Pop-up-kunstgalerij in 15-de eeuwse pand ‘De Gouden Hoorn’: “Ik bied jonge artiesten alle vrijheid”

Fourfortyfour Creative Collective, een migrerende kunstorganisatie die platform biedt aan elf jonge, getalenteerde kunstenaars, opent gedurende vier weekends een pop-up-kunstgalerij in het 15de-eeuwse pand ‘De Gouden Hoorn’, in de Loppemstraat, vlakbij het Simon Stevinplein.

Initiatiefnemer is Antoine Dobbels, een Waregemse kunstschilder met Brugse roots. Hij studeerde aan de Maricolen en werkte vier jaar in Brugge. “Fourfortyfour staat voor 444, een engelengetal. Dit geeft als betekenis dat je op het goede pad bent, een knipoog naar mijn artiesten die nog volop hun weg aan het zoeken zijn”, legt Antoine Dobbels uit. “Door het migrerende concept ben ik niet plaatsgebonden. Ik zoek dus constant naar nieuwe locaties om de ideologie te verwezenlijken: jonge kunstenaars laten exposeren in ruwe, industriële panden met een historie”, aldus de curator van het project. Met De Gouden Hoorn, het 15de-eeuwse pand dat uitloopt op het Simon Stevinplein, waar de Pizza Hut en de restaurants Aquarel en Lorena Bodega waren, heeft Antoine Dobbels de ideale locatie gevonden. Een projectontwikkelaar renoveert de site en wil er een publiek binnenplein met drie horecazaken realiseren. Hawaiian poké bowl en Manhattan’s burgers hebben zich er recent gevestigd, het derde pand is nog casco. In afwachting van een huurder mag Antoine Dobbels er zijn ding doen. Antoine Dobbels hangt niet vast aan een eenzelfde groep artiesten, hij probeert met iedere show een nieuwe line-up voor te stellen. “Daarmee differentieer ik me van een galerij, die met vaste contracten werkt en artiesten bindt. Ik werkte dit concept uit met het nobele doel om de jonge artiest een eerste stap richting professionele carrière te bieden, met alle vrijheid daarrond.”

Exploring Destiny

De pop-up-gallery kreeg de naam Exploring Destiny en vermeldt de namen van de volgende kunstenaars: Astrid Van Nevel (Antwerpen schilderkunst/fotografie), Isabelle Le Tutour (Antwerpen schilderkunst/keramiek), Arnaud Maere (Gent conceptuele kunst/mixed media), Johannes Van Leuven (Gent sculptuur/installatie/mixed media), Seppe Demeyere (Gentenaar met Brugse roots schilderkunst), Michiel Deneckere (Gent schilderkunst), Eva Dobbels (Gent fotografie/mixed media), Celestine De Fooz (Gent sculptuur/meubeldesign), Clara Hanssens (Gent fotografie/mixed media) en Lena Coupez (Gent – meubeldesign). Antoine Dobbels exposeert ook.

De vernissage vindt plaats op vrijdag 21 juni om 17 uur in de Loppemstraat 13-15 in Brugge. De expo is vier weekends lang te bezichtigen. Op vrijdagen van 14 tot 20 uur, op zaterdagen en zondagen van 11 tot 18 uur.

The post Pop-up-kunstgalerij in 15-de eeuwse pand ‘De Gouden Hoorn’: “Ik bied jonge artiesten alle vrijheid” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Venezuela roept ambassadeur in Spanje terug voor overleg

Venezuela heeft haar ambassadeur in Spanje teruggeroepen voor overleg. Dat heeft de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Yvan Gil donderdag bekendgemaakt, enkele uren nadat de Spaanse premier in Madrid een ontmoeting had met de Venezolaanse opposant Edmundo Gonzalez Urrutia, die politiek asiel heeft gekregen in Spanje.

Lees meer »

Daarom zullen Jani Kazaltzis en James Cooke nooit een koppel worden: “Hier zijn we totaal tegenovergesteld in”

Woensdagavond is ‘Jani Kazaltzis (45) en James Cooke (39)-avond’ bij Play4. In hun gloednieuwe programma trekken de besties eropuit om enkele jobs buiten de media uit te testen. Dat verloopt niet altijd zonder slag of stoot en leidt vaak tot hilarische situaties. Wat wel opvalt, is hoe hecht de vriendschap tussen die twee mannen is. Hoeveel stress er ook mag

Lees meer »

Wie moet burgers oproepen om naar stembus te gaan nu opkomstplicht is afgeschaft? Gemeentebesturen vrezen politieke neutraliteit te verliezen

Weinig gemeentebesturen doen grote inspanningen om hun burgers te overtuigen om op 13 oktober naar de stembus te gaan. Dat blijkt uit een bevraging van de UGent. De lokale overheden vrezen dat het nemen van maatregelen om de opkomst te bevorderen hun neutraliteit in gevaar kan brengen. "Wat is de grens tussen een neutrale oproep of een politieke campagne? Dat

Lees meer »

23ste Kinderfoor is met net geen 3.000 kinderen opnieuw schot in de roos

Spelen, ravotten, knutselen en deelnemen aan activiteiten die meestal voor volwassenen zijn, dat is in een notendop hoe de Kuurnse Kinderfoor kan omschreven worden. Het zonnige weer en het uitgebreide aanbod aan activiteiten zorgden er alvast voor dat afgelopen zondagnamiddag bijna 3.000 kinderen deelnamen aan de 23ste editie van de Kinderfoor, die dit jaar voor de eerste maal plaatsvond in

Lees meer »