Voormalig Syrisch generaal Mohammed Hamo in Zweden vrijgesproken van oorlogsmisdaden

Een Zweedse rechtbank heeft een van de hoogste Syrische oud-militairen vrijgesproken die in Europa is vervolgd. Er kon niet worden bewezen dat de 65-jarige Mohammed Hamo medeplichtig is aan in 2012 gepleegde oorlogsmisdrijven, luidde het oordeel.

 

Meer krantenkoppen in België

Voortvluchtige drugsbaron Hoesny ‘Hitler’ krijgt 15 jaar cel en ziet 8 miljoen euro verbeurd verklaard

De correctionele rechtbank heeft de voortvluchtige Antwerpse drugsbaron Hoesny A. veroordeeld tot vijftien jaar cel en een boete van 400.000 euro wegens grootschalige cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen. Daarnaast legt de rechtbank een verbeurdverklaring van 8 miljoen euro aan criminele inkomsten op. Voetbalmakelaar en voormalig AEL-kopstuk Mohamed Benhaddou, de rechterhand van Hoesny, moet tien jaar de cel in.

Lees meer »

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof zijn honderden bestormers van Capitool ten onrechte aangeklaagd voor ‘belemmering’

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft geoordeeld in het voordeel van de voormalige politieagent Joseph Fischer, die betrokken was bij de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Volgens het Hof hebben federale aanklagers honderden bestormers van het Capitool ten onrechte aangeklaagd voor obstructie of ‘belemmering’. Volgens het Openbaar Ministerie zal het oordeel de straffen van de bestormers niet ongedaan maken,

Lees meer »

Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger blijft oude trapgevel van college”

De eerste steen zal ten vroegste voor eind 2025 zijn, maar het collegesiteproject is een stapje dichterbij gekomen. Naar aanleiding van het lopende openbaar onderzoek rond de verkavelingsaanvraag werd donderdag een infomarkt georganiseerd in dienstencentrum ‘t Vijverhof. Daarbij kregen bezoekers ook enkele nieuwe conceptbeeldjes te zien.
The post Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger

Lees meer »

Opnieuw wandelaar (67) dood aangetroffen op Kreta

Een 67-jarige Duitse man is op het eiland Kreta overleden nadat hij een wandeling had gemaakt en vermoedelijk van het pad was afgedwaald. Het gaat al om de zesde toerist die is gestorven tijdens een wandeltocht in de verzengende Griekse hitte.

Lees meer »

Wie verloor een (gouden) trouwring op het recyclagepark in Harelbeke?

Een bezoeker van het IMOG recyclagepark in Harelbeke heeft per ongeluk iets meer achtergelaten dan enkel afval: in de buurt van de PMD-containers vond een medewerker van het park een trouwring terug. “Ik zou de ring heel graag terugbezorgen aan de persoon die hem verloor, dat zou me enorm veel plezier doen”, klinkt het bij de eerlijke vinder.
The

Lees meer »