Temperaturen boven 50 graden: al meer dan 1.000 doden door extreme hitte in Mekka

De dodentol van de hadj, de jaarlijkse pelgrimstocht voor moslims in Saoedi-Arabië, is opgelopen tot meer dan 1.000. Dat meldt AFP op basis van informatie van verschillende landen.

 

Meer krantenkoppen in België

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Nu nog zonnig, maar vanavond slaat het weer om: felle onweersbuien op komst, grote hagelstenen en mogelijk tornado’s verwacht in grensstreek

Op dit moment schijnt het zonnetje nog, maar vanavond en vannacht trekken felle onweersbuien over delen van België. Het KMI waarschuwt met code oranje in het zuiden van het land. Ook in Vlaanderen houden we het niet overal droog, maar vooral in onze buurlanden dreigt het weer helemaal om te slaan. “Belgische toeristen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming,

Lees meer »

Regi en Kristel verwachten hun eerste kindje samen

Regi Penxten (48) en Kristel Hubeny (35) deelden dinsdag heuglijk nieuws met de wereld op hun sociale media. “Mini… sun break!” met daarbij foto’s die boekdelen spreken: ze verwachten hun eerste kindje samen. Regi reageerde zelf alvast gevat op hun eigen mededeling: “Goed zaad”.

Lees meer »

Achttien jaar cel gevorderd voor Tsjetsjeen (26) die terreuraanslag wilde plegen

Een 26-jarige Tsjetsjeen uit Menen hangt in de Brugse correctionele rechtbank achttien jaar gevangenisstraf boven het hoofd voor poging tot terroristische moord en leiderschap van een terroristische groep. Abubakar S. wilde samen met zijn vrouw een aanslag plegen in de joodse buurt en op een LGBTQ-bar in Antwerpen. Voor zijn partner vorderde het federaal parket acht jaar cel.
The

Lees meer »

Cercle Brugge begint al weer te trainen voor het nieuwe seizoen: “We zullen opnieuw jonge én sterke groep hebben”

Nadat ze donderdag en vrijdag medische en fysieke proeven ondergingen, hernam trainer Miron Muslic van Cercle Brugge maandag in de namiddag in de zon de trainingen. Da Silva Lopez, doelman Bruzzese, beiden einde contract, Siquet, Semedo en Lemaréchal waren er niet bij. Zij keerden na hun uitleenbeurt terug naar hun ploeg van herkomst.
The post Cercle Brugge begint al

Lees meer »

Aadil Diwan Ali en de Kortrijk Warriors zetten cricket in de kijker in VRT1-programma ‘Goed Gespeeld’: “Vrij makkelijk om aan te leren”

Voor Aadil Diwan Ali (33) heeft de sport cricket weinig geheimen meer. Onlangs schitterde hij nog in het VRT 1-programma ‘Goed Gespeeld’, waarin hij samen met zijn neef Zeshan cricket in de kijker plaatste. Aadil woont in Kuurne maar richtte in 2020 samen met zijn neef Addnaan het cricketteam Kortrijk Warriors op. Inmiddels is er al een mannen- en vrouwenploeg

Lees meer »