TOURSELECTIES. Sterk blok van Visma-Lease a Bike, liefst drie kopmannen bij Jayco AlUla

Volgende week zaterdag (29 juni) gaat de Tour de France van start. Verschillende ploegen hebben intussen bevestigd met welke renners ze, zonder ongelukken, aan de start zullen staan in Firenze. Zo bevestigde Visma-Lease a Bike dat Wout van Aert en Jonas Vingegaard van de partij zullen zijn. Wie nog? Ontdek de selecties hieronder! 

Meer krantenkoppen in België

Arrestatiebevel tegen Sjojgoe en Gerasimov: vertrouwelingen van Poetin zijn architecten van Oekraïne-oorlog

Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag heeft opnieuw arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen Russische kopstukken. Het gaat om de Russische oud-minister van Defensie Sergej Sjojgoe en Valeri Gerasimov, de stafchef van het Russische leger. Zij worden verdacht van het leiden van aanvallen op burgerdoelen en burgers in Oekraïne. Dat is een oorlogsmisdaad.

Lees meer »

Klapband van lijnbus veroorzaakt gesprongen ruit in Temse

In Temse heeft een klapband van een bus van De Lijn vrijdagmiddag lichte ophef veroorzaakt. Verschillende inwoners werden er opgeschrikt door een luide knal. Na speculaties over een mogelijke explosie, bleek het uiteindelijk om een klapband van een bus te gaan. Door de druk sprong ook een raam in de buurt.

Lees meer »

Tekort aan Ozempic houdt aan tot in 2025

De beperkte beschikbaarheid van het diabetesmedicijn en populair afslankmiddel Ozempic houdt aan. Geneesmiddelenwaakhond FAGG geeft aan dat verwacht wordt dat het geneesmiddel schaars blijft tot eind februari 2025.

Lees meer »

Niemand wil verhuren aan koppel met 12 kinderen uit Blankenberge, uithuiszetting dreigt: “Zoek maar een boerderij, dan heeft niemand last van jullie’”

Steven Van Gansbeke en Melissa Pannekoek beleven bange dagen met hun 12 kinderen: als ze tegen 1 augustus geen nieuwe woonst gevonden hebben, dreigt een gedwongen uithuiszetting. “Al tiéntallen huizen hebben we bekeken, maar nergens zijn we welkom. Dit is pure discriminatie.”
The post Niemand wil verhuren aan koppel met 12 kinderen uit Blankenberge, uithuiszetting dreigt: “Zoek maar een

Lees meer »

Na fouten in ZNA Cadix-ziekenhuis: kunnen de 7 ontslagen radiologen klacht indienen? Advocaat beantwoordt 5 vragen

Het Antwerpse Cadix-ziekenhuis zet de samenwerking met zeven radiologen “permanent” stop. Ze waren al op non-actief gezet wegens “te veel fouten”. Volgens een bron lag er een overeenkomst tussen beide partijen op tafel, maar weigerde het ZNA elke toegift. Advocaat Wim Decloedt beantwoordt vijf vragen over dat ontslag. Kunnen deze radiologen ooit nog aan de slag?

Lees meer »

Australisch museum hangt vrouwentoilet vol met Picasso’s

Het is niet direct de plek waar je kunst zou verwachten van een van de beroemdste schilders ter wereld, maar het Museum of Old and New Art (MONA) op het Australische eiland Tasmanië heeft een deel van de Picasso-collectie verbannen naar een vrouwentoilet. Een trucje om een gerechtelijke uitspraak te omzeilen.

Lees meer »

Gemeentebelangen stelt laatste twee kandidaten voor

Net voor de zomer stelde Gemeentebelangen zijn laatste twee kandidaten voor voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Heuvelland. Geert Vandeputte en Cédric Geelhand de Merxem dingen mee naar een plaatsje in de gemeenteraad.
The post Gemeentebelangen stelt laatste twee kandidaten voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw politiekantoor moet meer blauw op straat opleveren in Wingene: “We kunnen doeltreffender ingrijpen”

Het nieuwe politiekantoor Hille in Wingene zal bemand worden in twee fases: de wijkdienst staat gepland voor september, de interventiedienst voor het einde van het jaar. De bouw liet wat vertraging op door het kwakkelweer, maar vanaf nu hoopt de aannemer volgens schema te kunnen werken. “Als iedereen zijn plaats gevonden heeft, zal het politiekantoor Hille zo’n 35 manschappen tellen”,

Lees meer »

Theaterduo De Stresskonijnen bestaat al 20 jaar

Al twintig jaar vormen Norbert De Coster en Etienne Notteboom het theaterduo ‘De Stresskonijnen’. Onlangs waren ze te gast bij Okra Maldegem, waar ze een prachtige namiddagshow gaven. Maar daar blijft het niet bij, het creatieve duo broedt immers op nieuwe theaterplannen.
The post Theaterduo De Stresskonijnen bestaat al 20 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »