Stad Izegem breidt vanaf 1 juli blauwe zone uit om rotatie in parkeerplaatsen te verhogen

Vanaf 1 juli wordt de blauwe zone in het centrum van de stad Izegem uitgebreid. De uitbreiding moet voor een snellere rotatie van de beschikbare parkeerplaatsen zorgen. “Zo krijgen inwoners meer kans om in de nabijheid van hun woning te kunnen parkeren”, vertelt schepen van mobiliteit Caroline Maertens.

Concreet wordt de blauwe zone in het Izegemse centrum uitgebreid naar de Sint-Amandsstraat, Onze-Lieve-Vrouwestraat, Sint-Crispijnstraat, Hoveniersstraat en in delen van de Sint-Pietersstraat, Sint-Jorisstraat, Bellevuestraat, Heilig Hartstraat, Kerkplein, Ommegangstraat en Krekelstraat. De bestaande blauwe zone in de Baron de Pélichystraat en de Burgemeester Vandenbogaerdelaan wordt uitgebreid tot het kruispunt met de Schoolstraat. In die straten kan je twee uur gratis parkeren met een blauwe parkeerschijf.

Bewonerskaart

Inwoners van de blauwe zone kunnen een bewonerskaart aanvragen op www.izegem.be/bewonerskaart. Een bewonerskaart kost 60 euro voor een volledig jaar. In zowat 600 huizen in de buurt van die plaatsen viel een brief in de bus. “In Izegem bestaat de blauwe zone niet uit verschillende zones. Inwoners met een bewonerskaart kunnen dus overal in de stad gratis en onbeperkt parkeren. Uitzonderingen zijn de parking op de Grote Markt, Marktstraat en de parkeerhaven in de Marktstraat. Daar geldt ook voor inwoners met een bewonerskaart altijd betalend parkeren”, zegt schepen van mobiliteit Caroline Maertens.

In de blauwe zone kun je twee uur gratis parkeren. In de blauwe zone op de parking van het zwembad en de parking in de Kruisstraat kan je nog steeds vier uren parkeren met de blauwe parkeerschijf.

The post Stad Izegem breidt vanaf 1 juli blauwe zone uit om rotatie in parkeerplaatsen te verhogen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Acteur Louis Thyssen uit ‘Nachtwacht’ en K3-musical ‘De drie biggetjes’ breekt met z’n vriendin Liesl

Louis Thyssen (29), bekend van ‘Nachtwacht’ en z’n rol in musical ‘De drie biggetjes’, en z’n vriendin Liesl (27) hebben na zeven jaar besloten om uit elkaar te gaan. Dat bevestigt de acteur aan ‘Dag Allemaal’. Dat de breuk al dan niet het gevolg zou zijn van overspel, wil Thyssen niet kwijt: “Ik moet nog met m’n omgeving bespreken wat

Lees meer »

“Ik kan niets goed doen. Alleen spaghetti maken”: Paola voelde zich lange tijd ‘de prinses in de gouden kooi’

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge

Gasbedrijf Fluxys heeft in de lng-terminal van Zeebrugge bijkomende langetermijnhervergassingsslots aangeboden voor de periode 2027-2044. Alle aangeboden capaciteit werd onderschreven op lange termijn, zo meldt Fluxys.
The post Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Peperdure sokken, nieuwe sprinttrein en avondwerk voor mecaniciens: hoe Cavendish en Astana al hele jaar lang ‘geobsedeerd’ zijn door ‘Project 35′

‘Project 35′. Een naam die niet zou misstaan voor de ontwikkeling van een of ander nieuw superwapen, maar het is het grote plan dat Astana-Qazaqstan bedacht om Mark Cavendish (39) aan zijn zo gegeerde Tourrecord te helpen. De ploeg zette alles in wat het kon. Een nieuwe sprinttrein, peperdure sokken of mecaniciens die tot laat op de avond aan zijn

Lees meer »

Nederlandse Westerscheldetunnel tolvrij voor auto’s vanaf 2025

Het parlement van de Nederlandse provincie Zeeland heeft unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de Westerscheldetunnel voor automobilisten en motorrijders. Vanaf 1 januari 2025 hoeven zij geen geld meer te betalen om door de 6,6 kilometer lange tunnel tussen Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen te rijden.

Lees meer »

Première danskomedie ‘De Ballroombeker’ doet voeten zweven én maakt deze zomer het mooie weer in het Fakkeltheater

Een zwoele zomeravond vol lach en dans. Zo kan de première van De Ballroombeker samengevat worden. De première van “De Ballroombeker” in het Fakkeltheater was een ware triomf. Het publiek genoot met volle teugen van deze zwoele zomerkomedie, die de perfecte mix bood van humor, dans en emotie. Deze sprankelende voorstelling, geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes, liet opnieuw zien

Lees meer »

Meeste bosbranden in twintig jaar in Amazonewoud tijdens eerste zes maanden van 2024

Brazilië heeft in de eerste helft van het jaar 13.489 branden geteld in het Amazonewoud. Het gaat om het hoogste cijfer in twintig jaar. Dat blijkt maandag uit gegevens van satellietbeelden. Het aantal branden in de eerste jaarhelft ligt 61 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar (8.344). Experten wijzen naar onder meer de droogte, die historische proporties aanneemt.

Lees meer »

Katy uit ‘B&B zoekt lief’ runt B&B met haar ex-man én zijn nieuwe partner: “De eerste jaren kon ik m’n ‘opvolgster’ wel vermoorden”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »