Stonehenge niet zichtbaar beschadigd door oranje protestverf van klimaatactivisten

De 4.500 jaar oude stenencirkel Stonehenge lijkt ongedeerd nadat klimaatdemonstranten er gisteren oranje verf op spoten. De stenen zijn schoongemaakt en er werd geen zichtbare schade aangetroffen. De daders zijn 2 activisten van de Britse actiegroep ‘Just Stop Oil’. Ze werden gearresteerd, maar zijn weer vrijgelaten na het betalen van een borgsom. 

Meer krantenkoppen in België

Geen proces in zaak-Chovanec: alle 31 verdachten buiten vervolging gesteld

Er komt geen proces naar het overlijden van Jozef Chovanec. Alle 31 verdachten zijn buiten vervolging gesteld. Dat heeft de raadkamer in Charleroi beslist. De Slowaakse 38-jarige man overleed in 2018 nadat hij hardhandig was aangepakt door politiemensen in een cel op de luchthaven van Charleroi. Tegen de beslissing van de raadkamer kan nog altijd in beroep worden gegaan.

Lees meer »

Nathalie en Yves laten iedereen gratis gele boterbonen plukken op hun veld in Anzegem: “Beter dan op het land te laten rotten”

Op het veld van Yves Van Caeneghem en Nathalie Degroote (42) in de Bomstraat in Anzegem, kan iedereen die wil de rest van de week nog naar hartenlust boterboontjes plukken. “De afwisseling tussen zon en regen die onze afgelopen Belgische zomer typeert, zorgde voor een overproductie”, schetst Nathalie Degroote, zaakvoerder de firma Van Caeneghem-Degroote. “De oogst is uitzonderlijk groot in

Lees meer »

Poperingse wijkschool Kinderland viert zestigjarig bestaan: “Kleuterschooltje met veel speelruimte én warmte”

Kinderland, de wijkschool van het Sint-Franciscusinstituut vierde onlangs zijn zestigste verjaardag. In die zestig jaar passeerden heel wat leerlingen de revue, maar veranderde ook de school en de omgeving.
The post Poperingse wijkschool Kinderland viert zestigjarig bestaan: “Kleuterschooltje met veel speelruimte én warmte” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het gemeenterapport van Lo-Reninge: Voltooid masterplan voor jeugdsites valt in de smaak

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar je gemeente zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Lo-Reninge: Voltooid masterplan voor

Lees meer »

Prinses Delphine maakt reclame voor make-upmerk, maar mag dat wel? “Ze maakt het zichzelf moeilijk”

Wie dezer dagen door Instagram scrolt, komt daar mogelijks prinses Delphine (56) tegen. Als een soort royal influencer prijst ze daar het Belgische make-upmerk Couleurs de Noir aan, en heeft ze eveneens een samenwerking lopen met Mayerline. Officieel doet Delphine daarmee niets verkeerd, al roepen haar keuzes toch vragen op. “Haar gedrag staat haaks op de terughoudendheid die men van

Lees meer »

“Soudal Quick-Step is een optie. UAE ook, maar dat ligt moeilijker”: afscheidne­mend bondscoach Vanthouren­hout over toekomst­plan­nen

Waar ligt de toekomst van Sven Vanthourenhout (43)? Nu hij afscheid genomen heeft van de nationale ploeg, wil de ex-bondscoach de komende dagen en weken verder gesprekken voeren met geïnteresseerde teams. Een nieuwe samenwerking met Remco Evenepoel of een overstap naar de ploeg van kersvers wereldkampioen Tadej Pogacar zijn alvast opties, zo zegt hij aan VTM NIEUWS.

Lees meer »