Waarom wordt baanbrekend onderzoek van professor Catherine Verfaillie na 22 jaar van tafel geveegd? “Het is een smet op mijn blazoen”

“Zij verdient de Nobelprijs”, zeiden collega-wetenschappers in 2002 over Catherine Verfaillie. De overheid maakte veel geld vrij om haar terug naar België te halen. Maar nu is de paper waarmee ze doorbrak, teruggetrokken.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie ontdekt drugshandel van papa (29) nadat hond zoontje (1,5) tot bloedens toe had gebeten: vader krijgt 120 uur werkstraf

Nadat zijn hond hem en vooral zijn zoontje had toegetakeld, belde W.M. (29) uit Sint-Eloois-Winkel de hulpdiensten. Bij de huiszoeking vond de politie een grote hoeveelheid drugs. M. bleek een handel in cannabis te hebben opgezet. Hij krijgt daarvoor nu 120 uur werkstraf. Zijn leverancier werd veroordeeld tot veertien maanden met uitstel.
The post Politie ontdekt drugshandel van papa

Lees meer »

Jacques Vermeire vindt zichzelf niet verbrand door ‘F.C. De Kampioenen’, anderen wel: “Dankzij DDT sta ik nog steeds voor volle zalen”

Met de herhalingen van ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Verschoten & Zoon’ en ‘Hallo K3′ is Jacques Vermeire (73) alomtegenwoordig op televisie. “Het is denk ik de achtste keer dat ‘De Kampioenen’ opnieuw starten, maar kan je geloven dat ik zelf zit te wachten tot het begint na ‘Het Journaal’?”, lacht de man die gestalte gaf aan DDT. “Sommige acteurs voelen zich

Lees meer »

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »

Oude zakenrelatie sprak nog met moordverdachte Tenerife toen hij zijn restaurant sloot: “Het was niet rendabel, zei hij. En plots waren ze weg”

“Geen van zijn horecazaken op Tenerife draaide naar behoren. Ik heb hem nooit vertrouwd.” Vlaming Vincent Vandenvelde, al jaren werkzaam op Tenerife, leverde een tijdlang Belgische bieren aan de restaurants van P.A. (44), maar had er nooit een goed gevoel bij. Samen met zijn zoon wordt hij verdacht van de moord op de Belgische Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers

Lees meer »

Tentoonstelling in Langemark katapulteert je terug naar Bakelandtstoet

Juni is in de aanloop van de Musical Bakelandt bezaaid met activiteiten en evenementen rond de legendarische struikrover. Van de Facebookactie ‘Waar is Ludovic?’ tot een expo over de tien Bakelandtstoeten. “Het is verrassend om jezelf terug te zien op foto’s van dertig à veertig jaar geleden”, zeggen samenstellers Luc Descamps en José Rondelez van het Bakelandtcomité.
The post

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Bende-overlever David Van de Steen: “Ik kan en wil me niet meer de les laten spellen door een onbekwame en corrupte justitie”

David Van de Steen, die als kind bij de overval van de Bende van Nijvel in Aalst werd neergeschoten en het als enige van zijn gezin overleefde, laat via sociale media weten waarom hij vandaag niet aanwezig was op een speciale bijeenkomst van het parket met de nabestaanden van de slachtoffers. Op Facebook spreekt hij van “een onbekwame en corrupte

Lees meer »

Vijfde baby aan gevolgen kinkhoest overleden in Nederland

In Nederland is opnieuw een baby overleden aan kinkhoest. Voor zover bekend heeft de ziekte dit jaar nu aan vijf baby’s in Nederland het leven gekost, zo is woensdag meegedeeld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse tegenhanger van Sciensano.

Lees meer »

Autosalon vindt dan toch plaats in januari 2025

Na een jaar afwezigheid zal het Brusselse autosalon volgend jaar plaatsvinden in januari, de traditionele ‘salonmaand’. Door een verplaatsing van een ander evenement in Brussels Expo kan de 101e editie van de Brussels Motor Show alsnog van start gaan op 10 januari in plaats van 14 februari. Dat meldt organisator Febiac woensdag in een persbericht.

Lees meer »