Visma – Lease a Bike met Wout van Aert en Jonas Vingegaard naar Tour

 

De kogel is door de kerk: Wout van Aert en Jonas Vingegaard staan op zaterdag 29 juni in Firenze aan de start van de Ronde van Frankrijk. De twee speerpunten van Visma – Lease a Bike revalideerden de afgelopen maanden van zware blessures, maar geraken toch op tijd op niveau.

 

Meer krantenkoppen in België

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Restaurant Sphere opent dit weekend de deuren op de meest imposante locatie óóit: “Dit zie je nergens anders ter wereld”

Een glazen koepel dat een architecturaal staaltje van wereldniveau is kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Ondernemer Christophe Declerck, die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, dacht op zijn 64e nog lang niet aan stoppen en zag in de blikvanger dé perfecte locatie voor zijn nieuwe horecazaak. Op het Albertplein opent zaterdag een

Lees meer »

Nederlandse ministers mogen pas eed afleggen na screening door Staatsveiligheid: waarom gebeurt dat niet bij ons?

Vandaag worden in Nederland de ‘bewindspersonen van de regering beëdigd’. De kandidaat-ministers die straks de eed zullen afleggen, zijn vooraf gescreend door Staatsveiligheid. Eén kandidaat-minister werd op basis van die screening zelfs geweerd. In ons land wordt vreemd genoeg niet nagegaan of kandidaat-ministers en staatssecretarissen integer en betrouwbaar zijn. Ook niet als die kandidaten straks toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Lees meer »

Zwevegem wint tweede label van ‘Sportbedrijf’

Het gemeentebestuur van Zwegem ontving opnieuw het Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen. “We hechten veel belang aan fitte werknemers en zijn dankbaar voor de bijzondere dynamiek die is ontstaan tussen de werknemers dankzij de bedrijvensport.”, zegt sportschepen Raf Deprez (CD&V). Twee jaar geleden kreeg de gemeente als eerste in West-Vlaanderen al een eerste Label Sportbedrijf.
The post Zwevegem wint

Lees meer »

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »