The post Nu ook een lokale Fietsersbond in Poperinge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bruggeling onder de loep (93): Mathias de Visch, heroprichter van de stedelijke academie

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Mathias de Visch, heroprichter van de stedelijke academie.
The post Bruggeling onder de loep

Lees meer »

Spaanse politie rolt sterk bewapende sekte op

De Spaanse politie heeft een sterk bewapende sekte opgerold. Drie mensen werden opgepakt. Naar acht anderen werd een onderzoek geopend wegens georganiseerde misdaad, bedrog, bedreiging met geweld en slagen en verwondingen. Dat heeft de Guardia Civil meegedeeld.

Lees meer »

Onderzoek naar verkiezingsfraude in Ninove: 100 volmachten in beslag genomen 

Bij het onderzoek naar verkiezingsfraude in Ninove heeft het parket gisteren 100 volmachtformulieren in beslag genomen, om na te gaan of er een probleem is met de gebruikte volmachten. Forza Ninove, de partij van toekomstig burgemeester Guy D’haeseleer, zou de voorbije weken volmachten hebben geronseld. Dat is sinds deze verkiezingen strafbaar. D’haeseleer ontkent. Ook in andere provincies waren er incidenten

Lees meer »

Vlaamse hogescholen steeds populairder, vooral graduaten in de lift

De Vlaamse hogescholen tellen dit academiejaar opnieuw meer studenten: ruim 157.000, blijkt uit de oktobertelling. Vooral het aantal graduaatstudenten neemt fors toe. Zij volgen aan de hogeschool korte, praktijkgerichte opleidingen. "Een goeie zaak voor onze arbeidsmarkt, maar de financiering groeit niet mee", zegt de Vlaamse Hogescholenraad. Die vraagt daarom een extra investering van 30 miljoen euro.

Lees meer »