Vierde keer gaslek in Hovaerestraat in Koekelare

In de Hovaerestraat in Koekelare ontstond donderdag rond het middaguur opnieuw een gaslek. Het gaat al om het vierde lek in twee maanden tijd in de straat, waar er wegenwerken waren. Ook nu weer ging het om een lagedrukgasleiding.

Het gaslek ontstond donderdagmiddag om 12 uur nadat in de Hovaerestraat een lagedrukgasleiding werd geraakt. Er was geen gevaar voor de omgeving. Brandweerposten Koekelare en Leke kwamen ter plaatse om de situatie te beveiligen in afwachting van Fluvius die het lek dichtte. Het is al de vierde keer dat er in dezelfde straat een gaslek ontstaat waar een tijdje gewerkt wordt aan de weg en het vernieuwen van voetpaden.

In april waren er in twee weken tijd drie kleine lekken, al ging een ook gepaard met tegelijk een waterlek waardoor de straat langer afgesloten bleef. Toen moest ook De Watergroep ter plaatse komen om eerst het waterlek te dichten, waarna het water weggepompt kon worden en het gaslek gedicht kon worden. Deze keer was de interventie snel achter de rug. (JH)

Lees ook…

Tegelijk water- en gaslek bij graafwerken in Koekelare – KW.be

Gasleiding geraakt bij graafwerken onder voetpad in Koekelare – KW.be

Derde week op rij gaslek bij vernieuwen van voetpad in Koekelare – KW.be

The post Vierde keer gaslek in Hovaerestraat in Koekelare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Juf Hilde zwaait na 38 jaar af

Hilde Deweer (62) gaat met pensioen na een liefdevolle carrière als kleuterjuf in de peuterklas in de stedelijke basisschool Guido Gezelle in Waregem, waar veel Waregemse kinderen hun eerste schoolpasjes hebben gezet.
The post Juf Hilde zwaait na 38 jaar af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse ministers mogen pas eed afleggen na screening door Staatsveiligheid: waarom gebeurt dat niet bij ons?

Vandaag worden in Nederland de ‘bewindspersonen van de regering beëdigd’. De kandidaat-ministers die straks de eed zullen afleggen, zijn vooraf gescreend door Staatsveiligheid. Eén kandidaat-minister werd op basis van die screening zelfs geweerd. In ons land wordt vreemd genoeg niet nagegaan of kandidaat-ministers en staatssecretarissen integer en betrouwbaar zijn. Ook niet als die kandidaten straks toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Lees meer »

Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem

Bij een verkeersongeluk in de industriezone Vijverdam is woensdagnamiddag een man lichtgewond geraakt. De bestuurster van een personenwagen had te veel gedronken en botste in een bocht frontaal op een bestelwagen.
The post Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »